Никой не може да изнудва Борисов, защити го Цветанов

Той допусна, че документите по „Буда“ може да са фалшифицирани
7 фев 2013 12:40,
242
Никой не може да изнудва Борисов, защити го Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Няма човек, който да изнудва или държи в зависимост премиера Бойко Борисов, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод скандала „Буда“. Доказателство за това било решението на премиера да бъде разсекретено и деклафицирано досието му, от което излезе само предложение за вербовка като информатор и предложение за изключване на информатор поради „липса на среда“.

Според Цветанов Борисов е дал отговор на всички „тези публикации и спекулации в публичното
пространство“.

Според МВР шефа оттук нататък ще има постоянно тиражиране на информации, които по никакъв начин може би не кореспондират с действителността, може би няма такива материали, които да се намират в МВР, "но съвсем нормално и разбираемо е, че те могат да бъдат фалшифицирани и пускани в публичното пространство чрез определени медии".

В България през всичките тези години не са малко лицата, които са се възползвали от реализирането на подобни сценарии с използването на материали или фалшифицирането на такива, за да могат да държат в зависимост когото и да било и той да бъде "послушен".

Още по темата
При положение че имаше бивш вътрешен министър, който говореше с подробности за материалите по делото "Буда", при положение че по никакъв начин не фигурира в картона за това, че е ползвано това дело от него, това означава, че някои са се възползвали от позицията, която са заемали в държавата, за да боравят с класифицирана информация и да се подготвят, за да могат да я разпространяват или да я фабрикуват в удобна за тях позиция, каза Цветанов, цитиран от БТА.

Министърът заяви, че 18 години е бил служител на МВР и всеки служител там, както и в МО, има лично кадрово дело в съответната картотека. Когато напуснеш системата, това дело се архивира, то може да бъде поискано и ползвано, когато отново ставаш кандидат за работа в МВР. Цветанов се поинтересувал от директора на "Човешки ресурси" в МВР дали някой в периода, в който той е напуснал министерството - от октомври 2005 г., е ползвал личното му кадрово дело.

Оказало се, че през 2006 г., когато вече се е говорело за създаването на проекта ГЕРБ и Цветанов бил вече заместник-кмет на София, делото му било поискано и взето от директора на "Човешки ресурси".

Тогава министър на вътрешните работи беше Румен Петков, добави Цветанов, по чиито думи личното
му дело е поискано и е разглеждано и през април 2009 г., вероятно от тогавашния вътрешен министър Михаил Миков.

Според министъра всичко това е правено, за да може под някаква форма да се фабрикува нещо, което да бъде ползвано в публичното пространство за дискредитиране на политически опонент.

Цветанов заяви, че не е запознат с новите изтекли документи по сагата „Буда“ и няма как да ги коментира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
2
 
11
 
! Отговори
robeen преди 11 години
Голям страх от тия комунисти. Добре, че е бат' бойко да ни отърве от тях - тоз виден антикомунист.1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР, ченге от ДС.2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен, ченге от ДС.4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси, ДС.6.Росен
148
1
 
19
 
! Отговори
До 157 преди 11 години
А а а а никъде няма да ходи, искам тук да стои до край :) а покрай Белене има едно идеално място за тях, хем ще гледат през решетката как се прави ток след време , хем ще са по островите - блян за всеки от тях :)
147
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
управлението на ГЕРБ - Грандиозна Емиграция в Разрушена България
146
1
 
19
 
! Отговори
jiji преди 11 години
Да бе той Б.Б. е всемогъщ, всеможещ, всезнаещ ит.н., но до къде ни доведе неговото управление не е за приказка.Геноцид спрямо българсият народ.Да си ходи и всички мижитурки покрай него.
145
0
 
16
 
! Отговори
Еха преди 11 години
Ама е сладур с тия малки джучки :) като изписани са!!!
144
1
 
17
 
! Отговори
До 154 преди 11 години
Абсолютно съм съгласен - имат си няква работа цоцат си парички некви и не ги за никой ...
143
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези които защитават герб са същите като мухобойко.Интересува ги единствено себе си за другата част от българския народ не им пука.По примера на своя вожд мухобойко
142
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожелавам на Цецо лъжецо и герб да загубят изборите.Ще направя купон по случая
141
1
 
22
 
! Отговори
Ей преди 11 години
Цоцко, Цоциии, цоценце ..... успокой се ве мама, чакай първо някой да го изнудва, тоя път избърза с изявление... Цоцииии Цоцко...
140
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много рев, много вой! Нещата определено вървят към втори мандат!
139
1
 
26
 
! Отговори
активист преди 11 години
Абе пъпеша се оказва голем лъжец.Той държи толкова здраво рапоня за топките, че оня а малко мръдна, а му ги откъсна.
138
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разработвали го службите с връзки с подземния свят след това искали да го вербуват но той отказал . Какво излиза просто си остава от другата страна на барикадата и не предава другарите си. И какво следва ????????
137
1
 
31
 
! Отговори
изнервен преди 11 години
Затънали до гуша в * и пак казват ,че това е мед . На времето Петър Младенов само за две думи си подаде оставката , а тоя всеки ден издънка след издънка и се оправдава като първокласник. Какво трябва да стане човек ли да убие или нещо друго,че да си подаде оставката?
136
1
 
29
 
! Отговори
Вместо Борисов преди 11 години
взривили жена му. Е и двамата са били в "охранителния бизнес" и "търговията" с анфитамини
135
0
 
30
 
! Отговори
Борисов преди 11 години
Всички записи, документи и досиета, включително и тези, под които съм полагал подпис в полза на мои близки са фалшифицирани и виновен за това е Станишев, ако не ми вярвате, питайте Цветанов!
134
0
 
22
 
! Отговори
Мишо Бирата преди 11 години
И мойте записи бяха фалшифицирани. Премиера само псувал като каруцар. Ама смъртта ми не.
133
0
 
8
 
! Отговори
9689 преди 11 години
До Анонимен Евтим Костадинов-милиционера от Суйчук-комисия излишна.
132
2
 
26
 
! Отговори
АУУУУУУУУУУ преди 11 години
ЕВРЕИ И АМЕРИКАНЦИ МАСОВО ТРЪГВАТ НА ГЪЗОБЛИЗАЧЕСКА ЕКСКУРЗИЯ В БЪЛГАРИЯ ПОНЕЖЕ ТУК ИМА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ БЛИЗАЧИ
131
1
 
16
 
! Отговори
И не е нужно! преди 11 години
Просто ще го съдят и ще се реши дали да лежи или още по-тежко наказание, адекватно на престъпленията му.
130
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе той и записа с Танов ужким беше фалшиф, ама после тиквата си призна, че не е фалшиф.А ББ трябва да се радва, защото прякора ТИКВА звучи по-обидно от БУДА.