Съветът към служебния кабинет да не става говорилня!

Ще имаме служебно правителство до 2 седмици, каза президентът
1 мар 2013 16:51,
103
Съветът към служебния кабинет да не става говорилня!
Консултациите при президента Росен Плевнелиев Снимка: БТА

Протестите са ясен сигнал за проблемите в държавата, но не са инструмент за тяхното решаване. Това е заявил президентът Росен Плевнелиев на консултациите за Обществения съвет към бъдещото служебно правителство.

Те започнаха със скандал, след като представителите на протестиращите и синдикатите напуснаха, тъй като са недоволни от поканените на обсъждането. 

“Настоявах днешните консултации по структурирането на Обществения съвет да се случат възможно най-скоро, за да могат протестиращите и не само те, да имат необходимото време да организират и да организират добре своето представителство. Затова след днешните консултации ще има достатъчно време, тъй като вече знаете, че служебно правителство няма да се случи утре или в другиден, а в следващите две седмици вероятно”, посочи Плевнелиев.

Още по темата

Още в самото начало е ясно, че участниците в днешните консултации не са бъдещите членове на Обществения съвет. Той ще бъде свикан от служебното правителство и ще работи към него, допълни президентът.

По думите му Общественият съвет ще бъде структуриран по теми, по секторни политики, за да има конкретни разговори и конкретни решения по тях. Не трябва да се допусне той да се превърне в говорилня или да се политизира, подчерта държавният глава.

Надявам се този формат да покаже своята ефективност и да бъде възприет и от следващото правителство, което ще дойде след служебното, легитимно избрано от народа на идващите избори, отбеляза Плевнелиев.
 
Общественият съвет се предлага да се ръководи от заместник-министър-председател на служебното правителство, допълни той.

Съветът ще бъде консултативен орган към служебното правителство, не към президента и той ще приема становища по цялостната насока на работата на служебното правителство, по дневния му ред, по спешните задачи, като крайното решение е на служебното правителство и то, трябва да е ясно, ще си носи отговорността - така е по Конституция и така ще бъде.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЧНО ГОВОРИЛНЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ! С МЪЛЧАНИЕ И ПОСЛУШИЕ СТИГНАХМЕ ДО ТУК !
26
1
 
1
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Защо партиите така панически отказват властта, връщайки мандата, предложен им от президента? Как ще коментирате упреците към Бойко Борисов, че се е опитал да прехвърли горещия картоф на БСП и ДПС? - Това е обикновена глупост, извинете. ГЕРБ не биваше да става от стола на властта! ГЕРБ не може да отхвърли от себе си всички ангажименти. Чувам журналисти да казват, че нашето предложение за програмно правителство било капан за ГЕРБ. Какъв капан, те са в капана на властта. Да си на власт е отговорност.
25
1
 
2
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Какво предлагате тогава? - Да се започне задължително със съставяне на програмно правителство. То заедно с работещ парламент за около месец да приеме и да започне да реализира антимонополна политика. В контролните и регулаторни органи да влязат хора от гражданското общество, които идват с ясната заръка да водят антимонополна политика. Това е истинското решение. Всичко останало може да се превърне в мина със закъснител под стола на президента.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хан Крум"като не щещ мира, на ти секира"
23
0
 
2
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Излиза, че политиците могат да удовлетворяват само собствения си нагон към властта. И не са в състояние да изработят национален консенсус за антимонополна политика. А кризата е опасна и носи рискове. Тя има свойството да предизвика много заплахи в различни сфери в икономиката, неплащане на сметки, сриване на потреблението, фалити на фирми, изчезване на част от икономиката в сивия сектор... Това се случва в България винаги при политически кризи. И резултатът е несъбиране на приходи в бюджета. Следва автоматично дефицит и невъзможност да се покриват всички разходи.
22
1
 
1
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Г-н Костов, как ще завърши войната между улицата и политиците и има ли вариант, който да свали напрежението? - Как се излиза от кризата? С ясен отговор на това, което изкара хората на улиците. Българите поискаха ниски цени на тока и антимонополна политика. Какво получиха обаче? Нищо. Бойко Борисов изпълни това, което БСП и ДПС пожелаха - предсрочни избори и капитулация пред монополите. Хората пожелаха едно, получиха от политиците съвсем различно нещо.
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутрата на Огнян Донев,трябва да бъде смазана,като на Бойко гръдната жабка.
20
0
 
7
 
! Отговори
Правото на избор преди 11 години
България винаги е управлявана от бивши или бъдещи мутри: кеф ви слузестия Софиянски, кеф ви Кощофф, кеф ви Първаланов, кеф ви пожарникаря (агент Буда), кеф ви плевела. Правото на избор, или на не избор, е ваше!
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЪН ОБОРОВ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО. ДА ДОЙДЕ НА 3-И МАРТ ДА КАЖЕ НА ХОРАТА, КАК ТРЯБВА ЗДРАВ РАЗУМ, ДИАЛОГ И КОНСТРУКТИВНОСТ.АМАН ОТ СЛУГИНАЖИ
18
1
 
8
 
! Отговори
въздух под налягане преди 11 години
Другарят Плевелиев е решил да наводни цяла България с глупостта си.
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
План за действие:1. на трети сваляме мишока.2. Иван Костов пращаме в изгнание3. Сретан Йосич звъни на врата на Боко посред нощ
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко да уволнява Плевнелиев, че го излага пред цяла България. Депутатите от ГЕРБ да гласуват импийчмънт на BARN-и и да го пращат за гъби.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените ескадрони нямат никакъв шанс срещу сенсей Борисов.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
плевнелиев и Донев са едно
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТАНИ ДА СЕДНЕМ , за това иде реч
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хората си тръгнаха, защото Огнян Донев е там
11
0
 
3
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Ти гледай на тебе да ти се случи случка от Румъния 1989 г.
10
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а бе вие протестиращите наясно ли сте как се управлява държава
9
2
 
3
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 11 години
Г-Н ПРЕЗИДЕНТ АМИ ДА БЯХТЕ ОТЛОЖИЛИ ЗА ОЩЕ ТРИ СЕДМИЦИ - КАКВО Е ТОВА БАВЕНЕ ИЛИ ТАКА ВИ НАРЕДИ Б.БОРИСОВ - ВЕЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА ИМА СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО - ПАК СА НЯКАКВИ НОМЕРА - НЕ МИСЛЯ ЧЕ ТЕЗИ ОТ УЛИЦАТА ЩЕ ВИ ДАДЪТ ДОБЪР СЪВЕТ ДОСТА СА НЕКОМПЕТЕНТНИ А НАРОДА СЕ НАГЛЕДА НА ТАКИВА ВЕЧЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Усещам, че и тоя няма да си изкара мандата