До вчера депутат - днес на борсата!

Бившите народни избраници масово се регистрират като безработни
Обновена: 21 мар 2013 14:50 | 21 мар 2013 08:23,
326
До вчера депутат - днес на борсата!
Депутатите от 41-вото НС в последния им работен ден. Снимка: БТА

Доскорошните депутати масово се регистрират като безработни на борсата. Засега най-много са от ГЕРБ, пише в."Труд".

Всички те ще получават максималното обезщетение - 1200 лв. месечно, тъй като са били осигурявани на над 2000 лв. брутна заплата.

Държавата ще ги подпомага между 6 месеца и 1 година в зависимост от трудовия им стаж.

Депутат от ГЕРБ, пожелал, анонимност, съобщи, че ръководството на партията е посъветвало повечето бивши народни представители да се регистрират в бюрата по труда, за да имат законни доходи по време на предизборната кампания.

Така на практика държавата ще плаща на тези активисти, докато работят за ГЕРБ, посочва изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
10
 
! Отговори
гол и бос преди 11 години
никога!!! ама никога повече не трябва да влизат в парламента. предлагам... да ги натоварим в една корейска ракета и газ към космоса.... без обратен билет
231
0
 
13
 
! Отговори
дядо преди 11 години
Хубава работа ама депутатска.Щом тези страшно работливи хора се притесняват че ще останат без работа а държавата богата да им плаща по 1200-1500лв. предлагам,съпартийката им кметицата да ги вземе по програмата за временна заетост и да ги пусне да чистят Борисовата градина със минимална заплата като всички други хора.Задължително обаче на защитните им елеци да пише"депутат".
230
0
 
7
 
! Отговори
стари к/ви нов бърд преди 11 години
Милите те! Преди дни пенсиониран пилот се жалва , че получава 70 % от пенсията си , но тези от снимката ще си получат всичко.С какво са си го заслужили търтеите ни народни. Колко ли са си спестили от сдупсидии и представителни? Но Закова това са "ТЕ"! *** и пикай срещу вятъра.
229
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 11 години
Ама през това време няма ли активно да им търсят работа и междувременно да ги пратят да чистят пролетно градинките, гадинките му с гадини?
228
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е функция на държавата. Аз не виждам логика тази помощ да е свързана с предишно възнаграждение. Максималната сума трябва да е една за всички и с течение на времето да намалява. След 12м безработен - губиш право на обезщетение. След 2,3,4 отказа на предложения за започване на работа в съответствие с посочените умения - губиш право на обезщетение.На политиците не им стиска,защото първите изпаднали от системата ще са ***,а те са евтини гласоподаватели за партиите (по 20 до 50лв за глас).
227
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нагли охранени прасета.пак на хранилката се нареждат.БРАВОООООО.
226
1
 
9
 
! Отговори
GARANTIRANO OT GERB преди 11 години
BOIKO TIKVATA NI PRATI NA BORSATA DA CUCAME I OT TAM
225
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бившият от седмица депутат от ГЕРБ Величка Шопова била забелязана на опашката в бюрото по труда в Пловдив.Останала безработна, тя явно е решила да се възползва от закона и да получи обезщетение при прекратяване на трудовия си договор в случая като народен представител. Законът гласи, че всички депутати, на които работните места не се пазят, докато са били в парламента, фирмата е фалирала или са настъпили други обстоятелства, могат да се запишат в бюрата по труда и да се възползват от тази социална услуга. Те ще получават чисти около 1100 лева на месец в продължение на една година, ако имат с
224
0
 
9
 
! Отговори
Олигарсите да плащат преди 11 години
Дупетатите не вършеха нищо (поне нищо в полза на своя работодател-народа). Следователно не бива да им се дават обезщетения от нашите народните пари за безработица, защото не са свършили нищо в наша полза. Да им плащат обезщетения тия, за които дупетатите работеха-олигарсите.Да им плащат обезщетения тия, за които дупетатите работеха-олигарсите.Да им плащат обезщетения тия, за които дупетатите работеха-олигарсите.Да им плащат обезщетения тия, за които дупетатите работеха-олигарсите.
223
3
 
1
 
! Отговори
mit преди 11 години
До Анонимен човече , така като ти чета написаното и се чудя, але защо не станеш и ти депутат та да те хранят и тебе! ооооо неможеш прекалено *** си, разбирам, ами явно ти остава да завиждаш няма как, вместо да се захванеш да правиш нещо ти ще си завиждаш. току виж утре и ти вземеш, че се запалиш от завист, защото няма да си хванал да свършиш нещо , а само ще завиждаш и нали се сещаш тогава току виж и пари за хляб нямаш, да ти се намират 2/3 лева само за бензин!
222
0
 
7
 
! Отговори
виц преди 11 години
Кметът на един голям наш град обявил награда от 1000 лв, ако някой очисти града от хилядите цвъкащи гълъби. Дощъл един въэрастен пенсионер, отворил едно сандъче и от там излетял голям син гълъб - увлякъл всички със себе си и градът се опразнил. След седмица кметът връчил с тържество наградата на старчето и тихо го попитал:-Абе, деденце, да ти се намира и голям син депутат?
221
5
 
5
 
! Отговори
dl преди 11 години
Колко сте злобни!Какво завиждате на бившите депутати!Вече сериозно.Най-добре си съберете акъла в главата,защото след 2 месеца ще имате право на глас.Мислете,а не бъдете льохмани!И не вярвяйте отново на нереалистични и направо лъжовни обещания,защото после отново ще хленчите и псувате.Това е!
220
0
 
9
 
! Отговори
боб преди 11 години
Незнам защо ще получават по 1200лв. пак деление мжду хората били се осигурявали на 2000лв. Пуста АЛЧНОС . Някои са с по бяли ***. Работил си отговорна работа получаваш повече ти си спестявал сега на борсата равно заплащане , пенсите също равно така е в австралия.
219
0
 
8
 
! Отговори
do235 преди 11 години
absoliutno vqrno, Bulgaria e pod 5 miliona ot tqh 2 miliona drugoverci i 2 miliona pensioneri.500 000 bezrabotni. 500 000 4oveka izdurjat durjavata. Kato cialo plana im e izpulnen ima ve4e samo 3miliona bulgari. Dokato izmirahme po-lo6o ot voina 20 *** potdurjaha rajdaemostta ! FAKT E CHE IZCHEZVAME DO 2020 ni nqma napulno. NOVITE PALESTINCI NA SVETA SA BULGARITE !
218
0
 
22
 
! Отговори
Стоян преди 11 години
Естествено , че ще се избият да се ригистрират на трудовата борса- имайки пред вид "зрялата " им възраст , ще получават 12 месеца по 1200 лева /60% от 2000. лева осигурителен доход и пак ще ни крадат.Евала , тези другари идругарки и в гроба ще крадат
217
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чакайте малко, когато човек е дисциплинарно уволнен, той няма право на обезщетение! А тия бяха УВОЛНЕНИ от своя работодател, т.е. от народа, тогава откъде на къде ще получават обезщетение, че и при това максималното?
216
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ГИ НАКАЖЕМ КАКТО ТРЯБВА
215
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, ама колко щеше да е гот да получават минималното обезщетение! Какъв кеф щеше да ми е да ги видя как ходят да се подписват всеки месец като престъпници за смешна сума, а киселите лелки да им обясняват как "нямаме нищо подходящо за вас"! И да висят на опашка пред бюрото по труда с кака Пена, бившата чистачка. Е тогава много неща ще им се изяснят на тия търтеи!
214
0
 
14
 
! Отговори
Българска Сила преди 11 години
Ако така и така ще мрем, поне да е с достойнство ! Не се палете, а да ги запалим тях !
213
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА СНИМКАТА ВИЖДАМ МИЛИОНЕРИ КАКВИ ПАРИ ОТ БОРСИ ТЪРСЯТ?ПРОТЕСТИРАМ!