Кабинетът е добре подбран, да му дадем шанс, зове ГЕРБ

БСП: Поне седем от министрите са близки до ГЕРБ
Обновена: 13 мар 2013 09:24 | 13 мар 2013 09:15,
150
Кабинетът е добре подбран, да му дадем шанс, зове ГЕРБ
Росен Плевнелиев поздравява служебния премиер Марин Райков. Снимка: БТА

„Основното, с което трябва да се заеме служебното правителство, е да организира честни избори и да запази стабилността във всичките й аспекти”. Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. „Кабинетът е много добре подбран”, заяви още той.

„Колкото до кандидатурата за вътрешен министър, аз виждам, че пак се започва рефренът, че няма да са честни изборите. Петя Първанова от 2001 година е на ръководна длъжност в МВР”, посочи той. Ангел Найденов от БСП контрира, като запита кой тогава е бил главен секретар на ведомството.

По думите на Главчев е важно служебното правителство да спази бюджетната рамка. „То може да пренасочва разходи. За сметка на едни разходи, може да се насочат разходи в социалната политика. Сериозни са очакванията към това правителство. Трябва да му дадем време да покаже какво може да постигне. Не може да подхождаме с предубеждение, че те са свързани с този или онзи”, посочи още депутатът от ГЕРБ.

Още по темата
Ангел Найденов от БСП пък настоя зам.-министрите от кабинета на ГЕРБ да подадат оставка от сегашния служебен кабинет. Депутатът поиска и областните управители да си ходят, защото при тях ще се съхраняват протоколите от предстоящите избори и можело да има манипулации. Той заяви, че поне 7 от новите министри са близки до ГЕРБ.

“Поне седем от сегашните министри са свързани с предишното управление и са били зам.-министри, те могат да бъдат идентифицирани като част от това управление”, посочи Ангел Найденов.

“Част от усещанията са свързани с разочарование, виждаме втори или трети екип, отбор на ГЕРБ. Не виждаме защитени претенции от страна на президента и на служебния премиер – да се чуе гласът на хората и да се представи истината. Хората очакват да чуят истината за завареното положение. Ако това не се направи, това ще бъде отговорност на служебното правителство”, добави червеният.

„Радвам се, че начело на държавата ще застанат интелигентни хора, но интелектът не е единственото необходимо качество”, заяви евродепутатът Надежда Нейнски. По думите й служебният й премиер Марин Райков е убеден демократ. „Той е проверен в много трудни моменти. Беше част от един екип, с който беше поставено началото на модернизирането на България”, добави тя. Нейнски коментира обвиненията на Волен Сидреов, че Райков е отговорен за „либийския случай”. „Голяма изненада е, че либийският случай беше засекретен”, заяви тя и съжали, че подробности не могат да бъдат огласени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
7
 
12
 
! Отговори
Крадците са те преди 11 години
ГЕРБ ПРОДАДОХА МИЛАТА НИ РОДИНА ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ЗАЕДНО С ПРОЗТИЯТ НАРОДЕЦБЪЛГАРСКИ!!!!ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДНЕ!!!!
69
8
 
5
 
! Отговори
чужденец преди 11 години
*** ви е народа за това сте и бедни,знам че неме разбирате и аз неви разбирам като пак си гласувате за БСП,ама така ви се пада,*** народ бедна държава
68
6
 
20
 
! Отговори
народа преди 11 години
Борисов е първият премиер след Жан Виденов, който си отива след масови гладни бунтове. За 42 месеца ГЕРБ успя да натрупа 8 млрд дълг, да остави над 800 000 безработни - 100 000, от които младежи.ГЕРБ обявяваха няколко пъти края на кризата, а се оказа, че с действията си ГЕРБ реално задълбочават кризата. Заради тях кризата от икономическа стана социална, а вече е и политическа. Борисов е единственият премиер, който замрази заплатите и пенсиите. При него лекарствата се увеличиха с над 500%, а храните с близо 50%. Средният и малък бизнес бе унищожен. За първи път в българската история млад мъж
67
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
камунетата са като водолазите - все водораслите им пречат :)
66
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До eve1...лошото е че *** като тебе има много и за това и държавата ни е такава.АЗ ти пожелавам Лукановата зима и Жан Виденовата инфлация тогава да те видя как се гърчиш
65
2
 
2
 
! Отговори
До 54 преди 11 години
Красиви сънища си сънувал снощи! А ИЗПИ ЛИ СИ ХАПЧЕТАТА???!!! СЕГА КАЖИ И ОТ КЪДЕ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ ПАРИ И ТЕ НАЗНАЧАВАМЕ ЗА ПРЕМИЕР!!!!!!!!!!!!!!!
64
4
 
3
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Днес имен ден има Никифор - означава Победоносец . Наистина днешният ден е хубав за българската демокрация !
63
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тиквата още ли не е ритнал камбаната?
62
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новите министри поне нямат вид на *** милиционери и ***, каквито са Боко, Цвъко, Миро Мършата, Сергей Игнатов, Томиславчо, Веждито и т.н.!
61
1
 
8
 
! Отговори
ПАДНА ГЕРБО преди 11 години
Цецка Цачева става посланик в Швейцария!!!!
60
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Простите червени *** пак се надат да хванат власт , ама няма пичове вие загинахте отдавна. Остава ви само да се гърчите
59
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Здравейте циркаджии!
58
5
 
13
 
! Отговори
eve1 преди 11 години
Надявам се,че най-слабото българско правителство е вече в историята,взели сме си поуки и простаци,като Бойко няма да ни излъжат отново!Не само Бойко,не искаме да виждаме никой от досегашните управници а те се правят,че не го разбират.Кръв ли трябва да се пролее за да разберат,че не ги искаме?
57
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кабинетът е добре подбран , за да прикрият далаверите ни . Да му дадем шанс, зове ГЕРБ !
56
5
 
13
 
! Отговори
Буда пак го вдига преди 11 години
Час след като президентът Росен Плевнелиев обяви състава на служебния кабинет американският посланик у нас Марси Рийс пристигна на "Позитано" 20 за среща с лидера на БСП Сергей Станишев. Засега темата на разговорите не е известна.......Боци-Буди да го чакат довечер пак в Лозенец с кръвно....
55
12
 
7
 
! Отговори
Shaikh преди 11 години
Мишоците от БСП винаги ще намерят причин да недоволстват , ама те са *** затова така ;)
54
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно ГЕРБ ли се изказва за новият МС ???? Тези фалираха държавата !!!!!!
53
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
днес по Нова Тв казаха ,че е имало тайна среща на която са присъствали Станишев,Местан,Цецо Цветанов и Кунева ,на която среща се е обсъждало след изборите да се състави програмно правителство оглавено от Кристалина Георгиева ,затова Сер-гея се изцепи ,че няма да става премиер,затова са и тези влизания в болницата на Буда , който помнете ми думата след изборите ще се оттегли всичко е решено от господарите на тези *** от бсп,герб,сдс,дпс и Пръмова -алтернативата на тези колалцията ВМРО и Атака
52
0
 
8
 
! Отговори
Boyko преди 11 години
Някои са благородно глупави, други - вулгарно умни..!!!!!!!!!!
51
5
 
15
 
! Отговори
чужденец преди 11 години
Сега сърбате попарата на Гоце за 10 години президентство,Царя,който мафията го доведе начело с Илия Павлов и Станишев и Доган който вие си избрахте,за това сега немрънкайте че сте бедни,вие сте си виновни