МВР уточни: ОЛАФ проверява МЗХ, а не Найденов

Нямам сестра, не съм разследван, отсече отново министърът
12 фев 2013 15:44,
66
МВР уточни: ОЛАФ проверява МЗХ, а не Найденов
Мирослав Найденов. Снимка: архив Булфото

В момента Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ извършва проверка на фактите и обстоятелствата при възлагане на обществена поръчка на стойност 48 000 лева за изработване и поддържане на страница на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter, пише в разпространено съобщение от МВР.

Ведомството се позовава на информация на АФКОС-МВР /национална контактна точка с ОЛАФ/. Договор с избраната за изпълнител фирма по тази поръчка е сключен на 12. 01. 2012 г. Във връзка с проверката, от ОЛАФ е поискано съдействие от дирекция АФКОС-МВР за предоставяне на конкретна информация с цел изясняване на достоверността на изнесеното в сигнала.

Още по темата

В кореспонденцията между ОЛАФ и АФКОС не се споменава за разследване срещу министъра на земеделието Мирослав Найденов.

Днес вестник “Сега“ излезе със заглавие, че ОЛАФ разследва Мирослав Найденов заради въпросната поръчка.

Още преди месеци тя предизвика медиен скандал, след като стана ясно, че поръчката е била възложена  от фирми на бивши земеделски пиарки.

Вчера стана ясно, че земеделското министерство отново е обявило обществена поръчка за 50 хил. лева, за да се подобрят създадените вече страница на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) във Facebook и профил в социалната мрежа Twitter.

Министърът днес обясни, че сигналът за поръчката е бил подаден публично от евродепутата Илияна Йотова. Двамата често са разменяли остри реплики и Йотова неведнъж е казвала, че ще сигнализира в Брюксел за случващото се МЗХ.

По думите му е нормално, когато има подаден сигнал, да бъде извършена проверка. Найденов обаче беше категоричен, че сигналът не е персонално срещу него.

Влизам в ситуацията да обяснявам, че нямам сестра. Нямам сестра. Съжалявам за тези, които им се иска да имам, но - нямам сестра, каза министърът, цитиран от “Фокус“.

Той припомни, че преди дни премиерът Бойко Борисов се е върнал от Брюксел с добрата новина, че на България се дават допълнително 2 милиарда евро за земеделие за следващия програмен период.

Ако имаше съмнение по отношение на усвояването на европейските средства, нямаше да ни отпуснат толкова пари допълнително, коментира Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кой е шеф на МЗХ бе?? Вие сте пълни ***!
10
1
 
17
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
нека, нека разследват ОЛАФ!Да сравнят какви са тарифите за корпоративни клиенти за изработка на сайт и за СЕО и да сравнят с похарчените пари от тия за някакви пикливи фейсбук страници дето всеки ученик може да им ги направи и нацъка лайковете срещу един лаптоп подарък!
9
0
 
18
 
! Отговори
народа преди 11 години
а какво каза само преди няколко часа че нямало никакво разследване срещу него и МЗХ Май лъжльото се показа на бял свят .Евала министре
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А както вече знаем от скандала с дюните - миро Мършата няма нищо общо с министерството.Има си *** зам министърка, която разписва всичко, което и занесат, ама и тя не носи отговорност.Абе никой за нищо не носи отговорност - това трябва да ви е ясно - калпав матрял такъв!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ne razbrahte li 4e nqma da ima vinoven koito da e ot gerb i zada NESE CUPQT SHTE IM GO ZABIEM STO KATO SAMO SLED 124 DENA .TOQ E ZA ZATVORA S NEGOVOTO SKAPANO 20 GOD MESO
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имаше една бивша министърка която казваше "усмихвам се" и си тръгна,сега е твой ред,пък *** доказвай че нямаш сестра !!!
5
1
 
39
 
! Отговори
radioprestilka преди 11 години
МВР така ли разследва случаите с убийства? Рзследва пушката, а не кой е натиснал спуска! ГЕРБ опомнете се Найденов е Министъра, той е отговорен какво става в неговото министерство! хайде с Дюните го отнесоха Кмета и Архитекта на Несебър, нищо че Найденов продаде терена на занижена цена, а после се пита Дюни ли са или не! Много му се натрупа, ама каквото надробиш, това ще сърбаш!
4
1
 
29
 
! Отговори
Мария преди 11 години
Не ме правете на БУДАла , а кой е министъра бе кукички , нали е хитро ъзия Найденов , къде е разликата БУДИСТИ.
3
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да го разследват и тоя,вони от километри!
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да така е. То не било компютри ми компоти. И не били за внос ами за износ.
1
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мироооо затвора те зове :)