МВР уточни: ОЛАФ проверява МЗХ, а не Найденов

Нямам сестра, не съм разследван, отсече отново министърът
12 фев 2013 15:44,
66
МВР уточни: ОЛАФ проверява МЗХ, а не Найденов
Мирослав Найденов. Снимка: архив Булфото

В момента Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ извършва проверка на фактите и обстоятелствата при възлагане на обществена поръчка на стойност 48 000 лева за изработване и поддържане на страница на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter, пише в разпространено съобщение от МВР.

Ведомството се позовава на информация на АФКОС-МВР /национална контактна точка с ОЛАФ/. Договор с избраната за изпълнител фирма по тази поръчка е сключен на 12. 01. 2012 г. Във връзка с проверката, от ОЛАФ е поискано съдействие от дирекция АФКОС-МВР за предоставяне на конкретна информация с цел изясняване на достоверността на изнесеното в сигнала.

Още по темата

В кореспонденцията между ОЛАФ и АФКОС не се споменава за разследване срещу министъра на земеделието Мирослав Найденов.

Днес вестник “Сега“ излезе със заглавие, че ОЛАФ разследва Мирослав Найденов заради въпросната поръчка.

Още преди месеци тя предизвика медиен скандал, след като стана ясно, че поръчката е била възложена  от фирми на бивши земеделски пиарки.

Вчера стана ясно, че земеделското министерство отново е обявило обществена поръчка за 50 хил. лева, за да се подобрят създадените вече страница на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) във Facebook и профил в социалната мрежа Twitter.

Министърът днес обясни, че сигналът за поръчката е бил подаден публично от евродепутата Илияна Йотова. Двамата често са разменяли остри реплики и Йотова неведнъж е казвала, че ще сигнализира в Брюксел за случващото се МЗХ.

По думите му е нормално, когато има подаден сигнал, да бъде извършена проверка. Найденов обаче беше категоричен, че сигналът не е персонално срещу него.

Влизам в ситуацията да обяснявам, че нямам сестра. Нямам сестра. Съжалявам за тези, които им се иска да имам, но - нямам сестра, каза министърът, цитиран от “Фокус“.

Той припомни, че преди дни премиерът Бойко Борисов се е върнал от Брюксел с добрата новина, че на България се дават допълнително 2 милиарда евро за земеделие за следващия програмен период.

Ако имаше съмнение по отношение на усвояването на европейските средства, нямаше да ни отпуснат толкова пари допълнително, коментира Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На другарите толкова много им де искаше. Сега са горди с ядрените опити в корея.
30
0
 
15
 
! Отговори
елица преди 11 години
а кой е отговорен за решенията, които излизат от едно министерство и за неговата работа като цяло, нали мимистъра му. или нещо бъркам с отговорностите. найденов не е виновен за работата на мз, добрев не е виновен за енергетиката, топлинните и електроразпределителни дружества, дянков не е виновен за батака във финансите, здравната министърка не е виновна за липсата на здравеопазване в страната, просветния мимистъп не беше виновен за никаквото образование, е тогава защо си трантутиме още това прав
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Za tri kradlivi komunisti4eski zadnika i az 6a mu pokaja . Oba4e kato im znam kakvi sa im nadnicite ne 6ta
28
1
 
15
 
! Отговори
plamen преди 11 години
аз ли съм министър на това министерство бе *** врачански нещастен
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименАко платиш не с три надника а с три *** аз ще ти покажа!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
25 - DA DODA KAT SVAR6I6 RABOTATA DA GI PREBROIA TA BELKIM NAI SETNE RAZBEREM 6TO HRANTUTNICI SME HRANILI
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонименнали!... а ние му викаме гуша.Егати и измамниците нещастни !
24
0
 
17
 
! Отговори
Мишока де е неговата преди 11 години
Б.Б. се е покрил като плъхок. Що не излезе сред хората?Или го е страх, че ще го поздравят като Баретата?
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AM4I KOI MU E 6EFA NA TVA MINISTERSTVO . IMA DVA VARIANTA . ILI 6EFA NE SI POZNAVA KALINKITE ILI KALINKITE NE SI POZNAVAT 6EFA . PREDLAGAM V DEIA KOGATO SE RAZDACAT ZAPLATITE AZ DA IM GI RAZDAVAM TA DA SA SABERAT I PONE V KRAIA NA MANDATA SE ZAPOZNAIAT GORKITE . ZA OB6TA SNIMKA 6A OSIGURA FOTOGRAF OT PROKURATURATA . DA SA POMNIAT I DA NE SA ZABRAVIAT . PA I NIE DA NE GI ZABRAVIME
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашето МВР обвини, ФАКС АПАРАТА на Миро, че е пуснало ирландското месо без той да е натискал копчето.... та и сега така.... той не е разписвал нищо като министър!!!
21
1
 
14
 
! Отговори
) преди 11 години
къде бе къде живее тва крадливо министерство бе че да го хвана че да го спукам от бой бе и къде живее тоя министерски съвет бе че да му счупя главата бе ...... ще ги изпозастрелям всички ведомства и учреждения бе ....
20
0
 
19
 
! Отговори
ined преди 11 години
Аха ясно, значи ако АФКОС намерят нередности ще изгърми поредния бушон, а Миро Наденицата ще остане чист като капка боза.
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А МВР го управлява постовият полицай пред входа! Цеко е само мениджър на Агенцията за недвижими имоти "Тъща и сие". Нахални ***, ей!
18
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
верно е,Миро го наблюдава бай Ставри от южното крило,строг ,но справедлив
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАЗАХСТАНСКОТО ЛОГО НА ТУРИЗМА- 563 ДОЛАРА, НАШЕТО- ОТКРАДНАТО ОТ ТЯХ- 1 МИЛИОН И 200 ХИЛ ЛВ. ТОВА СЕ КАЗВА ГРАБЕЖ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО! ГРАБЕТЕ, ГЕРБАВИ, ПОСЛЕ ПО ГЪРБИЦАТА С ТОЯГАТА, ТА ЧАК ДО АМЕРИКА.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Министерството го управлява филанкишията, нали! Лъжлив Боце и компания от джуджета - измамници са само рекламни лица на модните агенции ли?. Наглеци (и навлеци, които с помощта на цялата олигархична *** след 1989 г. ни натресоха да ни "управляват")!Тази Мутренска и слугинска компания ще се научи ли да носи отговорност, или само ще се оправдава? Да ги чакаме ли още? Дедите ни отдавна да са грабнали сопите, но нас успяха да ни обезличат с манипулации, разделение и заблуди за Добрата Мутра!
15
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
***- ВСИЧКИ РАЗСЛЕДВАНИЯ В ТВОЕТО МИНИСТЕРСТВО СА ПО СЪЩЕСТВО РАЗСЛЕДВАНЕ СРЕЩУ ТЕБ, ТЪЙ КАТО ТИ СИ МИНИСТЪР, НЕ АЗ.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До има си конкурс mn si prosto par4e zna4i ako sme protiv gerb i nqkoi ni plashta AMI NE NIKOI NEMI PLASHTA NA MEN I MI E KEF DA PLUQ PO GERB ZASHTOTO IMA ZA KAKVO ,TAPAKO SMOTAN PLASHTAI I TI TOKA NA CVETELINA .A TOZI KUTEV NEGO MISLETE NEGO I TOI KRAL ZA SVETOVNO PROTACI STE VSI4KITE AKO NE SI S GREB I KRAI PODLOGI HAIDE SVIRKI NA VINETO TO KATO VI IZLEZAT PRISHKI
13
2
 
20
 
! Отговори
никакъв преди 11 години
Тази пък съвсем се излага.Да натопи Портиерът на МЗХ.
12
0
 
17
 
! Отговори
(( преди 11 години
не съм *** бе бате - баща ми е ***..