Яне ще нищи с Цацаров корупцията в енергетиката

Двамата ще се срещнат на 11 февруари в Съдебната палата
10 фев 2013 11:52, Петя Славова
183
Яне ще нищи с Цацаров корупцията в енергетиката
Яне Янев. Снимка: Булфото

Председателят на Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта Яне Янев ще проведе работна среща с Главния прокурор на Република България. Поводът е, заради установения от експертите на Комисията гранд корупционни схеми в енергетиката, пише в съобщение до медиите.

Припомня се, че още на първото си заседание Комисията взе решение приоритетно да работи за разкриване на факти и документи, доказващи корупционните практики в енергетиката.

За по-малко от 4 месеца КБКВЕВ вече има готовност да предостави анотация в едно с документи на Прокуратурата, доказващи причинена вреда на държавата за над 90 млн. лева само от разликите между пазарната цена на електроенергията и цената, по която е продавано на фирма EFT AG. Ще бъдат предоставени и документи, доказващи умишлена безстопанственост в особено големи размери.

Срещата ще се състои на 11 февруари от 10.00 часа в кабинета на Сотир Цацаров в Съдебната палата. След нейното приключване Яне Янев ще направи изявление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този май носи прашки.
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво си мислите, че ще угасите недоволството на гражданите с неглежиране на проблема на стотици хиляди българи, които днес протестират в над 15 града?! Какво си мислите, че с платените писачи по форумите и във фейсбук, ще пренасочите вниманието на хората другаде. Даже гледам правителството на ГЕРБ си е намерило и нов защитник в лицето на Стефан Гамизов, когото бих посъветвал да пита приятеля си Борисов кой е Митко Каратиста и какво прави в ЧЕЗ България ЕАД, например?!
82
3
 
5
 
! Отговори
CHUK преди 11 години
MNOGO KOMUNDETA,MNOGO TUP NAROD.ZA TURCHOLYATA NYAMA DA GOVORYA,TYAH SI GI ZNAEM.MISLITE CHE VECHNO SHTE GRABITE BULGARIYA.NE NAROD A MURSHA.BORISOV E EDINSTVENIYA KOITO ZASHTITAVA BULGARIYA,DEN I NOSHT.KOMUNDETATA I TURCHOLYATA SAMO CHAKAT I DA ZAPOCHNAT DA GRABYAT,NE GO LI RAZBIRATE MALOUMNITZI
81
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много долен и гнусен човек.
80
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До народна песен измислена от социалист бесен.
79
3
 
5
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
До Р.Овч....и сА пУашиш...Янка нЕма нищо...ша преразкаже нЕкоя стара история, дето е рзследвана, но целта е да се притопля манджата от време- на време...Много се сгъстиха облаците над "най- добрите управляващи"...трябва нещо за разсейване.
78
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината май боли ,но смел Яне не се скри и столетницата потопи.
77
4
 
11
 
! Отговори
gala02 преди 11 години
Янке имаш много поздрави от Алексей :)) Долен червей
76
4
 
6
 
! Отговори
народна поговорка. преди 11 години
Това за Буда за профаните само е заблуда.
75
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Буда защо мислите, че се натиска и на 50 години да играе футбол ???? Просто му е хубаво с млади момци под душовете след мач.
74
1
 
11
 
! Отговори
.. преди 11 години
ЯНЕ-ПОЛИТИЧЕСКА ***-СКРИЙ СЕ И НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ ПОВЕЧЕ
73
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В спалнята на Буда няма женски ***, но могат да се намерят 2 различни размера мъжки !!!
72
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идат, бодри ескадрони ,пак да краднат милиони .БУДА ,свил десницата корава, в целий ръст се той изправя и викна: Виййййй ,слезнете от конете и ми "шланга " целунете ,4ак тогава възцарете ве4на (не) правда над света.
71
4
 
3
 
! Отговори
CHUK преди 11 години
BRAVO YANE KURTI GI KOMUNDETATA,TURCHOLYATA TUK SASHTO SE OPITVAT VUV FORUMA DA DAVAT AKUL,ZASHTOTO SA ANONIMNI.NO EDNO SHTE VI KAJA.POGOLEMI VRAGOVE NA TAYA DARJAVA OT KOMUNDETATA I TURCHOLYATA NYAMA.ZAPOMNETE GOOOOOOOOOO.
70
4
 
3
 
! Отговори
гог преди 11 години
Незнам какво е долно на тази поръчка; да е запалил на некои къщата колата да е откраднал да е убил някои ........ Браво Яне от тези които всеки ден страдат от поръчките от всякакво естество.
69
0
 
3
 
! Отговори
тати преди 11 години
И затова и аз мисля, че трябва да има таван на личното богатство. Може (и трябва) да е доста висок този таван, но такъв трябва да има. В смисъл обаче на богатство измерено като пари в КЕШ. Т.е. трябва да има таван на парите, които могат да бъдат държани в кешови активи. Ако са инвестирани (но за сметка и риск на собственика им), то парите биха се върнали в икономиката и ..".Проблема не е в липсата на таван за кешовите сметки , а в липсата на таван за притежанието на некешови активи . Ако имаше такъв , активите щяха да се обезценят достатъчно , за да изкарат парите от сметките на богаташите
68
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 73Добре, че си изтрил инструкциите към поста си ...:)
67
0
 
2
 
! Отговори
тати преди 11 години
.Задържането на много пари на едно място и във ограничен брой /кръг/ хора не е здравословно за самите пари- хора и икономиката. Но лакомията по света е в големи %-ти и затова човечеството има големи проблеми. Едно от лекарствата за обуздаването на тази лакомия за пари е комунистическата идея за по балансирано разпределение на благините /пари/ по света. Но докато не си измисли и наложи нова по балансирана форма на управление на парите и държавите по света -проблема ще се се задълбочава.И затова и аз мисля, че трябва да има таван на личното богатство. Може (и трябва) да е доста висок този тава
66
0
 
2
 
! Отговори
тати преди 11 години
Зависи как напечатаните пари ще влязат в икономиката, а също и дали последната ще остане нереформирана. Ако нещата останат както досега наистина има опасност само да се увеличат сметките на първия по богатство процент хора. То всъщност проблема е точно заради сегашната организация на икономиката - пари и досега се печатаха (откакто няма златен стандарт), но поради социално неефективната икономика те се концентрираха в много малко хора.Пари във Б-я има много и за сега не е нужно да се печатат още . Но парите не се разпределят правилно между хората и от там вече страда покупателната способност
65
1
 
5
 
! Отговори
българка преди 11 години
С такива " политици " , ме е срам , че съм българка !