Никой не може да изнудва Борисов, защити го Цветанов

Той допусна, че документите по „Буда“ може да са фалшифицирани
7 фев 2013 12:40,
242
Никой не може да изнудва Борисов, защити го Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Няма човек, който да изнудва или държи в зависимост премиера Бойко Борисов, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод скандала „Буда“. Доказателство за това било решението на премиера да бъде разсекретено и деклафицирано досието му, от което излезе само предложение за вербовка като информатор и предложение за изключване на информатор поради „липса на среда“.

Според Цветанов Борисов е дал отговор на всички „тези публикации и спекулации в публичното
пространство“.

Според МВР шефа оттук нататък ще има постоянно тиражиране на информации, които по никакъв начин може би не кореспондират с действителността, може би няма такива материали, които да се намират в МВР, "но съвсем нормално и разбираемо е, че те могат да бъдат фалшифицирани и пускани в публичното пространство чрез определени медии".

В България през всичките тези години не са малко лицата, които са се възползвали от реализирането на подобни сценарии с използването на материали или фалшифицирането на такива, за да могат да държат в зависимост когото и да било и той да бъде "послушен".

Още по темата
При положение че имаше бивш вътрешен министър, който говореше с подробности за материалите по делото "Буда", при положение че по никакъв начин не фигурира в картона за това, че е ползвано това дело от него, това означава, че някои са се възползвали от позицията, която са заемали в държавата, за да боравят с класифицирана информация и да се подготвят, за да могат да я разпространяват или да я фабрикуват в удобна за тях позиция, каза Цветанов, цитиран от БТА.

Министърът заяви, че 18 години е бил служител на МВР и всеки служител там, както и в МО, има лично кадрово дело в съответната картотека. Когато напуснеш системата, това дело се архивира, то може да бъде поискано и ползвано, когато отново ставаш кандидат за работа в МВР. Цветанов се поинтересувал от директора на "Човешки ресурси" в МВР дали някой в периода, в който той е напуснал министерството - от октомври 2005 г., е ползвал личното му кадрово дело.

Оказало се, че през 2006 г., когато вече се е говорело за създаването на проекта ГЕРБ и Цветанов бил вече заместник-кмет на София, делото му било поискано и взето от директора на "Човешки ресурси".

Тогава министър на вътрешните работи беше Румен Петков, добави Цветанов, по чиито думи личното
му дело е поискано и е разглеждано и през април 2009 г., вероятно от тогавашния вътрешен министър Михаил Миков.

Според министъра всичко това е правено, за да може под някаква форма да се фабрикува нещо, което да бъде ползвано в публичното пространство за дискредитиране на политически опонент.

Цветанов заяви, че не е запознат с новите изтекли документи по сагата „Буда“ и няма как да ги коментира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА СНИМКАТА ЕДИН ЛЪЖЕЦ-ПИНОКИО !!
168
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецко забравяш за Мишо Бирата ??!? (ааа да той взе че се спомина )Жената на Мишо Бирата .... (ааа ама и тя получи инфарктче)
167
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо,за колко апартамента ще ти стигнат ощедаси купиш със шекелите дето ти дадоха от израел за да излъжеш за Хизбула и да докараш света да прага на голяма война. Герб вече не са вредни само за България ,ами представляват опасност за света и мира на земята
166
0
 
29
 
! Отговори
Nino преди 11 години
Е как ще са фалшиви документите, нали именно от Цветановия ГДБОП извадиха папката и казаха че документите са автентични , а и щом са публикувани в бивол.бг са минали 2 независими проверки за автентичност! Този разбра ли че шефа му е баш мазна мутра и когато ида го приберат в затвора ще е късно!
165
0
 
15
 
! Отговори
ипоняка преди 11 години
До Анонимен 178както се и губят по същата причина. затова имате още няколко месеца. много сте смешни вие боковците като вземете да се изваждате от мутрокомунисщината
164
3
 
4
 
! Отговори
Дойн преди 11 години
До ИзбирателАми отиди още сега на Позитано, може и да не чакаш изборите!?Но с това управление сами бутат Станишко нагоре, много нагоре!
163
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СМЕШНИЦИИИИ, СМЕШНИЦИ ТОВА СТЕ И ТИ ЦВЪКО И ББ И ВСИЧКИ ГЕРБАВИ *** НА ЦИОНИСТИТЕ ,ТОВА СТЕ ВСИЧКИ ОТ ГЕРБ-ГРОБ ДОЛНИ АНТИБЪЛГАРСКИ ПРОДАЖНИЦИИ
162
1
 
20
 
! Отговори
Лъжливото преди 11 години
Цурко лъжливото овчарче - вълк вълк
161
10
 
4
 
! Отговори
Баба Ванга преди 11 години
Докато обърканият български народ продължава да гласува за червените шмекери,тази държава ще бъде посредственна и нещастна! Казах!!!
160
4
 
17
 
! Отговори
смях2 преди 11 години
СМЕШНИЦИ ЖАЛКИ! ББ И ЦВЪЦКО!
159
3
 
15
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 11 години
на площтадите храбри БЪЛГАРСКИ лъвове.да защтитим БЪЛГАРСКИЯ народ който тиранът БОРИСОВ погребва.ако е останала и частица от патриотизма на ЛЕВСКИ И БОТЕВ излизаите да раздаваме правосъдие така както ЛЕВСКИ е раздавал правосъдие на тираните.да продължим делото на ЛЕВСКИ И БОТЕВ и да свалим със всички средства тираните от ГЕРБ И БОРИСОВ.не чакаите а излизаите храбри БЪЛГАРСКИ лъвове БОСИЯ ви показа пътя на РЕВОЛЮЦИЯТА сега ние сме на ход да напълним площтадите и да свалим тираните РЕВОЛЮЦИЯ,РЕВО
158
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди няколко дни по Бтв Андрей Райчев каза, че в момента, в който Цв.Цв. реши да застане срещу ББ, до 3 часа ББ-Буда няма да е министър-председател.... Така че кой кого изнудва всеки решава за себе си..
157
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам една мечта....Да видя физиономиите на Буда и Цвъчко след изборите.Разтапям се...Само за този миг бленува.
156
4
 
5
 
! Отговори
Изумен преди 11 години
Аз искам да знам,От какво се страхуват Станишев ,Костов и пр. ,че вече 5-ти ден не всимат думата по сучая с делото"Буда", нито пък има остра политическа реакция по сучая от опозицията.Да не би през 90-те години в партийните каси да са влизали сериозни суми от каналите за контрабанда и наркотици движени от "Буда" и други знайни и незнай ни герои.
155
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
4 месеца ви останаха.
154
6
 
8
 
! Отговори
robeen преди 11 години
Голям страх от тия комунисти. Добре, че е бат' бойко да ни отърве от тях - тоз виден антикомунист.1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР, ченге от ДС.2.Сергей Станишев -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.3.Мая Манолова - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен, ченге от ДС.4.Румен Петков - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5.Румен Овчаров - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси, ДС.6.Корнелия
153
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И те изтекоха точно преди да се изсе.еш за Хизбула ли? Тези ги разправяй на баба ми! Такива документи излизат само от МВР!
152
3
 
28
 
! Отговори
Смехххххххх ! преди 11 години
За кой Борисов става въпрос? За този, който лазеше пред Обама ли? И защо да го изнудват, когато направо му нареждат и той "слуша и изпълнява" :) До изборите очаквайте развитие покрай ГМО храните и шистовия газ :)
151
2
 
9
 
! Отговори
Една жена! преди 11 години
Ох понякога като говори така сладко и приятно , и знаете ли какво ми става .... на душата? Единствения политик който причинява оргазъм само с поглед от ефира! Искам да заеме всички постове другия мандат и да го дават от сутрин до вечер в тиливизора и после да ходи в Бик брадър
150
1
 
12
 
! Отговори
Никола преди 11 години
Всички водачи се издигат и свалят от предварително добре подготвени обстоятелства. Никой от водачите в действителност не знае кой управлява и на кого служи.