Ще играе ли Балканджи Йово белот с поробителя?

Сидеров и Рашидов се хванаха за гушите заради турско-български сериал
Обновена: 18 яну 2013 14:50 | 18 яну 2013 14:22,
355
Ще играе ли Балканджи Йово белот с поробителя?
Волен Сидеров скочи на Рашидов. Снимка: архив, БТА

Скандал се разрази в Народното събрание между “Атака“ и министъра на културата Вежди Рашидов. Националстите поискаха оставката на министъра, а той отговори със закана за съд.

Министърът на културата Вежди Рашидов да подаде оставка, поиска от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Този път искането на националиста е обосновано с ангажирането на Киноцентъра за снимки на турско-български сериал на историческа тематика. От август месец у нас се снима копродукция между България и Турция – сериала “Ездачи“, който е на историческа тематика и има фантастични елементи.

Сидеров обясни, че досега сме гледали турски продукции по основните телевизии, но сега идва “нова фаза на промиване на мозъците“. Националистът дори нарече министъра “турски шпионин“.

В типичния си стил лидерът на “Атака“ разказа как според него във филма турското робство и “геноцидът над българите“ ще бъдат представени като идилия, а на Балканджи Йово няма да му режат ръцете, а щял да играе белот с поробителя.

Ще бъде представена превратна и лъжовна картина за България, която отдавна турската държава финансира с много пари - че не е имало робство и геноцид, нито насилствено ислямизиране, а всички са съжителствали прекрасно, каза лидерът на "Атака".

Категорично протестираме срещу това български актьори и Киноцентърът да бъдат давани за снимане на сериали, които ще изкривят българската история и ще фалшифицират цялото ни историческо минало, декларира Волен Сидеров.

България се превръща в страната на чалгата - ориенталска държава, в която джамиите са най-много на глава от населението, а Министерство на културата отпусна над 3 милиона лева на компанията "Пайнер", която популяризира чалгата в България, заяви Сидеров.

Според него парите са дадени на компанията заради предстоящите избори, за да могат чалга певиците да пеят на предизборните концерти на ГЕРБ. Защо Рашидов не даде тези 3 милиона на автентичен народен ансамбъл за народна музика, за да поощри истинския български фолк, попита реторично той.

В началото на седмицата стана ясно, че “Пайнер Медиа“ получава безвъзмездно финансиране по европейската програма за конкурентоспособност. Обащата сума, която ще бъде предоставена на фирмата, е 1 918 233 лева, като 287 735 от финансовата инжекция идват от национално финансиране.

Всеки човек може да говори, каквото си иска, но до определени граници, отговори Рашидов в кулоарите на парламента. Той допълни, че ще съди Сидеров заради обвиненията му, че е турски агент.

Целият ми живот е бил прозрачен, категоричен бе министърът.

Между двамата избухна скандал в кулоарите на парламента, тъй като Сидеров дойде да чуе какво ще му отговори министърът.

Никога не съм бил член на нито една партия, не съм бил и ченге, защото не можах да се вредя от многото мераклии, каза Рашидов.

Глупостта не е порок, но не бива да се превръща в свинщина, коментира още министърът на културата.

Винаги съм бил само прекрасен български художник, върша си добре работата, ремонтирам българските театри, заяви още той. Моето име стои в най-големите музеи, това ако е работа против България, коментира Рашидов.

Това, което казва Сидеров, е пълна лъжа, продължи той. Не се интересувам от частните корпорации, самият аз кандидатствам в МРРБ с проекти, не ги раздавам, обясни министърът. Думите му бяха отговор на обвинението на Сидеров, че Министерство на културата е отпуснало на “Пайнер медиа“ почти 3 млн. лева. "Не лъжи, бе, Вежди", репликира отстрани Волен Сидеров.

Говориш явни лъжи и клевети и ще те осъдя, предупреди Вежди Рашидов лидера на "Атака". Аз съм обичан и от българи, и от турци, и от евреи, а ти не си обичан от никого, каза още министърът. Да ме наричаш турски шпионин - с какво право ме обвиняваш, попита Рашидов. Сидеров му отговори, че е народен представител.

ДПС няма нужда да правят кампания, ти достатъчно им помагаш с твоята дейност, каза министърът на лидера на "Атака". За турските интереси работи твоята кауза, завърши Рашидов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
3
 
! Отговори
АКТЬОР преди 11 години
наистина вежди рашидов работи за интересите на турция и е турски агент и шпионин.това се вижда защтото той непрекъснато ходи в турция на инструктаж.защто не даде киноцентъра на русия да снима филми или на сърбия.вежди се самозабрави той е пропаднал тип алкохолиек ,пияница и побойник но лошото е,че е турски агент и шпионин.вежди има замък дворец във турция на брега на морето откъде толкова пари.аз като актьор щте отказвам да се снимам във турски сериали и предлагам всички български актьори да отк
157
1
 
2
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Моля, не цапайте патриотите от СКАТ с разни декласирани елементи!
156
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма да гласувам за Волен защото пътува за Франция това голямо престъпление къде се е чуло и видяло някой да ходи във Франци още повече и народен представител позор.
155
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
182. Ааа така ли , добре че ни обясняваш , гаден ТУрчин .
154
1
 
2
 
! Отговори
ДР преди 11 години
Аз ще гласувам за Партия Атака. Аз искам майка ми да получава 500 лв пенсия и коледни добавки. Защо в Гърция дадоха с пари от Европейския съюз коледни добавки към пенсиите, а в България не? Тези коледни добавки на Гърците са и наши пари на всички Българи. Поредната вноска на Дянков към Европа отиде за гръцките коледни добавки към пенсиите. Срам и позор за такива управници!
153
0
 
3
 
! Отговори
АнгелKo преди 11 години
Еми тука Волен е абсолютно прав.Представям си какъв сериал ще измислят.Дето няма нищо общо с миналото
152
0
 
3
 
! Отговори
до 182 преди 11 години
Хайде стига с евтините политически клишета! Бойко на инструктаж при Обама, Сидеров в Москва, Младенов в Израел... Някой най-после ще защитили ли националния ни интерес, които не съвпада с турския? Всички знаем за апетитите й да си възвърна политическото и икономическо влияние над Балканите, неведнъж декларирани в почти прав текст.- Аман от продажни ***!
151
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
165. А ти си ТУРЧИН , не се правете на българи , мм
150
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както каза един мой приятел: " Щом само говорят за Волен навсякъде, явно много ги е страх от него". И има защо да ги е страх !
149
0
 
2
 
! Отговори
Ето кои плюят Волен! преди 11 години
Алексей Петров неотдавна заяви коалиционни намерения със партията на СКАТ, за това свидетелстват публичните му изявления, в които той хвали олигарха и собственик на СКАТ Валери Симеонов. Преди няколко дни, националните ежедневници цитирайки Алексей Петров, излязоха със заглавия от типа- Алексей Петров: "Валери Симеонов е истински патриот. Бизнесменът Валери Симеонов е в много близки отношения и със Митьо Очите. Наскоро стана ясно, че партията на кабеларката СКАТ ще се коалира с наркобоса Димитър Желязков Митьо Очите.
148
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С турчин министър на културата какво очаквате, ако не пари за прослава на Турция? Сега ще правим политически "коректен" прочит на историята на ниво американски комикс. Явно сме продадени от "великите" сили на Турция и сега започват бавно и мазно да ни го...Те отричат и до ден днешен арменския геноцит, та едно робство и терор ще признаят. Не сте ни клали, обирали, малтретирали, ислямизирали, неее... Просвещавали сте ни, училища и университети сте ни строили, не е имало три синджира роби!
147
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Също се питам защо никой не показа срещата на Волен Сидеров с хората от село Мечка, а само поредната провокация срещу него. Аз съм от село Мечка и бях в читалището.
146
0
 
4
 
! Отговори
С теб сме Волене!!!! преди 11 години
Само Волен, никой друг, всичко друго е ***.
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това за ресторанта във Франция е поредната провокация, гледах по АЛФА ТВ фактурата. Това е фалшив документ без задължителни реквизити, всеки от вас може да издаде такава фактура. И забележете няма никакви подписи. Поредната гнусна провокация от СКАТ
144
0
 
4
 
! Отговори
Бундес Фрау Меркел преди 11 години
Дойчланд казва НАЙН на Тюркей в ЕС, защото:- Клаус е по-хубаво име от Мехмед- Щефи е по-хубаво име от Айше- Мерцедес е по-хубава кола от Тофас Доган- Немската бира е по-хубава от турския айран- Шедьоврите на Бетовен са по-хубави от маанетата на Таркан
143
0
 
2
 
! Отговори
ДО 173 преди 11 години
Защо? се чудиш Какъвто треньора такъв и отбора.
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички гнусни лъжи и провокации са насочени нарочно срещу Волен Сидеров, защото някой го е страх от него и от партията му. Познайте кой е той?
141
0
 
2
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 15Абсолютно си прав за Левски!Левски е държал да се води строга отчетност за парите за Революцията и прибирането само на една паричка в нечий джоб се е наказвала със смърт!А "Новият Левски" колко хилядарки похарчи във Франция с гаджето си?
140
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
така е при герб , сега ще знаеш за кого да гласуваш на изборите
139
0
 
3
 
! Отговори
ДО 161 МГ преди 11 години
И този човек ръководи министерството на културата!!!!!! егати държавата.