Ще има разсрочено плащане на тока

Това заявиха от дружествата след срещата с Добрев и Дянков
10 фев 2013 20:46, Петя Славова
1175
Ще има разсрочено плащане на тока
Снимка: Булфото

Електроразпределителните дружества предоставят възможност за разсрочено плащане на сметките за ток. Това заявиха представителите на трите дружества у нас - ЕВН, ЧЕЗ и "Енерго-Про", след среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и вицепремиера Симеон Дянков.

Добрев отново посочи, че една от причините за завишените сметки е по-дългия отчетен период - заради празниците. Освен това, той отбеляза и по-ниските температури през последния месец на миналата година, пише БТА.

Като друга причина Делян Добрев отбеляза повишената с около 14 процента цена на тока от 1 юли 2012 г. От това увеличение 8 процента са за ВЕИ - проектите за зелена енергия, останалите 5 процента са за невъзстановими разходи, обясни той и уточни, че това са разходите по дългосрочните договори на ТЕЦ "Марица Изток 1" и ТЕЦ "Марица Изток 3".

Още по темата

За другата причина за завишените сметки - пониженото подаване на електроенергия в някои от малките населени места, Делян Добрев съобщи, че от ЧЕЗ са поели ангажимент при първа възможност, след топенето на снеговете, да направят необходимите инвестиции и да подобрят инфраструктурата. Петър Баран от компанията каза, че и към момента има създаден специален проект за стандартизиране на напрежението, което от части ще реши проблема.

От "Енерго-Про" поканиха всеки свой клиент, който има съмнение за сметката си, да подаде сигнал в централата на дружеството във Варна, като заявиха, че са отделили допълнително служители, които да проверят всяка жалба. От ЕВН също заявиха готовност да обърнат внимание на всеки недоволен потребител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слушаи какво Делянчо, стига си лъгал за тези периоди на отчитане. моя период е 09.12.2012-08.01.2013- това са 30 дни - сметката ми е 230 лв , като преди това повече от 120 не съм плащал. сега на 8.02.2013 мина инкасатора и сметка ми ще е 130 лв пак за 30 дни. Стига си лъгал народа. Слабо ме интересува кой ги докара тези обирджии тука , но факт е че вие лъжете, стойте им за гърба и ги толерирате . Деляна не се прави на света вода ненапита и стига блещи глупости.
61
4
 
20
 
! Отговори
Агент Буда преди 11 години
Спокойно, братя ромале- обещал съм ви ток да не плащате- аз не съм като Първанов да не си спазвам обещанията.Вие само гласувайте и си живейте живота.
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
националсоциалисте кандидатирай се имаш един сигурен гласоподавател в мое лице!
59
0
 
27
 
! Отговори
мак преди 11 години
Не ни трябва разсрочено плащане на космически сметки, трябва ни реално отчитане за всеки пълен месец от 1 до последно число, за да е прозрачна сметката. Не ни рекетирайте с ТЕЦ и ВЕИ, преноси и др. А Добрев да подкани *** да си плащат сметките.
58
2
 
20
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Ще им го набутам разсрочено - първо главата, после лека-лека полека....
57
2
 
25
 
! Отговори
БУДА преди 11 години
БУДА -ЩЕ РАЗМАЖА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТОПЯ НАРОДА САМО ЗА ЕДНО ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО ОТ САЩ
56
4
 
5
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
а не може ли *** да те целува студен
55
1
 
1
 
! Отговори
SHUMI MARITZA преди 11 години
... Svalete NEZAKONNATA republika Glupazzi,NIE SME V ROBSTVO ot 1944 godina.. Protestiraite stestu republikata Dupeta tapi... A Vii vii STE *** republikanzzi... KAKVI "kalinki" BALNUVATE skapani shib*ni republikanski PRESTAPNIZZI...ne SSANUVATE LI republikanski BRAMBARI,republikansski KOMARI,KARLEZZI,BALHI i republikansski ZMII i GUSHTERI,podli DUPETA republikanski-PUTKINovzzi...
54
0
 
14
 
! Отговори
999 преди 11 години
за теб няма да има разсрочен затвор,ще си до живот и няма да можеш да си харчиш милионите които ти дадоха за да подпишеш за южен поток в ущърб на Държават
53
1
 
21
 
! Отговори
Veselin преди 11 години
бизнесът си е бизнес, те предлагат разсрочено а ние имаме друга идея, нашата оферта е 10 години хората в България да спрем да плащаме ток, за да изравним и приравним сметките :)
52
1
 
35
 
! Отговори
преди 11 години
Какво разсрочено плащане бе, *** герберски, няма да плащам фалшива сметка, да го д*хате и Добрев и ЕРП-тата
51
2
 
13
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 11 години
НЕ ИСКАТЕ БЕЛЕНЕ ОХООХХ ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО ЗЕЛЕНАТА ЕНЕРГИЯ ЩЕ ВИ ВЗЕМЕ И ЖЪЛТИТЕ СТОТИНКИ
50
3
 
11
 
! Отговори
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ преди 11 години
ИМА ЛИ ГЕРБЕРАСТИ ТУКА БЕЕЕ?????АТАКА--ПАРТИЯТА НА НАРОДА И НА МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ
49
3
 
10
 
! Отговори
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ преди 11 години
*** ОТ ГЕРБ СЕ ВИЖДАТ В ЧУДО...НАВСЯКЪДЕ ПО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА ГУБЯТ ИЗБОРИТЕ А АТАКА ПЕЧЕЛИ ГЛАВОЛОМНО..НОВОТО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ Е В РЪЦЕТЕ НА РОДОЛЮБЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯЗАПОЧВА НОВА ЕРА И ТЯ Е ЕРАТА НА АТАКА--ТОЕСТ НА НАРОДАВОЛЕН СИДЕРОВ ПРЕМИЕРИ ВРАГА МИ ЗНАЕ ЧЕ СЪМ ПРАВ
48
1
 
12
 
! Отговори
Десен преди 11 години
Не са високи сметките за ток, а са ниски доходите на хората. Трябва държавна политика на доходите т.е. държавата да се намеси има възможност за увеличаване на доходите. Обаче никой не ще защото беден народ се мачка и управлява по лесно. Така че днес протестите трябваше да са на едно друго място.
47
0
 
28
 
! Отговори
МОРСКИЯ преди 11 години
А ТОКА ,КОЙТО *** КРАДАТ,ДО КОГА НИЕ ЩЕ ГО ПЛАЩАМЕ????НЕКА ЕЛЕКРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА КАЖАТ КАК *** СА НАТРУПАЛИ ПО НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ЛЕВА СМЕТКИ,БЕЗ ДА ИМ СПРАТ ТОКА
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки български гражданин с радост ще плати консумираната ел. енергия, от специалния за тази цел стол.
45
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РАЗСРОЧЕНО ИЛИ НЕ, СМЕТКИТЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАТЯТ. ТИЯ ПУСТИ ИЗКАЗВАНИЯ СА ЕВТИНИ МАНЕВРИ ЗА ПРОСТИЯ ЕЛЕМЕНТАРЕН НЕОБРАЗОВАН И КУЦ НАРОД. А ТОЙ НАКРАЯ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА СЕГАШНИТЕ КАЛЪФИ.
44
3
 
30
 
! Отговори
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ преди 11 години
няма разсрочено плащане..дали ще ни крадете разсрочено или наведнъж все тая..махайте се вие и вашите комунисти от герб..българия не ви иска боклуциАтака номер 1Волен Сидеров премиер
43
20
 
2
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Мачкай, Бойко ***!Спри им кранчето на безплатния ток!