Съветът към президента - буламач с ченгета!

Прокопиев ще е служебен премиер в сянка, смята лидерът на РЗС
Обновена: 1 мар 2013 14:57 | 1 мар 2013 10:27,
125
Съветът към президента - буламач с ченгета!
Яне Янев Снимка: БТА

Поредна порция критики и остри обвинения отправи лидерът на РЗС Яне Янев. Този път причина за недоволството му беше Общественият съвет към президента за бъдещото служебно правителство, който явно никак не му се харесва.

Кой е изпратил тези лица в този съвет? Повечето от тях би трябвало да са клиенти на прокуратурата. Може би президентът трябва да покани и главния прокурор, скочи Янев. Той изрази недоволство и за начина, по който са подбрани членовете на въпросния съвет.

Тези, които се афишират като представители на протестиращите, кой ги избра, на какъв форум, риторично попита той. По негови думи съветът е ”каша буламач” от хора, които са ”бивши ченгета, ДС и БКП функционери и синдикални босове, които не декларират доходите си”.

Янев стигна доста далеч, като обясни, че президентът най-вероятно подбира контактите си на база това кой има най-висока парична гаранция и кой е клиент на прокуратурата. Вижте колко е гаранцията на Огнян Донев, заяви още Янев, нападайки шефа на КРИБ.

Още по темата
Янев направи две сравнения за Обществения съвет. По думите на лидера на РЗС от една страна, той прилича на болшевишките съвети от 1917 година в Русия. Ние какво искаме - анархокомунизмът да вземе властта, попита риторично Янев.

Другото сравнение, което той направи, беше с „тройката – Кобурга, Станишев и Доган“.  Ние считаме, че този съвет е извънконституционен орган. Според Янев чрез този съвет президентът се опитва да си присвои права, които не му е отредила Конституцията.

Ние питаме на база на кой действащ закон ще се уреди действието на този съвет. Президентът чрез легитимиране на нелегитимни органи драстично нарушава Конституцията, допълни още лидерът на РЗС.

Янев подчерта, че лицата от съвета се опитват да ”яхат” властта. Той призова председателят на парламента Цецка Цачева да се намеси и да запази институционалния характер на републиката. България е парламентарна република, заяви Янев.

Той дори успя да прогнозира кой ще е служебният премиер, но в сянка. По негови думи над Обществения съвет е надвиснала дългата ръка на Иво Прокопиев, който ще бъде служебен премиер в сянка.

Господин президент, признайте си, за да ви олекне, обърна се Янев към държавния глава Росен Плевнелиев. Според лидера на РЗС президентът трябва да си свери часовника.

Ако целта му е просто да прехвърли отговорността му към съвета, няма как да се случи, категоричен беше Янев.
РЗС настояват президентът да се върне в конституционните си правомощия. Опитът да легитимирате едно сборище от хора е много опасно начинание, допълни той. По негови думи това може да доведе до още по-голяма дестабилизация и делегитимация на цялото държавно устройство.

Прави впечатление, че оценките на Янев за съвета доста приличат на оценките на премиера в оставка Бойко Борисов. Той днес също обясни, че Общественият съвет му напомня на тройката  Станишев, Доган и Сакскобургготски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Прокопиев и Донев започнат да действат чрез Кристалина, Цветелина, Меглена или която и да е било креатура, аз се махам от тази държава
90
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така и не разбрах - защо трябва да хората от улицата изобщо да влизат в какъвто и да е съвет?Нормално ли е *** и Пульо да се месят в управлението на страната?
89
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е всички от улицата не могат да влязат в съвета който и да влезе пак няма да сте доволни
88
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХОРА С ПАРИЧНА ГАРАНЦИЯ, АБЕ ПРЕЗИДЕНТО НЕШТО СИ СЕ ОБАРКАЛ
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нали вие искахте съвети, ето ви, все някой ще е недоволен, нито са избирани нито нищо
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, БРАВО, ТОА ПАТ ПОЗНА, ПРОКОПИЕВ, ДА, ИВО ПРОКОПИЕВ МОЖЕ И ДА СТАНЕ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ, НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН С ЯНЕТО - ФУРНАДЖИЙСКАТА ЛОПАТА, ТОА ПРЕЗИДЕНТО СИ НЕМА НА ПРЕДСТАВА ЗА КВО СТАВА ВАПРОС, ША СЕ ИЗДЪНИ, МНОО ЯКО ША СЕ ИЗДЪНИ, САМО ГЛЕДАЙТЕ СЕРИАЛО
85
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АМИ ЩЕ ГИ ПОГЛЕДАМЕ ЩЕ СИ ПОТРАЕМЕ И ПОСЛЕ ЩЕ ВЗЕМЕМЕ СЪДБАТА В РЪЦЕТЕ СИ. АКО ТОЗИ *** СИ МИСЛИ ЧЕ ЩЕ ГО ТЪРПИМЕ ДА СИ ПРАВИ НА Х.Я КЕФ В ГОЛЯМА ГРЕШКА Е. ТРЯБВА ДА НИ ОБЯСНИ ПО КОИ ДУПКИ СИ БЪРКАХА НЯКОЛКО ЧАСА В ПРЕЗИДЕНСТВОТО СЪС ОГНЯН ДОНЕВ? ЗАЩОТО АКО НЕ ЗНАЕМЕ ПО КОИ ДУПКИ СА СИ БЪРКАЛИ. ЩЕ ГО ВКАРАМЕ ТАМ КЪДЕТО НЕ СА СИ БЪРКАЛИ. ЗАТОВА НЕЩАТА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЯСНЯТ КОЛКОТО Е ВЪЗМОЖНО ПО СКОРО. ДА НЕ НАПРАВИМЕ ГРЕШКА С ДУПКИТЕ.
84
1
 
6
 
! Отговори
georgi_linkov преди 11 години
Скандалният бизнесмен Иво Прокопиев и неговият приятел и партньор Огнян Донев искат да властват в България на всяка цена. Говори се, че Прокопиев стои зад Кунева. Не знам дали е вярно, но ако е така и Господ няма да ни спаси от олигарсите в България и техните пионки като Плевнелиев, начело на България.
83
0
 
7
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
Сред поканените от президента е и Огнян Донев като председател на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Олигархът е разследван за данъчни измами. Шефът на "Софарма" плати половин милион лева гаранция, за да е на свобода.
82
1
 
6
 
! Отговори
Kosta преди 11 години
Мисля, че Президента отлага неизбежното, а именно да състави служебно правителство с неговите си хора....Говорим за кръга Цветелина Бориславова Иво Прокопиев Меглена Кунева Симеон Дянков. Самия той призовава да не се прави ПР на гърба на държавата, а в същото време се въпзолва от властта, която има и иска да постави точно определени хора другата седмица за служебно правителство. Вместо директно да го беше направил сега, и да насрочи избори, в момента губим ценно време, а бюджета се дъни еж
81
0
 
9
 
! Отговори
spaska_ преди 11 години
Искам да знам, какво наистина ще прави фармацевтични бос Огнян Донев при Президента!? Какви претенции може да има той да не би някой да му вреди на бизнеса?! Не стига, че продава илачи на тройно по-високи цени У НАС, ами и кара втори мандат, като председател на престижната КРИБ, която не знам с какви очи има наглостта да представлява?! Точно той ли не бих казала, че е бизнесмен, а по-скоро мошеник, уличен от прокуратурата за крадене на пари в особено големи размери и все пак на свобода! Аз не искам този да представлява българския бизнес, напротив, протестиращите се борим срещу точно такива
80
0
 
4
 
! Отговори
dobro_dete преди 11 години
Нямам думи - ако Огнян Донев бъде замесен по някакъв начин във властта вече И ПРЯКО, защото не се съмнявам, че е замесен косвено, можем спокойно да се простим с идеята за ново начало, начало което да бори монополите и олигархията. Президента ме разочарова изключително много. Мисля, че е нужно да даде обяснение за тази среща - защото Огнян Донев е НАЙ-МАЛКОТО протестиращ и представител на каквато и да е прослойка, освен престъпната може би, от обществото.
79
0
 
3
 
! Отговори
Илияна преди 11 години
Донев е част от монопола при лекарствата, той е здравният октопод, а освен това попада и в енергийния кръг заедно с Иво Прокопиев, който беше един от основните кадровици в тоза правителство, близък на банкерката Цветелина Бориславова, откъдето дойдоха и двама министри бившият Трайчо Трайков и Симеон Дянков, двама "любимци на народа - всичко това е толкова вярно! Няма какво да си кривим душата Дянков е той е в кюпа с всички тия олигарси, зелени мафиоти и нагаждачи!! Това вече е върха на популизма и наглостта!
78
0
 
2
 
! Отговори
blagoroden_elen преди 11 години
Дали наистина Президента не играе задкулисни игирички с фармацевтичния бос Огнян Донев и кръга около него Иво Прокопиев, Меглена Кунева, Дянков и т.н.!? Ако това е така, просто не знам как може този Президент да иска да ни защитава от монопола, след като самия той явно, работи с него?! Що за държава? Водена от олигарси и монополисти и дори, когато народа излиза за да застане срещу тях, те отново нагло се нагаждат на висшите позиции!!
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Огнян Донев в за затвора!!!!
76
3
 
6
 
! Отговори
селина к. преди 11 години
Много се изложи Плевнелиев и този път. Защо само 10 от общо 35 души, които са поканени на Дондуков 2, са от хората, които протестираха?? Защо 2/3 от състава на Обществения съвет са работодатели хора, които разполагат с много пари. По какъв начин те ще се помогнат на Бедните? Как точно Огнян Донев ще реши проблемите с монополите, след като той самият е крупен монополист?
75
2
 
4
 
! Отговори
нина преди 11 години
Плевнелиев за пореден път показа каква е ***. Как може да сложи Огнян Донев в Обществения съвет. В него трябваше да влизат само хора които представляват народните искания. Какви са тези милионери вътре? Как точно те ще определят кое е добре за гражданите след като те са тези които им дават ниски заплати и съкращават хора от работа?
74
1
 
6
 
! Отговори
мария михайлова преди 11 години
Изненадва ме това че Плевнeлиев е решил да си разкрие част от картите си. И преди се досещахме за неговата близка връзка с Прокопиев и Огнян Донев но не вярвах че ще стигне толква далеч да вкара крадецът монополист Огнян Донев в Обществения съвет. Това е мега нагло! Донев трябва да е в затвора за пране на пари и укриване на данъци. Плевнелеив за пореден показа че е на странат на мафията и олигарсите. За каквъ диалог говори тогава на хората.
73
2
 
5
 
! Отговори
Обективната Истина 2 преди 11 години
.... И в продължение на коментара ми под номер 76.... И искате да се оправим а?!?! Със такива "колосални крачки" от Плевнелиев и всички други продажници и Национални предатели... продали г _ _ а си на кой къде свари и има Монопол или Милиардер.... Ще се оправим! Да!.... Ама кога гугутка пръдне у нагорещена вода.... Тогава! :( :( :( ТОТАЛНА ТРАГЕДИЯ СМЕ.... Но няма как да е другояче! При положение че МАФИЯ И МОНОПОЛИ така са се сраснали със Държавата и Администрацията й! :(
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както винаги напоследък Яне Янев е прав !