Ще има разсрочено плащане на тока

Това заявиха от дружествата след срещата с Добрев и Дянков
10 фев 2013 20:46, Петя Славова
1175
Ще има разсрочено плащане на тока
Снимка: Булфото

Електроразпределителните дружества предоставят възможност за разсрочено плащане на сметките за ток. Това заявиха представителите на трите дружества у нас - ЕВН, ЧЕЗ и "Енерго-Про", след среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и вицепремиера Симеон Дянков.

Добрев отново посочи, че една от причините за завишените сметки е по-дългия отчетен период - заради празниците. Освен това, той отбеляза и по-ниските температури през последния месец на миналата година, пише БТА.

Като друга причина Делян Добрев отбеляза повишената с около 14 процента цена на тока от 1 юли 2012 г. От това увеличение 8 процента са за ВЕИ - проектите за зелена енергия, останалите 5 процента са за невъзстановими разходи, обясни той и уточни, че това са разходите по дългосрочните договори на ТЕЦ "Марица Изток 1" и ТЕЦ "Марица Изток 3".

Още по темата

За другата причина за завишените сметки - пониженото подаване на електроенергия в някои от малките населени места, Делян Добрев съобщи, че от ЧЕЗ са поели ангажимент при първа възможност, след топенето на снеговете, да направят необходимите инвестиции и да подобрят инфраструктурата. Петър Баран от компанията каза, че и към момента има създаден специален проект за стандартизиране на напрежението, което от части ще реши проблема.

От "Енерго-Про" поканиха всеки свой клиент, който има съмнение за сметката си, да подаде сигнал в централата на дружеството във Варна, като заявиха, че са отделили допълнително служители, които да проверят всяка жалба. От ЕВН също заявиха готовност да обърнат внимание на всеки недоволен потребител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
9
 
! Отговори
Диди Добрев преди 11 години
Сутрен не мога да се събудя без да съм лапал бибата на Буда !
81
0
 
5
 
! Отговори
ввв преди 11 години
6. ОБЕЩАНО- Подкрепа на проекта за АЕЦ Белене като частен проект-НЕИЗПЪЛНЕНО- правителството отказа строителството на централата за сметка на на 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй
80
0
 
7
 
! Отговори
За Монополите преди 11 години
Вижте хубаво Ви е тук ама ние малкото останали БЪЛГАРИ си обичаме държавата и не ви искаме ,ВЪРВЕТЕ СИ !Предварително благодарим че ни крадете предатели !
79
0
 
4
 
! Отговори
ввв преди 11 години
5. ОБЕЩАНО-Увеличаване на вдовишките пенсии-НЕИЗПЪЛНЕНО- на фона на инфлацията увеличението от 6,5% е подигравка, вместо обещаните 20% от предизборната програма
78
0
 
4
 
! Отговори
ввв преди 11 години
4. ОБЕЩАНО- Намаляване на осигурителната и облекчаване на финансовата тежест-НЕИЗПЪЛНЕНО- 0,2% за 4 години не може да се нарече облекчение на каквото и да било.
77
1
 
7
 
! Отговори
същия преди 11 години
Волен Сидеров - премиер!
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕЗ Е ДЪРЖАВНА ФИРМА, НО НА БИВШАТА ПАРТИЯ НА БОКО ТИКВАТА ИМ КАЗАХА, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА ДЪРЖАВАТА ДЪРЖАВНА ФИРМА И ДА ПРОДАВАТ.... И ТИКВАТА ПРОДЪЛЖАВА РАЗПРОДАЖБАТА НА ДЪРЖАВНИ ФИРМИ !!!
75
0
 
3
 
! Отговори
E R P преди 11 години
MINISTAR NA MONOPOLITE
74
0
 
7
 
! Отговори
Горещо преди 11 години
" Близо 600 000 къса контрабандни цигари иззеха пловдивски полицаи ". Наш източник потвърди новината, като добави: Из средите на МВР се говори, че станала голяма грешка. Цигарите били от цигарената фабрика на премиера. Очаквайте развитието на нещата.
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PLATIHE TOKA I NA ***
72
1
 
7
 
! Отговори
Симеон Дянков преди 11 години
В България има финансова стабилност !
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Геноцид!!!!!!!!!!!!!!!!1икономически геноцид!!!!!!!!!!!! трябва да се сезира ООН що народ се избеси и самоуби!!!!!!!
70
0
 
5
 
! Отговори
Истинa преди 11 години
Нaшият инкaсaтор ни отчете токa 27.12.2012г.и пaк сме със зaвишени сметки.кого бaлaмосвaт.Дa мне би в съседните държaви дa е било лято,зaщо нямaт проблем .
69
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
i ZATOVA DAVAITE DA NI NADUVATE SMETKITE MO6ENNICI SAMO SI VREDITE IDAT IZBORI
68
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не искам РАЗСРОЧЕНО, искам АНУЛИРАНЕ на сметките.....и нова калкулация.....и инкасаторката да слага бележка на входната врата ,кога ще засича тока (точно време) и в мое присъствие да нанася данните.
67
4
 
14
 
! Отговори
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ преди 11 години
ПЛАТЕНИТЕ СОЦИОЛОЗИ ПЛАТЕНИ ОТ БОЛШЕВИКИТЕ ГЕРБ СЕ ВИЖДАТ В ЧУДО И СЕ ЧУДЯТ КАК ДА ЗАМАЖАТ ПОГРОМА НА ГЕРБ.ИСТИНАТА Е ЧЕ НАРОДА ВЕЧЕ СЕ СЪБУДИ И ПРИПОЗНА ПАРТИЯ АТАКА ЗА СВОЯ ПАРТИЯ..ЗАЩОТО АТАКА НЕ Е НА ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ..ТЯ Е ПАРТИЯТА НА НАРОДА..ТЯ Е ДОБРОТАТА,СПРАВЕДЛИВОСТА И ЧЕСТТА НА ВСИЧКИ..ДА ЖИВЕЕ ВОЛЕН СИДЕРОВ--ИСТИНСКИЯ РОДОЛЮБЕЦ И ЗАЩИТНИК НА НЕОПРАВДАНИТЕ БЪЛГАРИ...САМО С АТАКА НАПРЕД
66
0
 
22
 
! Отговори
TooN преди 11 години
Дилянчо, що не ги пита защо подават ток с напрежение 180-200V, бре? Това е 10% под нормата от 220V!!! Което ще рече сметка за ток +10%!!! И що не кажете колко трябва да скочи тока до 2015 г? Още 3 или 4 пъти, умувате я още!!! *** продажни!!!
65
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смятайте колко лапат щом им утърва разсроченото плащане!!!!!!!!!!!!!!
64
0
 
8
 
! Отговори
dimitar преди 11 години
nikakvo razsrocheno plashtane!namerete vinovnicite i napravo v zatvora.ako ne gi namerite znachi i vie ste za zatvora zashtoto ste s tyah.
63
1
 
16
 
! Отговори
ввв преди 11 години
До ГЕРБ-ер-богаташСТРАНДЖА ТИ СИ БОЛЕН ЛУД НЕВМЕНЯЕМ ТАКОВА ЧУДО НЕ Е БИЛО НЕ ЗНАМ ИМАШ ЛИ ИЗГОДА ОТ КРЪВОПИЙЦИ *** ДА СА НА ВЛАСТ ТОВА Е ЧУМА БОЛЕСТ