Съветът към служебния кабинет да не става говорилня!

Ще имаме служебно правителство до 2 седмици, каза президентът
1 мар 2013 16:51,
103
Съветът към служебния кабинет да не става говорилня!
Консултациите при президента Росен Плевнелиев Снимка: БТА

Протестите са ясен сигнал за проблемите в държавата, но не са инструмент за тяхното решаване. Това е заявил президентът Росен Плевнелиев на консултациите за Обществения съвет към бъдещото служебно правителство.

Те започнаха със скандал, след като представителите на протестиращите и синдикатите напуснаха, тъй като са недоволни от поканените на обсъждането. 

“Настоявах днешните консултации по структурирането на Обществения съвет да се случат възможно най-скоро, за да могат протестиращите и не само те, да имат необходимото време да организират и да организират добре своето представителство. Затова след днешните консултации ще има достатъчно време, тъй като вече знаете, че служебно правителство няма да се случи утре или в другиден, а в следващите две седмици вероятно”, посочи Плевнелиев.

Още по темата

Още в самото начало е ясно, че участниците в днешните консултации не са бъдещите членове на Обществения съвет. Той ще бъде свикан от служебното правителство и ще работи към него, допълни президентът.

По думите му Общественият съвет ще бъде структуриран по теми, по секторни политики, за да има конкретни разговори и конкретни решения по тях. Не трябва да се допусне той да се превърне в говорилня или да се политизира, подчерта държавният глава.

Надявам се този формат да покаже своята ефективност и да бъде възприет и от следващото правителство, което ще дойде след служебното, легитимно избрано от народа на идващите избори, отбеляза Плевнелиев.
 
Общественият съвет се предлага да се ръководи от заместник-министър-председател на служебното правителство, допълни той.

Съветът ще бъде консултативен орган към служебното правителство, не към президента и той ще приема становища по цялостната насока на работата на служебното правителство, по дневния му ред, по спешните задачи, като крайното решение е на служебното правителство и то, трябва да е ясно, ще си носи отговорността - така е по Конституция и така ще бъде.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
6
 
! Отговори
budist преди 11 години
Буда никога повече на власт!Пожарникарчето известен още с контрабандата на цигари,тясно свързан с мафята!А какви му бяха предизборните обещания -Европейски доходи,Борба с организираната престъпност...-Каква ирония Агент Буда-самата мафия ще се бори срещу организираната престъпност.Същото е господин Президента да ти говори за Демократични принципи .
46
0
 
8
 
! Отговори
циганския ток преди 11 години
Предлагам *** да получава ток както разговор от телефонен апарат. Пуска монета за 5 минути , има ток,след тези 5 минути тока спира и пак когато пусне ще получи за колкото е пуснал, Няма друг начин ! *** никога утре няма да плати това което ползва днес. Пврите предварително или няма ток,Аз неискам да плащам вместо тях
45
5
 
0
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Следващият парламент ще направи ли стабилно правителство? - След всички тези емоции и приказки и на хората от улицата, и от медиите, и от политическите наблюдатели е възможно сутринта след изборите хората да се събудят с тежък махмурлук.
44
3
 
1
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
След като толкова съвестно затягахме колана не трябва ли сега да търсим компенсации от Евросъюза? - Не. Освен това ние не можем да разклатим ЕС, но той може да ни изхвърли. И да ни санкционира много тежко, както направи това с Австрия, която избра един националист за лидер.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шушумигата Плевнелиев е човек на олигархията и е готов дори да умре за нейните интереси.
42
2
 
3
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Какво е първото нещо, което направихте, когато влязохте в кабинета си на премиер по време на кризата? Скубахте ли си косата - леле, какво наследство, примерно? - Не. Нито като финансов министър, нито като премиер. Винаги съм знаел какво да правя. Служебният премиер първо трябва да установи контакти с всички ключови работещи органи. А това са, колкото и неприятно да звучи на протестиращите, лидерите на партии, ръководството на БНБ, службите за сигурност и т.н.
41
1
 
10
 
! Отговори
Чехъла е мекере преди 11 години
Чехъла пази статуквото, Чехъла е защитник на политическите партии и политическата мафия, а тия олигарси и престъпници около него ли ще правят промяната, гавра с народа, тоя народ дето го крадат и лъжат 23 години, и продължават !!!!
40
2
 
1
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Постоянно всички ви критикуват. Склонен ли сте да им давате съвети - все пак два пъти сте вадили България от кризата? - Два пъти съм намирал правилните решения - един път като финансов министър, втори - като премиер. Имам много сериозен опит. Но не бягам от диалог. Какво е политическата криза: институциите са блокирани, не могат да вземат решения. Аз съм отговорен и не мога да наливам масло в огъня. Това може да направи само някакъв кръгъл негодник.
39
0
 
7
 
! Отговори
plug_n_play преди 11 години
Иво Прокопив ако ще ми е премиер в сянка, аз по-скоро да си вдигам багажа и д си търся щастието в друга държава! Този е олигарх, също като Огнян Донев! И какво, тия двамата ще дърпат конците на цялата държава по време на служебното правителство народът не трябва да позволява това се случи, защото тия ще богатеят на наш гръб за пореден път, а президентът да си подава оставка на мига!
38
2
 
0
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Има неща обаче, срещу които ние твърдо заставаме - исканията за национализация и атаките срещу многопартийната демокрация. Това ще доведе до режима на Кремъл. Трети вид искания ще станат, но през промяна в конституцията.
37
1
 
0
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Кои са? - Е, не мога да говоря за всичко, което съм чул на Консултативния съвет. - Бихте ли взели в листите си хора от протестиращите? - Да, стига да имаме еднакви възгледи. Част от исканията на протеста напълно съвпадат с нашите основни политики от години - антимонополния курс на поведение, желанието да се свалят цените на тока и горивата. Ние водим тази битка и срещу "Лукойл" например от миналата година.
36
1
 
2
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Чуват се мнения, че протестите са с прекалено хаотични искания? - Всеки протест е такъв. И този, който свали Луканов, и Виденов. В тях има всякакви гласове. Ако си истински политик, а не човек, който иска да прави шоу, разчиташ какви са истинската причини за тях. Това е прочетено добре от ДАНС. Те казват много ясно каква е причината. Ами да прочетат какво им казва ДАНС. Тя е дешифрирала. И казва кои са следващите най-големи рискове.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 15А ти искаш да управлява октопод, нали? Както гледаме досега управляващите "много знаеха", как се управлява държава. Ако управлението на държава е мафия и грабеж, значи 23 години са ни управлявали многознаещи. Глупава ти е провокацията. Най-хубавото в сегашните протести е, че никой вече не ви вярва на многообразните манипулации. Но за едно ви сваляме шапка макар и глупави, манипулантите сте неуморими. Щото си пазите награбеното.
34
1
 
2
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Какво конкретно може да се направи за намаляване цената на тока? - Трябва да се смени методиката за образуване на цената. Да не се признават кражбите. Те трябва да влязат в печалбите на ЕРП-тата, а не в сметките на хората. Собствениците са длъжни да блокират кражбите, това не могат да направят потребителите.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕКА ВСИЧКИ ЗАСЕДАНИЯ НА СЪВЕТА ДА СЕ ИЗЛЪЧВАТ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА.
32
0
 
5
 
! Отговори
добрите мутри преди 11 години
Другарят Плевелиев: Другарят Борисов ми нареди да назначавам в служебното правителство само наши, гербави тиквени мутри. Другарят Борисов ми каза да казвам, че нашите мутри са добрите мутри, и ще доведат България до прогрес. А мутрите на конкуренцията са лошите мутри, и ще доведат България до катастрофа. Ще ме дават ли по кабеларките?
31
1
 
2
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Как сега хората получават отговор на въпроса за ниските цени на тока? Борисов казва, че ще намали с 8% тока, ами тогава защо бяга? Не може да го намали без работещ парламент! Без зконодателни промени не може да има нова цена. Трябва да се промени начинът на образуване на цената. А това може да доведе до фалит други производители на електроенергия. Кой ще го направи това? Тези, които са отхвърлили всяка отговорност и са в оставка?
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоъи *** кукла на конци чехлю,да си подава ОСТАВКАТА!Пълен некадърник е това мекотело!
29
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
След Бойко идва ред на Плевналиев.
28
1
 
1
 
! Отговори
КОСТОВ преди 11 години
Може ли да се избяга от тази отговорност? - Казвате - опитва се да хвърли горещия картоф. Ама той е в него. И се опитва да го прехвърли на БСП и ДПС. Що не го даде на нас? Да им го върнем на ГЕРБ. Да върнем мандата на президента и да ги поканим да направят правителство. И да реализираме тази кратка програма. Така хората ще видят осъществени основните си искания - да участват в контролните органи, които защитават интересите им като потребители.