Райков скастри Константинов, мисли какво да го прави

Изказването му за тройната коалиция било недопустимо
Обновена: 19 мар 2013 20:37 | 19 мар 2013 17:27,
366
Райков скастри Константинов, мисли какво да го прави
Михаил Константинов Снимка: архив, Булфото

Служебният премиер Марин Райков скастри председателя на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ АД проф. Михаил Константинов за думите му, че ще направи всичко, за да не позволи на тройната коалиция да се върне на власт. Райков определи изявлението като недопустимо. 

Думите на Константинов пред столичен вестник предизвикаха острата реакция на БСП и ДПС, които директно поискаха смяната му. От ДСБ също изразиха резерви за безпристрастността на Константинов.

Пред Константинов премиерът Марин Райков е изразил позицията си, че държавните служители имат същите политически права, каквито имат всички останали български граждани и право на свои политически убеждения, но  тези от тях, които са с по-видими за обществото функции, би трябвало да се въздържат от изявления или от стъпки, които биха могли да бъдат изтълкувани като демонстративна проява на партийна пристрастност.

Още по темата
По време на срещата министър-председателят определил като категорично недопустими изявленията, направени от проф. Константинов по повод политическите конфигурации, които той не би подкрепил.

Както заяви вчера, в момента, в който е готов, премиерът Марин Райков ще обяви публично становището и решението си по казуса.  

Иначе по време на разговора двамата са обсъдили дейността на дружеството „Информационно обслужване“ до момента.

Премиерът и проф. Константинов са се обединили около позицията, че изборният процес трябва да се проведе честно и прозрачно и че всякакви съмнения относно манипулация на вота не трябва да се допускат.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
256
8
 
33
 
! Отговори
справедливост преди 11 години
Яко скастрен за една фраза , а другите от опозицията дето обсипват публичното пространство с недоказани грозни измислици и клевети не подлежат ли на санкции?!
255
9
 
34
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Защо се приема, че новото правителство е с чиста акредитация, та да не се дискредитира?Това е уместен въпрос, като се има пред вид, кой къде е работил и за кого е работил, не мислите ли?
254
8
 
35
 
! Отговори
Зам преди 11 години
Защо отлага изгонването на този мутраген. Само пречи и дескридитира новото правителство. Има достатъчно млади и компетентни хора.
253
8
 
35
 
! Отговори
Тако преди 11 години
Какво се чуди Премиера - да вземе да изгони тоя измислен профсъюзен професор Константинов. Стига е досаждал с присъствието си в пространството. Интересно, кога работи това професорче/назначен е на държавна работа/ а само обикаля студията на всички телевизии. Защо му се плаща, като е на работно време и не си седи на работното място. Неговата заплата излиза от моя и от твоя джоб данъкоплатецо. Стига сме търпяли такива ***. Премиера по-скоро да го изгони.
252
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Току-що по БНТ съобщиха, че в петък срещу събота в полунощ ЦИК е публикувала на сайта си нова методика за разпределяне на т.нар. неоползотворени гласове. Правена е от проф. Константинов и с-ие, а в разговор с математици стана ясно, че има чисто математически грешки и още днес те са обжалвали във ВАС. Ето как се манипулират избори от г-н професора. Сроковете за обжалване са в календарни, а не в работни дни. Следователно чрез тази "хитрост" се губят събота и неделя. Но после наредбата се спазва!
251
8
 
35
 
! Отговори
HCC преди 11 години
Ето пример за максимална прозрачнст при избори.Отива човек в избирателната секция и без тъмни стаички, гласува пред комисията. Тя му издава картонче че е гласувал и за кого е гласувал. След приключване на изборния ден, всички резултати се качват в сървърите на ЕСГРАОН и седят там до следващите избори. В този случай лесно може да се провери човек за кого е гласувал.Защо избора да не е в тъмна стаичка? Защото човек трябва да носи отговорност за решенията и действията си!
250
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато науката се политизира,дори това да е математика,тя вече не е наука.Господинът,който счита себе си за голям учен,не би следвало да се счита и за непогрешим и ако има партийни пристрастия да ги изразява по съответния законов ред.
249
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво означава"честно и прозрачно"?Може би елегантна,неуловима с просто око ,фалшификация?Ако ,изританият от протестиращият народ ГЕРБ отново се появи във властовите и управленски структури,спор не може да има,че е налице фалшификация на изборните резултати.
248
8
 
36
 
! Отговори
НСС до 280 преди 11 години
Просто е, Той се подтиква от ОНЕЗИ в сянка. Ако те не го поддържат, той никога няма да се задържи на трона. Не можеш да си представиш колко много са ОНЕЗИ, има и по-едри риби, има и по-дребни, но всички са на клона да крадат и гепнат.
247
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АВЕ ДА ВА ПИТАМ, ШТО МУТРАТА СДАДЕ ВЛАСТА САМ, ПА СЕГА ПА ИСКА ВЛАСТ, НЕМОЕМ РАЗБЕРЕМ, НЕШТО НЕ Е ТАКА, НЕМА ЛОГИКА, ПОКАЗА ЧЕ Е ГОЛА ВОДА, ОМАЗА СЕ ОТСЕКАДЕ, БАСИ ***
246
9
 
34
 
! Отговори
НСС до 278 преди 11 години
както има предателство така, има и пречистване! Човека може да е решил в последните си дни да говори каквото му е на сърцето....ама знаем ли дали е искрен?
245
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Константинов да не се прави на света вода...Той си е един комунист в червата.Дали ще защитава ГЕРБ или БСП е едно и също.
244
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО БЕСЕПЕТО, ТВА Е.
243
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЛЕЙ СА, ГОЛЕМ СИ, ШОТО СИ ОТ ГЕРБ, ИНТЕЛИГЕНТ СИ, ВИЖДА СЕ ОТ СЕКАДЕ, ПИШЕМ ТИ НА СЕЛСКИ ЗА ДА ТИ Е ЛЕСНО ДА *** ЧЕТЕШ
242
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИА ОТ ГЕРБ НАЙ ХАРЕСВАТ ГОВОРЕНЕТО В МИНАЛО ВРЕМЕ, КВО БИЛО, КОЙ КВО КАЗАЛ, КОЙ КВО НАПРАВИЛ, МНОО МИ Е ИНТЕРЕСНО КАКВО НАПРАВИХТЕ СЕГА, И ПОНЕЖЕ СЕГАШНО ВРЕМЕ ВИ Е НЕПОЗНАТО ЩЕ ВИ КАЖА ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО , ЗАЩОТО СТЕ НЕГРАМОТНИ ОТСЕКАДЕ, КАТ СЕ ПОЧНЕ С ШЕФА ВИ И ЦЕЦКО И СЕ СТИГНЕ ДО ФЕНОВЕТЕ ИМ.
241
12
 
35
 
! Отговори
До 269 преди 11 години
Така е там са най-интелигентните и можещи мошеници и крадци. А по стила ти на писане разбирам, че ти си един доста посредствен индивид - типичен избирател на "БЕСЕПЕ", както си написал.
240
8
 
33
 
! Отговори
Че преди 11 години
Че то се знаее че от там е проблема, ето направете стастическо проучеване колко са гласували за КЙ на последните избори във Варна и с какъв процент той спечели .
239
12
 
38
 
! Отговори
НСС преди 11 години
Това е първия случай, в който взимам отношение към Райков, защото той вече си самоопредели позицията и поведението.Този човек е опасен! Опасен е, защо мисленето му се различава от традицията на "добрите нрави" в които е прието крадеца да се нарича крадец и лъжеца лъжец. Независимо дали са в затвора или не престъпниците от Тройната коалиция са престъпници и това никакъв Райков не може да ме убеди, че не е така. Ако Райков няма смелост да нарича престъпниците престъпници, хайде да мълчи!
238
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЛУГУВА НА БАБА ТИ, ПРИНЦИПА ИЗИСКВА ТОА ДА БЪДЕ УВОЛНЕН ВЕДНАГА, МНОО Е ПРОСТО, ДРУГ Е ВЪПРОСА РАЙКОВ НА КОГО СЛОГУВА
237
11
 
34
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 11 години
Ако го уволни - тогава слугува на Тройната. Константинов моментално ще се намери на избираемо място в листите на ГЕРБ и по този начин вместо да му избодат очите и запушат устата, ще се конфронтират с него в НС. И ще се разхвърчат сума ти кирливи ризи и потници, а и не малко кафяви долни ***.