Съветът към президента - буламач с ченгета!

Прокопиев ще е служебен премиер в сянка, смята лидерът на РЗС
Обновена: 1 мар 2013 14:57 | 1 мар 2013 10:27,
125
Съветът към президента - буламач с ченгета!
Яне Янев Снимка: БТА

Поредна порция критики и остри обвинения отправи лидерът на РЗС Яне Янев. Този път причина за недоволството му беше Общественият съвет към президента за бъдещото служебно правителство, който явно никак не му се харесва.

Кой е изпратил тези лица в този съвет? Повечето от тях би трябвало да са клиенти на прокуратурата. Може би президентът трябва да покани и главния прокурор, скочи Янев. Той изрази недоволство и за начина, по който са подбрани членовете на въпросния съвет.

Тези, които се афишират като представители на протестиращите, кой ги избра, на какъв форум, риторично попита той. По негови думи съветът е ”каша буламач” от хора, които са ”бивши ченгета, ДС и БКП функционери и синдикални босове, които не декларират доходите си”.

Янев стигна доста далеч, като обясни, че президентът най-вероятно подбира контактите си на база това кой има най-висока парична гаранция и кой е клиент на прокуратурата. Вижте колко е гаранцията на Огнян Донев, заяви още Янев, нападайки шефа на КРИБ.

Още по темата
Янев направи две сравнения за Обществения съвет. По думите на лидера на РЗС от една страна, той прилича на болшевишките съвети от 1917 година в Русия. Ние какво искаме - анархокомунизмът да вземе властта, попита риторично Янев.

Другото сравнение, което той направи, беше с „тройката – Кобурга, Станишев и Доган“.  Ние считаме, че този съвет е извънконституционен орган. Според Янев чрез този съвет президентът се опитва да си присвои права, които не му е отредила Конституцията.

Ние питаме на база на кой действащ закон ще се уреди действието на този съвет. Президентът чрез легитимиране на нелегитимни органи драстично нарушава Конституцията, допълни още лидерът на РЗС.

Янев подчерта, че лицата от съвета се опитват да ”яхат” властта. Той призова председателят на парламента Цецка Цачева да се намеси и да запази институционалния характер на републиката. България е парламентарна република, заяви Янев.

Той дори успя да прогнозира кой ще е служебният премиер, но в сянка. По негови думи над Обществения съвет е надвиснала дългата ръка на Иво Прокопиев, който ще бъде служебен премиер в сянка.

Господин президент, признайте си, за да ви олекне, обърна се Янев към държавния глава Росен Плевнелиев. Според лидера на РЗС президентът трябва да си свери часовника.

Ако целта му е просто да прехвърли отговорността му към съвета, няма как да се случи, категоричен беше Янев.
РЗС настояват президентът да се върне в конституционните си правомощия. Опитът да легитимирате едно сборище от хора е много опасно начинание, допълни той. По негови думи това може да доведе до още по-голяма дестабилизация и делегитимация на цялото държавно устройство.

Прави впечатление, че оценките на Янев за съвета доста приличат на оценките на премиера в оставка Бойко Борисов. Той днес също обясни, че Общественият съвет му напомня на тройката  Станишев, Доган и Сакскобургготски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
6
 
! Отговори
Апропо преди 11 години
Олигофреничен съвет към президента на Републиката. Пардон, олигархичен.
70
0
 
7
 
! Отговори
Обективната Истина ! преди 11 години
Като прочетох само имената на членовете към Общественият съвет на Президента се хванах за главата... чудейки се да се смея ли... да плача ли?!?! След такава "крачка" от Плевнелиев,следващата е: Министър на Вътрешните Работи-Златко Баретата,Министри на Външните Работи-Братя Галеви(и без това вече са по чужбината...),Министър на Финансите-Алексей Петров,Министър на Културата-Огнян Донев,Министър "без портфейл"-Митьо Очите,Министър на Спорта-Митьо Гърнето.... и така нататък! ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ СМЕ! :(
69
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко защо му е дал от неговите хапчета на тоя.Янето ептем изперка.
68
1
 
9
 
! Отговори
клепане преди 11 години
Роската като отиде при протестиращите, да им разкаже за връзките си с Иво Прокопиев, защото това е най-големия енергиен мафиот в България и неслучайно се крие като мишок в Сингапур.
67
0
 
5
 
! Отговори
х преди 11 години
Оставам с впечатление, че си търси нова работа...
66
2
 
12
 
! Отговори
помпата преди 11 години
Значи да очакваме, че служебното правителство ще бъде съставено от енергийната мафия начело с Цветелина Бориславова, Дянков и всички останали, които стоят зад Плевнелиев.
65
1
 
9
 
! Отговори
момата преди 11 години
За много неща трябва да бъдат разследвани господата Донев и Павлов! Единия трябва да бъде разследван за монополното положение, което наложи на лекарствения пазар, а другия за начина по който е придобил медийната група, която управлява в момента! Също така Донев трябва да бъде разследван за начина по който е придобил Общинска банка и за връзката му със Софиянски, който не е тайна, че му е помогнал за придобиването и!
64
0
 
9
 
! Отговори
шишето преди 11 години
Софарма и Огнян Донев-монополно положение на пазара на лекарствата, Любомир Павлов-придобиване на Общинска банка по незаконен начин и пране на мръсни пари! Какво повече да се иска от тия двамата, за да бъдат обвинени и опандизени? Мисля, че е крайно време държавата поне веднъж да стигне докрай и тези двамата да си получат заслуженото, а то е най-после да ги видим с райраните костюми!
63
0
 
8
 
! Отговори
компренде преди 11 години
Освен това на Донев трябва да му се потърси отговорност за лекарствения монопол, защото там нещата изведнъж се потулиха и жалбите, които бяха подадени до ЕС стигнаха до задънена улица. Много ще им прилягат раираните костюми на Донев и Павлов!
62
0
 
11
 
! Отговори
macintosh преди 11 години
Със сигурност Иво Прокопиев ще се намеси в Обществения съвет или на по-късен етап или просто се остане в сянка. Какво му става на Росен Плевнелиев да не се е побъркал да вика олигарси в Обществения съвет. С какво милионерът и народен крадец Огнян Донев ще помага на бедните и безработни хора при положение че той е един от най-големите монополисти на България.
61
0
 
11
 
! Отговори
didoo преди 11 години
Понякога се срамувам, че съм българин, когато виждам как никой не може да спре хора като Донев. Толкова е явно, че той е престъпник и краде милиони от здравеопазването ни, че няма начин просто да бъде оправдан. В Европа такива отдавна са изпратени зад решетките, но ние не можем да го пипнем и с пръст. Ще кажеш, че е Ал Капоне и държи цял Чикаго в ръцете си.
60
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти си от най-големия буламач
59
0
 
7
 
! Отговори
Faust2 преди 11 години
Ако и тук се даде на "Софарма" да инвестира, то смятайте, че Донев вече окончателно държи здравеопазването в своя октопод. Държавата му позволи да има прекалено много власт и сега той злоупотребява с това. Най-вече вдига цените на лекарствата и задължава болниците да зареждат от неговата фармацевтична компания.
58
0
 
7
 
! Отговори
Valeria преди 11 години
Олигархът Огнян Донев ще направи всичко възможно, за да не могат хората в България да живеят по-добре, защото е намислил с Иво Прокопиев невероятни далавери, след като бъдат допуснати до служебното правителство лично от Росен Плевнелиев.
57
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Янчооо, докога ше ти плащаме за охрана и кола на НСО всеки божи ден пед твойто РЗС на Дондуков? Ясно е вече, че си маша, значи трябва да си ходиш
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жабокът пак ли се е изказвал нещо бе? Айде, малко му остана. В следващия парламент ще гледа отстрани.
55
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не го слушайте тоя *** бе, това е болен човек и се чудя до кога ще ни папа паричките?!А забравих, твойте предизборни обещания какво стана с тях или да не почвам, че няма да ми стигне сайта.
54
0
 
5
 
! Отговори
Blondi83 преди 11 години
Оги Доги да вземе да укроти топката малко, защото е станал много нахален напоследък. Иска да управлява и влезе в служебното правителство с Иво Прокопиев и компания. Такива хора във властта твърдо заявявам, че не трябва да има, така че да си обира крушите.
53
1
 
5
 
! Отговори
velizara преди 11 години
Със сигурност Иво Прокопиев ще се намеси в Обществения съвет или на по-късен етап или просто се остане в сянка. Какво му става на Росен Плевнелиев да не се е побъркал да вика олигарси в Обществения съвет. С какво милионерът и народен крадец Огнян Донев ще помага на бедните и безработни хора при положение че той е един от най-големите монополисти на България.
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А извинявай ти не си ли ченгесар?! Време ти е ти цялата ти *** ченгесрска - вън от парламента!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!