Кабинетът е добре подбран, да му дадем шанс, зове ГЕРБ

БСП: Поне седем от министрите са близки до ГЕРБ
Обновена: 13 мар 2013 09:24 | 13 мар 2013 09:15,
150
Кабинетът е добре подбран, да му дадем шанс, зове ГЕРБ
Росен Плевнелиев поздравява служебния премиер Марин Райков. Снимка: БТА

„Основното, с което трябва да се заеме служебното правителство, е да организира честни избори и да запази стабилността във всичките й аспекти”. Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. „Кабинетът е много добре подбран”, заяви още той.

„Колкото до кандидатурата за вътрешен министър, аз виждам, че пак се започва рефренът, че няма да са честни изборите. Петя Първанова от 2001 година е на ръководна длъжност в МВР”, посочи той. Ангел Найденов от БСП контрира, като запита кой тогава е бил главен секретар на ведомството.

По думите на Главчев е важно служебното правителство да спази бюджетната рамка. „То може да пренасочва разходи. За сметка на едни разходи, може да се насочат разходи в социалната политика. Сериозни са очакванията към това правителство. Трябва да му дадем време да покаже какво може да постигне. Не може да подхождаме с предубеждение, че те са свързани с този или онзи”, посочи още депутатът от ГЕРБ.

Още по темата
Ангел Найденов от БСП пък настоя зам.-министрите от кабинета на ГЕРБ да подадат оставка от сегашния служебен кабинет. Депутатът поиска и областните управители да си ходят, защото при тях ще се съхраняват протоколите от предстоящите избори и можело да има манипулации. Той заяви, че поне 7 от новите министри са близки до ГЕРБ.

“Поне седем от сегашните министри са свързани с предишното управление и са били зам.-министри, те могат да бъдат идентифицирани като част от това управление”, посочи Ангел Найденов.

“Част от усещанията са свързани с разочарование, виждаме втори или трети екип, отбор на ГЕРБ. Не виждаме защитени претенции от страна на президента и на служебния премиер – да се чуе гласът на хората и да се представи истината. Хората очакват да чуят истината за завареното положение. Ако това не се направи, това ще бъде отговорност на служебното правителство”, добави червеният.

„Радвам се, че начело на държавата ще застанат интелигентни хора, но интелектът не е единственото необходимо качество”, заяви евродепутатът Надежда Нейнски. По думите й служебният й премиер Марин Райков е убеден демократ. „Той е проверен в много трудни моменти. Беше част от един екип, с който беше поставено началото на модернизирането на България”, добави тя. Нейнски коментира обвиненията на Волен Сидреов, че Райков е отговорен за „либийския случай”. „Голяма изненада е, че либийският случай беше засекретен”, заяви тя и съжали, че подробности не могат да бъдат огласени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
11
 
! Отговори
на ханко брат коня преди 11 години
Искам и аз и моите деца да бъдат дипломати в Париж!Но за съжаление никой от роднините ми не е работил в Държавна сигурност !
49
2
 
2
 
! Отговори
Национализира преди 11 години
Това ни предстои веднага след изборите, ако слушаме политическите изказвания в последните седмици. Говорителите рязко и на глас осъзнаха, че винаги са били привърженици на лявата политика, но международното положение досега не им е позволявало да я провеждат. Ляв завой, лява политика, леви мерки... Често ще чуваме тази дума, която обаче не е много подходяща за случая, защото служи просто за малко по-прилична опаковка на това, което ни обещават всъщност:
48
6
 
7
 
! Отговори
Национализирам преди 11 години
Национализираме чуждите компании, държавата започва да строи фабрики и да създава работни места, премахваме осигуровките и финансираме централно здравеопазването, увеличаваме данъците за тези с по-високи доходи, намаляваме цените и, разбира се, два пъти по-високи пенсии и заплати. Веднага!
47
7
 
6
 
! Отговори
муняс преди 11 години
До Анонименлумпен, и аз съм от народа и не искам герб. как ще се разберем?
46
8
 
10
 
! Отговори
десен преди 11 години
Искам шамар за БСП сичко друго е по малкото зло
45
10
 
12
 
! Отговори
Хубав ден за .... преди 11 години
Ейй стана, най накрая стана... отървахме се!Да благодарим но Бога!ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ ОТИДЕ В ИСТОРИЯТА......Днес е "Хубав ден за българската демокрация", днес българите отвоюваха държавата от БУДИСТИТЕ и МАФИЯТА....Радвайте се българи!!
44
0
 
26
 
! Отговори
Добри Джуров преди 11 години
Най - добре е и двата танка да дойдат.
43
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Супер служебно Правителство. След два месеца пак ГЕРБ на власт и да излизаме от блатото
42
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От в.Труд звъннали на Боко да го питат за служебното правителство.Отгонворът бил - Имате грешка!Това много ми напомня за един бивш главен прокурор, който на телефонно обаждане от една медия отговори - Тук е Плод и зеленчук!Диагнозата и на Филчев и на Боко е една - тежка форма на агресивна шизофрения!
41
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама защо ГЕРБ зове, нали кабинета уж е надпартиен, аааа, не бил, те всички министри били зам. при Буда:)
40
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам си Бойко!!!
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До РАЗМИНАВАНЕТОКато не ти пука за електронно правителство е ясно защо не можеш да си нахраниш семйството. А като гледам Плевенлиев само трябва да махне с пръчката и веднака цялото население на България ще стане на по 20 години и ще е 80% женско ))))
38
9
 
19
 
! Отговори
киккоман преди 11 години
До ОСТАВКА ! ОСТАВКА !плев е страхливец, тотално доминиран от боко, направен президент насила. може и да е изнудван заради някоя друга кражба около бизнеспарка. падението е безпрецедентно, а някой питат що никого не сме харесвали.. с времето ченгеджийската линия тормозеща българия става само по-явна..
37
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ей гербави!да работите а да не висите по цял ден в интернет!ше ви ега в *** мързеливи!
36
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА СЯДАТ И ДА СЕ РАЗБЕРАТ ОТ ВМРО,АТАКА,НФСБ И ОСТАНАЛИТЕ НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ ФОРМАЦИИ ,ДА СЕ ЯВЯТ ЗАЕДНО НА ИЗБОРИТЕ ЗА ДА НЕ СЕ РАЗПИЛЯВА ВОТА ,ВМЕСТО ДА СЕ ДЪРЛЯТ ПО МЕЖДУ СИ ДА СЕ РАЗБИРАТ АКО МИСЛЯТ ЗА НАРОДА ДА ЗАГЪРБЯТ ЛИЧНИТЕ СИ ДРЯЗГИ ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА ,ЗАРАДИ ДОСЕГАШНИТЕ ПРОДАЖНИ УПРАВНИЦИ КОИТО ЗА 23 ГОДИНИ НА КРИМИНАЛНИЯ ПРЕХОД НИ ДОКАРАХА ДО ТАЗИ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА
35
8
 
12
 
! Отговори
ДА! преди 11 години
И какво стана в крайна сметка? Боко Тиквата се покри, ни лук ял, ни лук мирисал. Сега тия юнаци ще замажат далаверите, след три месеца ще си дигнат чукалата и върви ги търси!...Боко Тиквата тогава пак ще се появи и пак ще се държи с баламите в стил бай Тошо, ще ги баламосва, докато си извърти и другата голяма далавера след цигарената контрабанда-САНИРАНЕТО!! Ще принуди баламите да теглят кредити от правилните банки, които ще се плащат няколко живота, срещу което гербаджийските фирми ще "санират"
34
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБЕРСКИ ХОМО-БАНДИТИ!!!
33
12
 
14
 
! Отговори
kulio преди 11 години
"БСП: Поне седем от министрите са близки до ГЕРБ"Много ясно че ще са от ГЕРБ . Чиба *** , никой не ви иска мнението ...казах ЧИБА!!!
32
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименЕдин разумен коментар за тази сутрин )
31
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другари не критикувайте на първо място трябва да мислим за сигурността на държавата а после да се мисли за изборите.За вас изглежда по важни са изборите ,за да се върнете отново на яслата.