Райков скастри Константинов, мисли какво да го прави

Изказването му за тройната коалиция било недопустимо
Обновена: 19 мар 2013 20:37 | 19 мар 2013 17:27,
366
Райков скастри Константинов, мисли какво да го прави
Михаил Константинов Снимка: архив, Булфото

Служебният премиер Марин Райков скастри председателя на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“ АД проф. Михаил Константинов за думите му, че ще направи всичко, за да не позволи на тройната коалиция да се върне на власт. Райков определи изявлението като недопустимо. 

Думите на Константинов пред столичен вестник предизвикаха острата реакция на БСП и ДПС, които директно поискаха смяната му. От ДСБ също изразиха резерви за безпристрастността на Константинов.

Пред Константинов премиерът Марин Райков е изразил позицията си, че държавните служители имат същите политически права, каквито имат всички останали български граждани и право на свои политически убеждения, но  тези от тях, които са с по-видими за обществото функции, би трябвало да се въздържат от изявления или от стъпки, които биха могли да бъдат изтълкувани като демонстративна проява на партийна пристрастност.

Още по темата
По време на срещата министър-председателят определил като категорично недопустими изявленията, направени от проф. Константинов по повод политическите конфигурации, които той не би подкрепил.

Както заяви вчера, в момента, в който е готов, премиерът Марин Райков ще обяви публично становището и решението си по казуса.  

Иначе по време на разговора двамата са обсъдили дейността на дружеството „Информационно обслужване“ до момента.

Премиерът и проф. Константинов са се обединили около позицията, че изборният процес трябва да се проведе честно и прозрачно и че всякакви съмнения относно манипулация на вота не трябва да се допускат.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО БЕСЕПЕ, ТВА Е, ТАМ СА ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ И МОЖЕЩИТЕ, В ГЕРБ ЗНАЕМ КОИ СА
235
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РАЙКОВ, ХОРАТА ОТ УЛИЦАТА ЧАКАТ УВОЛНЕНИЕТО НА ТОЗИ ГРОЗНИЯ, КВО ИМА ДА МИСЛИШ ИЛИ ОЩЕ ВИНЕТУ НЕ ТИ Е НАРЕДИЛ КВА ДА Я СВАРШИШ,
234
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АРЕ, РАЙКОВ ЗА ДА ТИ ПОВЕРВАМ, ЧЕ НЕ СИ НА БОЙКО И ЦЕЦКАТА ЧОВЕКО, ТОА ВЕДНАГА ДА СЕ УВОЛНИ, ПОНЕ ТАКА Е В ЕВРОПА ТАМ ДЕТ СИ ПОСЛАННИК
233
9
 
38
 
! Отговори
ст. ку/ви нов бърдак преди 11 години
Да беше скастрил преди години Кадафи, но не му е стискало на господина)))Но това е вярно, че днес всеки "политик" кастри предшественика си , но кел файда. както казваше баба ми.И за това: Яжте сьомга и да не Ви пука кой , кого кастри. Изглежда КАЛИНКИТЕ и КЪРЛЕЖИТЕ пак ще са актуални у нас и следващия 4 годишен период. Трябва да се помисли трайна растителна защита.
232
11
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Скастрил" Константинов! Ами те всички вече 23 г. се "кастрят", а не отиват на съд! Нали като държавен служител Константинов не може да прави такива изявления? Защо още е държавен служител и какво толкова му мисли г-н Дипломатът? Чака указания от Б.Б. и Цв.Цв. Е, вече са му дадени. Както за покойния Мишо Бирата. Да живее правовата държава!
231
11
 
45
 
! Отговори
Донка преди 11 години
Това, че Константинов не може да проявява публично политическите си пристрастия, е ясно. Но има още две неща: първо, хваща се на бас да раздава пари, ако му открият грешка и дори щял да даде за болни деца (гавра и липса на всякакъв морал); второ, говори не като професор, а като хамалин. Вместо той да превъзпита ББ и ЦЦ, станало е обратното. "Висок капацитет" го нарече Цветанов. Срам и резил!
230
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като чета някои писания, си мисля, че се намирам на друг континент. Но да не обиждам хора, които са по-умни от нас. Тук не става въпрос за това кой случай е по-интересен. Да, нека Станишев и с-ие си отговарят и ако са по-виновни от Константинов, да си носят отговорността. Но професорът може да манипулира софтуера, а ако не може, не е специалист. Изказването му е недопустимо за НОРМАЛНА държава! Ллогиката този е виновен, ама другият е по-виновен и ще съдим само по-виновния е ***!
229
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В нормална държава, този щеше да е уволнен на секундата. Но тук е абсурдистан. Мислят какво да го правят. Майтап.
228
22
 
37
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Какво има да го кастри, като това е целта на всеки нормален българин!!!НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП= ДПС ВЪВ ВЛАСТТА!!!
227
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АБЕ АРЕ СТИГА, НАЛИ ГЕРБЕРИТЕ *** СЕ КЪЛНЕТЕ ,ЧЕ СТЕ ПРИНЦИПНИ, ЩОМ Е ТАКА ТОА ГРОЗНИЯ ПРОФЕСОР ДА СЕ УВОЛНИ ВЕДНАГА, АРЕ СТИГА КВО БИЛИ ПРЕДИ, БИЛО, КВО БИЛО СЕГА Е ДРУГО, ВЕДНАГО ГО УВОЛНЕТЕ, ХЕМ ГРОЗЕХ, ХЕМ НЕ ОСОБЕНО ИНТЕЛИГЕНТЕН
226
18
 
35
 
! Отговори
ДО СОЦИАЛИСТИТЕ преди 11 години
Я ДА ПИТАМЕ КАК СТОЕШЕ ВЪПРОСА С АЗЕР МЕЛИКОВ КАТО ШЕВ НА ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ НАЗНАЧЕН ОТ СТАНИШЕВ.КАТО КАКЪВ БЕШЕ НАЗНАЧЕН ТАМ ,КАТО ПРОФЕСИОНАЛИСТ ИЛИ ЗАРАДИ НЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯ С ДРУГАРЯ СТАНИШЕВ ? НА ТОЗИ ВЪПРОС ЗАЩО НИКОЙ ОТ СТАЛЕТНИЦАТА НЕ ОТГОВАРЯ И НАЙ-ВЕЧЕ ДРУГАРЯТ СТАНИШЕВ.АМА НАИСТИНА ТРЯБВА ДА СИ ГЪОНСУРАТ ИЛИ КРАЙНО НАГЪЛ ТИП ЗА ДА ПИТАШ ЗА ПРОФЕСОРА КОНСТАНТИНОВ ,А НЕ ОТГОВАРЯШ ЗА МЕЛИКОВ.А ВРЪЗКАТА С МЕЛИКОВ Е ПО ИНТЕРЕСНА.
225
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Комунистът Райков мислел какво да го прави. Не му ли е ясно, че трябва да го уволни незабавно или и той като предишните ще защитава комунистическите ***. Ето поради това имах резерви към този Райков.
224
8
 
34
 
! Отговори
za gerbarite преди 11 години
Прочетете за поредния ченгеджийски номер https://bivol.bg/cik-gaf-mandati.html
223
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя дъртофелник трябва да бъде издухан с шут от работа. Такива *** лежат на гърба ни и изпълняват политически поръчки и се подиграват с вота на гласоподавателите.
222
11
 
43
 
! Отговори
aнонимен преди 11 години
След такова изказване на професора аз вярвам,че президентските избори са фалшифицирани и мисля,че той"е направил всичко възможно дори и не позволеното от закона, ГЕРБ да спечели президентския мандат"той го каза за изборите това значи.че го е правил и за предишните избори.Тоя дърт пръч да го издухат от работа и да си гледа пенсията защото е изкукуригал като пенсионер без работа нека си чешат езиците с другите пенсионери.
221
8
 
42
 
! Отговори
Гласоподавател преди 11 години
То беше недопустимо и действащи дупетати от управляващата партия да носят в ЦИК чувалите с бюлетини, но и това отмина. дано следващите управляващи разберат, че се свърши с балканската демокрация и въведат прозрачно управление - максимално участие на граждански сдружения и обществено обсъждане на всички по-важни решения. Само така и те ще оцелеят цял мандат.
220
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НИКОЙ НА ТОЗИ ПОСТ НЕ МОЖЕ ДА Е ПОЛИТИЗИРАН. ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПРИ ФАКТА, ЧЕ ЖУРНАЛИСТИ НАПРАВИХА ФИЛМ КАК СЕ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ ЗА ГЕРБ- НИЩО. ХВАНАХА ДЕПУТАТИ С ЧУВАЛИ В ЗАЛАТА ЗА БРОЕНЕ- НИЩО.
219
9
 
44
 
! Отговори
БоСимеонов преди 11 години
Недопустимо е висши държавни служители да правят показни политически изказвания. Не мога да не бъда по-съгласен със служебния премиер. Всеки има своите политически виждания, но все пак ти си държавен служител на висок пост. Постъпката си е за дисциплинарно уволнение и Райков трябва да даде ясен пример за назидание.
218
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоа глеа кат ботор!
217
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и неоспорими факти каквото и да е , на този пост никои , абсолютно никой няма право да бъде пристрастен - това е недопустимо и в която и да е демократична държава такъв човек просто щеше да изчезне безкрайно от политическата сцена ! Тук просто се скастря - това е обидно към хората , поставя огромно ЗАЩО - аз окончателно приключвам с тези партии и игрите им - прекалено мръсно е в тази държава - което и да бутнеш Вони на корупция, на манипулация - жало "новите " загубиха доверието ми !