Никой не може да изнудва Борисов, защити го Цветанов

Той допусна, че документите по „Буда“ може да са фалшифицирани
7 фев 2013 12:40,
242
Никой не може да изнудва Борисов, защити го Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Няма човек, който да изнудва или държи в зависимост премиера Бойко Борисов, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод скандала „Буда“. Доказателство за това било решението на премиера да бъде разсекретено и деклафицирано досието му, от което излезе само предложение за вербовка като информатор и предложение за изключване на информатор поради „липса на среда“.

Според Цветанов Борисов е дал отговор на всички „тези публикации и спекулации в публичното
пространство“.

Според МВР шефа оттук нататък ще има постоянно тиражиране на информации, които по никакъв начин може би не кореспондират с действителността, може би няма такива материали, които да се намират в МВР, "но съвсем нормално и разбираемо е, че те могат да бъдат фалшифицирани и пускани в публичното пространство чрез определени медии".

В България през всичките тези години не са малко лицата, които са се възползвали от реализирането на подобни сценарии с използването на материали или фалшифицирането на такива, за да могат да държат в зависимост когото и да било и той да бъде "послушен".

Още по темата
При положение че имаше бивш вътрешен министър, който говореше с подробности за материалите по делото "Буда", при положение че по никакъв начин не фигурира в картона за това, че е ползвано това дело от него, това означава, че някои са се възползвали от позицията, която са заемали в държавата, за да боравят с класифицирана информация и да се подготвят, за да могат да я разпространяват или да я фабрикуват в удобна за тях позиция, каза Цветанов, цитиран от БТА.

Министърът заяви, че 18 години е бил служител на МВР и всеки служител там, както и в МО, има лично кадрово дело в съответната картотека. Когато напуснеш системата, това дело се архивира, то може да бъде поискано и ползвано, когато отново ставаш кандидат за работа в МВР. Цветанов се поинтересувал от директора на "Човешки ресурси" в МВР дали някой в периода, в който той е напуснал министерството - от октомври 2005 г., е ползвал личното му кадрово дело.

Оказало се, че през 2006 г., когато вече се е говорело за създаването на проекта ГЕРБ и Цветанов бил вече заместник-кмет на София, делото му било поискано и взето от директора на "Човешки ресурси".

Тогава министър на вътрешните работи беше Румен Петков, добави Цветанов, по чиито думи личното
му дело е поискано и е разглеждано и през април 2009 г., вероятно от тогавашния вътрешен министър Михаил Миков.

Според министъра всичко това е правено, за да може под някаква форма да се фабрикува нещо, което да бъде ползвано в публичното пространство за дискредитиране на политически опонент.

Цветанов заяви, че не е запознат с новите изтекли документи по сагата „Буда“ и няма как да ги коментира.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А запазете си малко плюнка за утре,че утре биволъ ще публикува още от есето Буда.
128
2
 
30
 
! Отговори
Прост преди 11 години
Аз си мисля, че именно Цецо -папконосеца-кадровик в МБР държи Боко за топките с извадените от досие "Буда" странички....
127
23
 
8
 
! Отговори
недйте рива бе!!! преди 11 години
Абе много ривете против тоя пусти Бойко бре!Не е толкова лош човека,ама май излиза че,вие сте си големи отрапки.
126
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че по достойно е ББ да излезе и да каже истината, а не да отричат и за говорят за фалшифицирани документи, компромати. На всеки стана ясно, че тези документи са копия на оригинали и те съществуват.Да излезе и да каже на българския народ, такива бяха времената, разработвали са ме, проверявали са ме за връзки с криминално проявени лица и т.н.. А тези увъртания, явно говорят, че има нещо тъмно в миналото на първия човек в държавата. И ако е така жалко за народа за държавата, за всички нас.
125
14
 
7
 
! Отговори
само така ! преди 11 години
ГЕРБ си отива,а дано ама на дали!Е тогава айде още един мандат!
124
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като зомбирани са тия от герб еле пък Асфалт паша е като хипнотизиран магистрали са му в тиквата
123
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След Цветанов и Флоров, май и на Емил Костадинов от комисията по досиетата предстои да играе ролята на големия Марин Марковски по отношение на премиера.
122
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мръсни гадни долни гербаристи !!!! Мутри ,престъпници ***!!!!!!На изборите ще ви пратим на *** !!
121
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да,и обвиненията срещу твойте апартаменти са фалшиви,и обвиненията срещу Емо Фаса са фал;иви,за това,че е построил незаконенбасейн в държавни земи,и това,че Миро Мършата е продавал държавни гори и дюни, и само вие сте в бяло,милиционери-разбойници!
120
28
 
3
 
! Отговори
акуд преди 11 години
Ние герберите ще управляваме заедно с другарите ни от ДПС,така както ви управлявахме 4г без да гъкнете.Слава на Бойко,слава на Цецо,ние сме бъдещето.
119
4
 
44
 
! Отговори
zritel преди 11 години
Ал Бънди пак се изказа... :) НИКОЙ НЕ МОЖЕ... ДА Е ПО-*** ОТ Цв.Цв...Тя, тъпотията му, струи и от снимката, и ни облъчва. Махнете снимката, г-да от dnes.bg, или поне снимка в по-далечен план му сложете. Така зомбирате читателите....
118
6
 
46
 
! Отговори
681 преди 11 години
Редно е новото правителство да направи разследване и повдигне обвинения към всички длъжностни лица , които се опитват да замазват скандала "Буда". От къде - накъде Цецо, Флоров, Янев и останалата хрантутническа пасмина ще укриват доказателства и манипулират обществеността , прикривайки истината. Съд за тях!
117
7
 
36
 
! Отговори
народа преди 11 години
Стегайте се! Боко си отива и като за последно ще развърже кесията за Изборите. Нека си върнем поне част от парите които ни е откраднал
116
33
 
9
 
! Отговори
Читател преди 11 години
Извода от всички писания е: Борисов и Цветанов много са настъпили мутрите, тракторите и т.н. Супер!
115
14
 
11
 
! Отговори
акуд преди 11 години
за 22 г преход преди парламентарни избори аз се наслушах на досиета, КОМУНИСТИТЕ нямат други ХВАТКА освен интриги. нямам нерви за тях
114
9
 
38
 
! Отговори
един от народа преди 11 години
Като чета постовете и гледам реакциите на форумците,съм обнадежден,че герберите си заминават на лято.А дано!
113
4
 
33
 
! Отговори
преди 11 години
САМО АГЕНТ СИМО ОТ АМЕРИКА, МОЖЕ ДА ИЗНУДВА АГЕНТ БУДА .
112
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама,разбира се!Щом вашата висока "квалификация "е налице,щом чадърът на ЦРУ и МОСАД е над главите ви никой с никакви доказателства,дори безспорни да са те,както впрочем и са ,не може и с пръст да ви докосне.Защо сте още тук?Защо не отидете при господарите си?Или вие сте им нужни тук ,само да досринете държавата.
111
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не може да изнудва Борисов...В превод от идиотско милиционерски към Български книжовен език - ще рече:Борисов може да изнудва всички!Буда Това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всички, които стоите тукДнес мога да разпоредя на службите да образуват подобни дела на всички журналистиМРЪСНИ ***!!!
110
6
 
21
 
! Отговори
пипо преди 11 години
изнудват не само него, но и теб, красавецо.