Съветът към служебния кабинет да не става говорилня!

Ще имаме служебно правителство до 2 седмици, каза президентът
1 мар 2013 16:51,
103
Съветът към служебния кабинет да не става говорилня!
Консултациите при президента Росен Плевнелиев Снимка: БТА

Протестите са ясен сигнал за проблемите в държавата, но не са инструмент за тяхното решаване. Това е заявил президентът Росен Плевнелиев на консултациите за Обществения съвет към бъдещото служебно правителство.

Те започнаха със скандал, след като представителите на протестиращите и синдикатите напуснаха, тъй като са недоволни от поканените на обсъждането. 

“Настоявах днешните консултации по структурирането на Обществения съвет да се случат възможно най-скоро, за да могат протестиращите и не само те, да имат необходимото време да организират и да организират добре своето представителство. Затова след днешните консултации ще има достатъчно време, тъй като вече знаете, че служебно правителство няма да се случи утре или в другиден, а в следващите две седмици вероятно”, посочи Плевнелиев.

Още по темата

Още в самото начало е ясно, че участниците в днешните консултации не са бъдещите членове на Обществения съвет. Той ще бъде свикан от служебното правителство и ще работи към него, допълни президентът.

По думите му Общественият съвет ще бъде структуриран по теми, по секторни политики, за да има конкретни разговори и конкретни решения по тях. Не трябва да се допусне той да се превърне в говорилня или да се политизира, подчерта държавният глава.

Надявам се този формат да покаже своята ефективност и да бъде възприет и от следващото правителство, което ще дойде след служебното, легитимно избрано от народа на идващите избори, отбеляза Плевнелиев.
 
Общественият съвет се предлага да се ръководи от заместник-министър-председател на служебното правителство, допълни той.

Съветът ще бъде консултативен орган към служебното правителство, не към президента и той ще приема становища по цялостната насока на работата на служебното правителство, по дневния му ред, по спешните задачи, като крайното решение е на служебното правителство и то, трябва да е ясно, ще си носи отговорността - така е по Конституция и така ще бъде.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Slowly Gonzales
66
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Protakaj ti, protakaj.
65
1
 
11
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 11 години
Огнян Донев -върл олигарх в обществения съвет хахаха, Плевнелиев подавай оставка ти си позор за България
64
1
 
9
 
! Отговори
reni ilieva преди 11 години
В Обществения съвет няма място за богаташи. Как точно Огнян Донев който е сред най-големите милионери у нас ще вникне в проблемите на бедните.
63
1
 
5
 
! Отговори
луцифер преди 11 години
Росен имаше шанса да се покаже като почтен човек и да докаже на хората че е на тяхна страна и ще уважи исканията им, а той какво направи - избра олигарсите, с което показа истинските си лице, това на мафиот и измамник.
62
1
 
3
 
! Отговори
p преди 11 години
До Dora Yankova.Съгласен съм с тебе.Май трябва да му покажем на Плевенката кой го е назначил и кой може да го уволни.
61
1
 
4
 
! Отговори
p преди 11 години
Народа ще говори а той ще слуша и търпи.***.Кой го е избирал този гей,народа естествено.Така че ще търпи иначе и него го чака уволнение.
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До въздух под налягане - 25 А-а-а, хич не е глупост. Опитва се тънко да ни работи санирарът. Набута в съвета кой от кой по-корумпирани и законово компроментирани олигаpси, които причиниха с безумнaта си aлчнocт нашата мизерия и унизитeлнo cъщecтвyвaне. До такава степен е обсебен от стpeмeж за "обновяване на грабежа, че дори в постановъчната си реч завчера не се сдържа да викне пак за санирането. Защото то може да напълни гушите на съветници с милиарди. Ех, бащице, бащице ...
59
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Росенос Плевнелакис, бегом при Данайците !
58
3
 
9
 
! Отговори
Hrisov преди 11 години
Росен е много съмнителен напоследък. Прави всичко възможно, само и само, за да забави решението за служебен кабинет. В крайна сметка от това ще пострада най-много страната ни, защото тя буквално не се управлява в този момент и всичко е на произвола на съдбата. Важно решение няма да бъде взето скоро.
57
1
 
8
 
! Отговори
охх оох преди 11 години
Следващият парламент ще направи стабилно правителство , слон да му го начука --- няма да мръдне
56
2
 
11
 
! Отговори
Angel83 преди 11 години
Според мен има, защото Плевнелиев винаги е правил това, което Бойко му нареди. Той няма собствено мнение и общо взето Борисов управлява цялата държава, но на хартия Росен е президент. Това не бива да ни учудва изобщо, че е така, защото Плевнелиев е послушен и прави това което му се нареди.
55
2
 
11
 
! Отговори
Shisho Bakshisho преди 11 години
Въобще не му вярвам на Плевнелиев, той откак е в политиката показа, че не е човек на делата, а на думите голи обещания и нищо изпълнено към момента. Да не говорим за съпричастността му към далаверите в енергетиката, за които се заговори последните дни и този ли човек ще реди служебен кабинет, представям си пак какви кадърни специалисти ще сложи в него, които само ще замаскират всичко направено към монента и ще създадат добра почва за предстоящите предсрочни избори.
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май на 3 Март,ще се освобождавме отново.Нашите политици, скоро ще усетят отглежданата и въспитавана,насъбрала се злоба към политиците.Ще учудим света,хората са подивели.Дано, имаме умни политици,иначе не ми се мисли.Пълна Лустрация,пълна данъчна ревизия на олигарсите.
53
2
 
9
 
! Отговори
Dora Yankova преди 11 години
Плевнелиев пак е подкарал общите приказки за много работа и *** фрази за просперитет, ама не сега, а някой друг път... Спряганите за служебни министри в кабинета, който по всичко личи ще реди господин президента са все калинки на разни олигарси, сиреч и той не се е вслушавал в гласа на народа за служебно правителство, съставено от независими експерти. За пореден път Плевнелиев показа, че не е човек на делата, а на празните приказки, за това нищо чудно и да е следващия.
52
2
 
1
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
--------------------------------------------Е опитах се да ви прехвърля едно негово интервю от вестник Стандарт , белким стигне до повече хора.
51
1
 
0
 
! Отговори
задник преди 11 години
Съветът към служебния кабинет да не става пърдилня!!
50
1
 
0
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Премиерът в оставка е в болница с високо кръвно. Идва ли ви да вдигнете телефона и да му кажете нещо? - Имам желание да отида да му занеса ябълки. Но не знам дали ще ме приеме и как ще го използва после. Все пак ние сме хора. Хора ли сме? - Да. - Ами като сме хора, да си помагаме.
49
2
 
4
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Дъщерите ви как коментират ситуацията? - Политизираха се. Искат да помагат, иначе си стояха настрана... Каква беше тази реплика на Борисов - ще ви дам 20 депутати?! Какви 20 депутати, нали може да извади страната от кризата? Ако не си правителство на монополите, поемай отговорността. Ама как да стане това - точно срещу "Газпром" и "Лукойл". Нали трябва да ги назове - нали ще му се обади Меркел и ще омекне.
48
1
 
5
 
! Отговори
vlastelinat_ring преди 11 години
Скандалният бизнесмен Иво Прокопиев и неговият приятел и партньор Огнян Донев искат да властват в България на всяка цена. Говори се, че Прокопиев стои зад Кунева. Не знам дали е вярно, но ако е така и Господ няма да ни спаси от олигарсите в България и техните пионки като Плевнелиев, начело на България.