Най-големият ПР коз на Борисов – магистралите, пред провал

БСП алармира за нарушения по строителството на "Тракия"
Обновена: 27 фев 2013 15:04 | 27 фев 2013 13:49,
235
Най-големият ПР коз на Борисов – магистралите, пред провал
Снимка: архив, Булфото

Най-големият пиар коз на Бойко Борисов - магистралите и в частност магистрала "Тракия", е пред пълен провал, заяви в парламента депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски.

Той поясни, че в началото на мандата премиерът Борисов е заявил, че до края на мандата ще бъдат завършени три автомагистрали в целите им участъци - "Люлин", "Тракия" и "Марица".

Очевидно е, че извън завършената магистрала "Люлин" до края на мандата дори и в редовния му вариант няма да бъде завършена нито една от останалите две магистрали, коментира червеният депутат.

Михалевски каза, че към 25 февруари при общ физически напредък на изпълнението на АМ "Тракия" - Лот 4, от Ямбол до Бургас, от 59 процента са разплатени 78 процента от средствата. Имаме почти 20 процента предварително плащане за несвършена работа, коментира социалистът.

Той поясни, че ситуацията трябва да е точно обратната - физическият обем на изпълнение трябва да
изпреварва реалното изплащане с между 5 и 7 процента. Михалевски даде за пример пътния възел Карнобат.

Той обвини фирмата изпълнител, че отклонява средства за свои лични нужди.

„Под покровителството на ГЕРБ главният изпълнител на ЛОТ 4 на АМ „Тракия” не изплаща парите за работата на близо 50 малки български фирми. Един път този изпълнител е придобил от държавата 32 млн. лева за несвършена работа и втори път те са се подготвили да откраднат още между 15 и 20 млн. от малките фирми, работили по изграждането на ЛОТ-а”, заяви червеният депутат.

По думите му само по работата на този ЛОТ е изгубен ресурс от около 50 млн. лева, който ще затрудни работата на следващото правителство.

Михалевски обясни, че тъй като по договор изпълнителят на ЛОТ 4 на магистрала „Тракия” няма възможност да наема подизпълнители, те са маскирали близо 50 малки български фирми като „наемодатели на строителна техника”.

„Всъщност това са реалните изпълнители на ЛОТ 4 на АМ „Тракия”, които няма да получат парите си, защото те не са страна по договора с АПИ. Това не е просто една добре обмислена кражба, това е реализирана престъпна схема, която е покровителствена от цялото правителство и лично от Бойко Борисов, защото няма друг в цялото правителство, който да разпореди на Агенция „Пътна инфраструктура” да се разплаща по този начин. При никой от другите ЛОТ-ове, при никоя от другите магистрали това не се е случило”, категоричен бе депутатът.

Към днешна дата това правителство е успяло да пусне в експлоатация едва 111 км магистрали. Предното правителство пусна 133 км автомагистрални участъци”, изчисли още Михалевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кой по-милее за БългарияБСП плюсГЕРБ минус
130
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая магистрала при умряла икономика служи само за няколко места - *** да мине по нея веднъж на 3 години на море, Хасан да се прибере от гастарбайтарство по немско и Бойко да се покаже по телевизията! Това е велико постижение за човек с интелектуален потенциял на тинейджър.
129
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Леле колко сте прости!? Скрити ***, когато имате доказателства, че е крадено от магистралите тогава ще изскачате от дупките! Мн ясно, че вожда ви ще каже, че Борисов е крал! Ама това е толкова истина, колкото сега аз да кажа, че в главите ви има повече мозъчни клетки, отколкото в килограм пилешки дреболии!
128
3
 
15
 
! Отговори
Киро Копача преди 11 години
И за магистралите - най-много са построили комунистите при Тодор Живков: 130 км. от Тракия от София до Плодовитово, 100 км. от София до Ябланица и 60 км. от Шумен до Варна. Първите две са и най-трудни и най-скъпи - тези тунели и мостове на излизане от София ако требваше Бойко да ги прави, още щеше да е до Йорданкино и Ихтиман! Само да изкърпи мостовете лани урева орталъка, че не може пари да намери!Де да беха комунистите на влсат - ква безранотица, ние летяхме в космоса тогава бре, гурели!
127
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнелиев: Магистрала Тракия готова през 2012-та5 декември 2009 18:21
126
2
 
17
 
! Отговори
до 144 преди 11 години
съобщиха но платените медии си траеха, сега вече започват да изоставят вожда и учителя и още доста истини и хипертонични кризи ще излязат наяве. не е лесно :-)
125
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гадни комунисти а те какво направиха за техните мандатираздадоха си хонорари от по 1000000 че и повече
124
3
 
19
 
! Отговори
до 140 преди 11 години
А ти да прелетиш през Карнобат-Бургас че е стоена от предишните тая част :-) и е най-качествената, новите лотове се свличат и рушат, гаронтирано от гроб
123
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде са спали до сега от БСП-то и защо не са съобщили за това по-рано?Всеки гледа да си вдигне рейтинга, затова протестите са против всички партии без изключение.
122
3
 
8
 
! Отговори
до 138 преди 11 години
Ама ти не знаеш ли и на нея тоя с кръвното резна повторна лентичка. :-)
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАГИСТРАЛА МАРИЦА НЕ СЕ СТРОИ ОТ 1 ГОДИНА !!! ЗАЩО ЛИ ?
120
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нагли червени ***, като не ви харесват магистралите и хубавите ни пътища, тая година до морето - през странджа сакар и селските дупки, ясно, една луксозна депутатска машина да не съм видяла по магистралата, като тръгнем със семейството ми натам. То бива наглост, бива продажност, бива предателство към всичко българско, но вие надминахте и Путин, бе другари, много сте нагли бе, искаме избори утре, така ще ви насолим, че ще ви боли още 4 години и ще мълчите както мълчахте предните три
119
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През тия 4 години сал едно министерство беше на ниво. Министерството на пропагандата и на разделянето и на владеенето...
118
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев откри 5км от магистрала Люлин дето беше в полето несвързана с нищо. Това беше много смешно и забавно.
117
4
 
9
 
! Отговори
с. преди 11 години
*** сте!Какво се разправяте като селски баби?Тоя бил комунист,оня бил не знам какъв си!Всичките са едни и същи!Нито едно правителство не направи нищо за хората и за малкият и среден бизнес!Всичките крадоха здраво и работеха само и единствено за интересите на монополите,банките и олигарсите!Най-ниската средна работна заплата е в България!На фона на това цените са зверски!Какво има да се говори повече?!
116
3
 
11
 
! Отговори
Киро Копача преди 11 години
Стига с тези комунисти! Последния, който познавах, умря преди един месец!Крадат капиталистите, те затова са капиталисти, за да трупат капитал! Тодор Живков вкара в затвора Георги Вутев (Нане Вуте) за 12 години заради 22 хил. $! Пак неколко години си отлежа синът на Пеко Таков - Янчо Таков за неколко кожуха контрабанда от Турция! Така работеше комунистическата власт! Пандизите беха пълни с мошеници!БСП нема НИЩО ОБЩО с комунизма и с комунистите! Когато дойдат пак комунистите на власт ще усетите
115
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Към днешна дата това правителство е успяло да пусне в експлоатация едва 111 км магистрали. Предното правителство пусна 133 км автомагистрални участъци, изчисли още Михалевски.".......................Тогава КЪДЕ са отишли 20-те милиарда лв, които това правителство е похарчило повече от колкото предишното? Може би са отишли в борбата с безработицата?
114
6
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
" Предното правителство пусна 133 км автомагистрални участъци, изчисли още Михалевски. Някой от БСП феновете тук ,може ли да припомни кои са тези 133 км. , че не мога да се сетя ,спомням си само че по време на Олимпиадата в Гърция трябваше да има магистрала до Кулата и откриване и пари имаше дадени - ама още няма !
113
5
 
9
 
! Отговори
до 127 преди 11 години
Алооооооо, лъжлю, нали заварихте 8 милиарда. За какво отидоха половината? А освен това като емитирахте 2 милиарда облигации сиреч дълг, значи сте похарчили не 4 а 6? Лъжльооооо, миличък лъжльо. Будала
112
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
133 км магистрала нямаше общо в България, и бяха построени от бай Тошо... а, да, забравих, комунистите са пускали в експлоатация нови мантинели, не магистрали.. :)