Чешкият президент нападна кабинета, че не защитил ЧЕЗ

Земан: Всяко правителство да защитава компаниите си в чужбина
Обновена: 22 фев 2013 15:42 | 22 фев 2013 13:02, Елка Василева
282
Чешкият президент нападна кабинета, че не защитил ЧЕЗ
Президентът Земан настоя за защита на ЧЕЗ в България. Снимка: Reuters

Новоизбраният президентът на Чехия Милош Земан разкритикува чешкото правителство, че не е направило достатъчно за защитата на чешката електрическа компания ЧЕЗ в България, съобщи радио „Прага”, цитирано от БНР.

Дълг на всяко правителство е да защитава компаниите си в чужбина, обяви Земан. Той призова администрацията на премиера да използва всички налични възможности като контактите в Евросъюза, международните арбитражни механизми и преговори с правителството на България, за да защити чешките национални интереси.

Чешката държавната електрическа компания може да загуби лиценза си в България след масови протести срещу високите цени на тока. От компанията посочиха, че процедурата за отнемането на лиценза в България е необоснована.

Действащият президент Вацлав Клаус също разкритикува чешкото правителство, че заема „пасивна позиция” в спора, като заяви, че ЧЕЗ се е превърнал в изкупителна жертва на социалните вълнения в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност в България плащаме за електричество може би най-малко от цяла Европа...със около 3 пъти по-евтино от цената на електричеството в Италия. Проблема не е толкова в цената колкото в това колко пропорционална е на средния и минимален доход. В Дания средната сметка за ток на месец е около 400евро(800 лева), но пък за сметка на това дохода е един от най-големите в Европа.
226
0
 
3
 
! Отговори
еееее преди 11 години
Никъде не видях да питате кой е виновен за тази ситуация!Не чехите са виновни според мен.А тези дето им продадоха и си прибраха тлъстите пачки за сделката!Само ние хората и смешните ни корумпирани правителства са виновни!
225
0
 
3
 
! Отговори
* преди 11 години
И чешките мафиоти си ги бива един станал вече президент !?
224
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Аз до сега си мислех,че ни "яздят" от САЩ,Русия,Турция а то имало и още?!?!?!?!?Официално чешка държавна компания управлява бивша държавна компания на България?!?!?И надуват бузи чехите като,че ли сме влезли с танковете в Прага!!!Нямаме политици,нямаме НИКАКВА външна политика,която да защитава националните ни интереси!!!Нямаме армия,нямаме самочувствие като за държава с 1300 годишна история!Не съм си и мислел преди,че ще е унизително когато кажеш,че си БЪЛГАРИН!!!
223
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и какво ще стане с президентската република? Същия батак! Управлява ли Борисов еднолично? Да! И нещо да се е променило? Не системата е неработеща, липсва контрол!!!!Кукловодите на прехода, реално управляващи страната в пълна непрозрачност на икономиката изградиха непробиваема мафия!
222
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Народното недоволство засити ли се ? ако е така да му е сладко.
221
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 11 години
"Чешката държавната електрическа компания"- забележете, компанията е ДЪРЖАВНА, а защо трябва всичко държавно да се разпродава особено ако е печелившо? А защо, не се замислим за президентска република? Както в САЩ и Русия...
220
0
 
6
 
! Отговори
не син преди 11 години
Всеки политик защитава гражданите си и фирмите им ! Ако не се казва Костов,за когото не националността,а лапането е важно ! Сакскобурготски и Станишев са си чужденци,та не е чудно че защитават западняците и руснаците !
219
1
 
3
 
! Отговори
пачо преди 11 години
Чехите са долни евреи Преди ВСВ пратиха до Сталин фалшив списък на офицери че работели за фашистка Германия Сталин им повярва и затри елита на армията Той го разбра но късно Но после руснаците им го върнаха Накараха чехкините с килотите си да бършат танковете им.
218
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
237 ЧЕЗ просто си намира причина да не приема моята "ЛЕГИТИМНА"молба.Но и с нея какво от това ? Поради това ще протестирам НЕЛЕГЕТИМНО .
217
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ВЪН
216
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
винаги съм смятал .че хората трябва да подкрепят протеста си с внесени жалби към съответните органи за контрол по този начин протеста е легитимен
215
0
 
8
 
! Отговори
ACID преди 11 години
Като прочетох тази част от статията "чешките национални интереси" някак си се почувствах прекрасно. Сигурен съм, че и останалата част от народа и силно заинтересована за Чехия и нейните интереси. Обичайте чуждите интереси и монополи - те са нещо страхотно.
214
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смели офицери няма вече ,имаме само себе си.СЪЕДИНЕНИЕТО казват,правило силата.
213
0
 
3
 
! Отговори
КУКУ преди 11 години
Мажоритарен собственик е икономическото министерство на Чешката Република.
212
0
 
1
 
! Отговори
щирлиц преди 11 години
България има нужда от един смел офицер и взвод войници!Някой да не е Изащо се е разбрал защо унищожиха армията?Да си спомним 19.05.1934г ,защото събитията на тази дата са предизвикани от предишните корумпирани управници.
211
1
 
6
 
! Отговори
владетеля преди 11 години
ТЕЗИ ОБЕЗАТЕЛНО ТРЯБВА ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ.МЯСТОТО НЕ ИМ ТУК.В БЪЛГАРИЯ СИ ИМА СПОСОБНО ХОРА КОИТО ДА ПОЕМАТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА,И СТИГА СМЕ СЕ ПРОДАВАЛИ НА ЧУЖДЕНЦИ.БЪЛГАРИ ЗАЩИТАВАЙТЕ СВОЕТО,КОЕТО Е ПОСТРОЕНО СЪС СОБСТВЕН ТРУД И МИСЛЕТЕ ДОБРЕ ЗА СВОЕТО БЪДЕЩЕ И ТОВА НА НАШИТЕ ДЕЦА,КАТО ВЪЗСТАНОВИМ БЪЛГАРИЯ ТАКАВА КАКВАТО БЕШЕ,ЗАЩОТО НИЕ ЖИВЕЕМ ТУК И ТОВА НАШАТА РОДИНА.НЕ ТРЯБВА ДА Я ПОГАЗВАМЕ ,А ДА Я ЗАПАЗИМ ЗА БЪДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ И ДА ИМА ДОБЪР ЖИВОТ.
210
0
 
0
 
! Отговори
изЧЕЗкал преди 11 години
Господин аз е прав но няма ,кой да се наеме да свърши подобни дела.Дали пък да не питаме ЧЕЗкият посланник,за предложения ?
209
0
 
2
 
! Отговори
..... преди 11 години
Da go d*hat teq unanisti da reve kolkoto si iska
208
0
 
2
 
! Отговори
до 228 преди 11 години
Това никак не означава, че не е частно АД.