Най-големият ПР коз на Борисов – магистралите, пред провал

БСП алармира за нарушения по строителството на "Тракия"
Обновена: 27 фев 2013 15:04 | 27 фев 2013 13:49,
235
Най-големият ПР коз на Борисов – магистралите, пред провал
Снимка: архив, Булфото

Най-големият пиар коз на Бойко Борисов - магистралите и в частност магистрала "Тракия", е пред пълен провал, заяви в парламента депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски.

Той поясни, че в началото на мандата премиерът Борисов е заявил, че до края на мандата ще бъдат завършени три автомагистрали в целите им участъци - "Люлин", "Тракия" и "Марица".

Очевидно е, че извън завършената магистрала "Люлин" до края на мандата дори и в редовния му вариант няма да бъде завършена нито една от останалите две магистрали, коментира червеният депутат.

Михалевски каза, че към 25 февруари при общ физически напредък на изпълнението на АМ "Тракия" - Лот 4, от Ямбол до Бургас, от 59 процента са разплатени 78 процента от средствата. Имаме почти 20 процента предварително плащане за несвършена работа, коментира социалистът.

Той поясни, че ситуацията трябва да е точно обратната - физическият обем на изпълнение трябва да
изпреварва реалното изплащане с между 5 и 7 процента. Михалевски даде за пример пътния възел Карнобат.

Той обвини фирмата изпълнител, че отклонява средства за свои лични нужди.

„Под покровителството на ГЕРБ главният изпълнител на ЛОТ 4 на АМ „Тракия” не изплаща парите за работата на близо 50 малки български фирми. Един път този изпълнител е придобил от държавата 32 млн. лева за несвършена работа и втори път те са се подготвили да откраднат още между 15 и 20 млн. от малките фирми, работили по изграждането на ЛОТ-а”, заяви червеният депутат.

По думите му само по работата на този ЛОТ е изгубен ресурс от около 50 млн. лева, който ще затрудни работата на следващото правителство.

Михалевски обясни, че тъй като по договор изпълнителят на ЛОТ 4 на магистрала „Тракия” няма възможност да наема подизпълнители, те са маскирали близо 50 малки български фирми като „наемодатели на строителна техника”.

„Всъщност това са реалните изпълнители на ЛОТ 4 на АМ „Тракия”, които няма да получат парите си, защото те не са страна по договора с АПИ. Това не е просто една добре обмислена кражба, това е реализирана престъпна схема, която е покровителствена от цялото правителство и лично от Бойко Борисов, защото няма друг в цялото правителство, който да разпореди на Агенция „Пътна инфраструктура” да се разплаща по този начин. При никой от другите ЛОТ-ове, при никоя от другите магистрали това не се е случило”, категоричен бе депутатът.

Към днешна дата това правителство е успяло да пусне в експлоатация едва 111 км магистрали. Предното правителство пусна 133 км автомагистрални участъци”, изчисли още Михалевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 11 години
до НФБ 67 : Като пишеш глупости вярваш ли си ? Общата инвестиционна стойност на проекта е 342 млн. евро (670 млн. лева). Безвъзмездната финансова помощ от Кохезионния фонд на ЕС е в размер на 274 млн. евро (536 млн. лева), съобщиха от Министерство на информационните технологиите и съобщенията .Разликата от 68 млн евро ще се плати от държавния бюджет.АНАДЪНМУ ?
110
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За да не поставям всички в един кюп, връщайки се 23г назад няма как да не отбележа че единствено при Костов БВП имаше двуцифрен растеж.
109
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
според мен и предишното и сегашното управление бяха крадливи но сегашното е и по-крадливо и по-калинковско. Без конкуренция.
108
9
 
4
 
! Отговори
nilesev преди 11 години
4,2 милиарда в резерва. И това ако е празен резерв. Всички нечервени ,а истински икономисти го признават.
107
6
 
10
 
! Отговори
Борисов е лъжец преди 11 години
Коя година сме?Нали през лятото на 2012 щяхме да ходим на море по магистрала?
106
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В панделата с лентичките под възглавничката...
105
11
 
5
 
! Отговори
до 115 преди 11 години
Ама сериозно ли е празен.Празен е само в главите на лидерите ви от Позитано.4.7 милиарда днес Дянков за пореден път ви каза.Престанете да говорите глупости
104
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всеки да гласува по джоба си а гробарите по магистралите... хихихи
103
8
 
11
 
! Отговори
един преди 11 години
абе за тия *** не е важно кой какво е свършил за България важно е да си на власт и да крадеш това е за тях *** к....та,а това че разориха държавата и я докараха до фалит това не се сещат нали
102
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предчувствам че група депутати от БСП ще бъдат линчувани.
101
7
 
8
 
! Отговори
луси преди 11 години
Еи вие дърти комунисти махаите се ве4е от власта и стига сте говорили против Боико пак сме за него а ти Станишев марш в Русия.
100
2
 
7
 
! Отговори
до 110 преди 11 години
а знаете ли че има гробски дупетат който лее мантинелките за магистралките хихихи, бее, мууу....
99
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БУРКАНИ С АСВАЛТ ЛИ НЕ НОСЕХА, НЕ МАЖЕХА ФИЛИИТЕ НА БЕДНИТЕ С АСВАЛТ ЛИ, НОСЕХА ПРОБИ НА ВСЕКИ МЕТЪР ПЪТ, САМО И САМО ДА ИЗКАРАТ, ЧЕ НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ. СЕГА, ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ МАЙ МЕСЕЦ ЩЕ ИМА МАГИСТРАЛА И ТЯ ЩЕ СЕ СВЪРЗВА С ББ, ЕДВА ГО ПОНАСЯТ, НОСЯТ ОТ ДЕВЕТ КЛАДЕНЕЦА ВОДА ЗА ДА ПРЕДСТАВЯТ НЕЩАТА ДРУГИ.
98
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде народе активизирай се и да изхвърлим червените *** от политическия живот на страната завинаги !
97
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия па комунисти мазни долни скапани, къде се обаждат като те 1 км не направиха ни магистрала нито нищо. ***, съсредоточиха се само върху краденето! А сега не ги е срам да излезнат и да говорят ? Да дават акъл ? Тия са толкова нагли ***, а гласуващите за тях са или мега прости или просто заинтересувани от това властта да е в БСП, за да раздават пари на ляво и надясно... Мазни невестулки
96
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цоциалистите си мислят че като изкарат няколко тона фекалии на площада и наср*ните им *** няма вече да миришат.
95
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички знаем че Карнобат-Бургас е построен още при царя, но ББ си го присвоява ала Гьобелс. Една лъжа сто пъти-чиста истина.
94
3
 
7
 
! Отговори
до 105 преди 11 години
Какво крещиш с големите си букви.Прасетата са тези като теб ,дето пишат платени коментари по форумите.За 20-30 лева на ден сте готови да изкарате и майка си ***.Продажна пасмина такава.
93
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените *** искат да представят нещата, че са по зле от когато крадяха те. Разбира се, има все още кой да им се връзва, важното е друго, че Европа, която си дава парите за тия нещо следи много изкъсо, кой какви пари дава и как ги взема. Тъй като кражбите бяха по време на тройната коалиция, те спряха кранчето. Обаче в България е друго, крадците пищят, че са ги ограбили, за да може да омажат всичко, да кажем, о, всички са маскари и да изберем пак тях. Хихихих
92
11
 
9
 
! Отговори
nilesev преди 11 години
Абе,*** безродни, дори и да сте прави тези километри магистрали ги строихте 20години и то с наши пари, защото ви спряха еврофондовете заради Батко и Братко.А Бойко ги построи същите километри за 3,5 години и то с еврофондове, а не с наши пари и то по време на най-жестоката икономическа криза.