БСП пак захапа Миро Найденов

Ще даде ли Цацаров отговори за случилото се в МЗХ?
Обновена: 25 мар 2013 13:39 | 25 мар 2013 13:39,
119
БСП пак захапа Миро Найденов
Мирослав Найденов. Снимка: архив, Булфото

БСП за пореден път използва своя пресконференция, за да отправи въпроси към главния прокурор Сотир Цацаров и да му даде срок, в който да получи отговори.

Младежкият лидер на левицата Явор Гечев за пореден път се съсредоточи върху предполагаеми злоупотреби в Министерството на земеделието и храните и отново изказа своите предположения, че върху бившия министър Мирослав Найденов е имало политически чадър.

Гечев обясни, че левицата дава срок на Цацаров до сряда да отговори какво се е случвало в МЗХ.

Младежкият лидер отново повтори въпросите дали в Софийската градска прокуратура има образувано досъдебно производство за търговия с влияние, в което е замесено името на Мирослав Найденов.

Гечев попита и защо, ако то е образувано в края на 2009 г., както беше отговорено официално от обвинението, все още няма ясно предприети действия.

Припомняме, че отново на въпрос на БСП от пресцентъра на прокуратурата обявиха, че в Софийската градска прокуратура има досъдебно производство за организирана престъпна група за търговия с влияние, но то е образувано срещу неизвестен извършител, а не срещу Мирослав Найденов.

В изявлението си днес Гечев за пореден път поиска да знае и дали е имало политически натиск върху служители на обвинението. По данни на левицата наблюдаващият прокурор по досъдебното производство е бил сменен, а от „Позитано“ 20 имат съмнения за причината, поради която е направено това.

Гечев обаче отново не даде обяснение на какво се дължат опасенията на червените. Левицата за пореден път поиска да знае дали бившият премиер Бойко Борисов е покривал бившия министър.

„Къде се скри Бойко Борисов? Време е той да проговори“, заяви Гечев.

Днес младежкият лидер отново се върна и на скандала с боба с гъгрици, който беше открит в складове миналата година и беше платен с европейски пари по програми „Храни за бедни“. По думите на Гечев бил странно защо само две фирми – „Фантастика 95“ и „Чех-Йосиф Новосад“, са печелили голяма част от обществени поръчки по въпросната европейска програма. Гечев изрази съмнения, че двете фирми са се ползвали с протекциите на Мирослав Найденов и дори на бившия премиер Бойко Борисов.

По думите на младежкия лидер в ОЛАФ вече има внесен сигнал за злоупотреби по програма „Храни за бедни“, в който се изразяват съмнения за начина, по който се печелят обществените поръчки по програмата.

В днешното си изявление Гечев вече не беше толкова убеден в безпристрастността на главния прокурор. Ако досега левицата определяше Сотир Цацаров като единствения, който показва желание да разкрие истината за управлението на ГЕРБ, днес от „Позитано“ 20 бяха доста по-сдържани в позицията си. По думите на Гечев обвинител номер 1 доста бавел отговорите на поставените от тях въпроси. Младежкият лидер обаче заяви, че ще изчака до сряда от уважение към българската прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
6
 
7
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Комунистите май си търсят оправдание за предстоящото насиране на 12 май.Все някой им е крив.Като Цацаров не ви играе по свирката питайте бившия главен прокурор ,съветника на Гоце ,нали тия неща са по негово време.
76
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тези от бсп за нищо не стават нищо градивно само плюнки
75
10
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ-ЯМБОЛ преди 11 години
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НЕ СЪМ ПЛАТЕН, ТИ СИ ПЛАТЕН ДРАСКАЧ! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ !
74
7
 
7
 
! Отговори
БОЖЕ... преди 11 години
Гледам тук някакви фенове на Бойко пишат "балгария" - визирайки България и *** като тях им дават плюсове. Отделно някакъв щатен агитатор се е развихрил тука и сега и мен ще ме обяви за "кумунист" (забележете термина) и че съм платен драскач.
73
8
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ-ЯМБОЛ преди 11 години
ОБЕДНА ПОЧИВКА ДО 16:00Ч. И СЕ ВРЪЩАМ ДА ВИ КАЗВАМ:ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ !
72
9
 
5
 
! Отговори
гипи мрака преди 11 години
До Анонимен 58БСп е партия, която е доказала, че се учи от грешките си, за разлика от Тиквите, които със своето свръх его, дори не си признават, че са допуснали такива. Що за извратенящина е това?
71
10
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ-ЯМБОЛ преди 11 години
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС !!
70
9
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ-ЯМБОЛ преди 11 години
РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НЕ СЪМ ПЛАТЕН, ТИ СИ ПЛАТЕН ДРАСКАЧ! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ !
69
1
 
1
 
! Отговори
do 76 преди 11 години
ti shtoto ne si plate AGITATOR....mnogo ste nagli ei !!! mnogo !!!
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този човек е едно голямо недоразумение,само регулациите и забраните които въведе струват 100 хиляди нови безработни.
67
7
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ-ЯМБОЛ преди 11 години
ТУК Е ПЪЛНО С ПЛАТЕНИ ПИСАЧИ НА КОМУНИСТИТЕ ИМАЙТЕ ГО ВПРЕДВИД. ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ !!!
66
7
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ-ЯМБОЛ преди 11 години
БОРИСОВ И ГЕРБ !
65
9
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ - МОНТАНА преди 11 години
ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ !
64
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много философствате, но хората си действат. борисов смени 8 министри за 3г. управление - това говори еднозначно за провала им.
63
9
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ-ПЕТРИЧ преди 11 години
писна ми от кумунистите в балгария!!! дават не дават пари този път отиваме да гласуваме отново ЗА ГЕРБ те са единствената алтернатива на кумунистите! мразя кумунистите!
62
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе и аз питах Р.Овч за Мариците,той прехвърли топката на Костов,а пък той пак му върна.Това се казва "народна топка" ставаше дума за едни милиади.
61
3
 
3
 
! Отговори
БОЙКОВИСТКА ! преди 11 години
вярвам че тиси избраника за балгария който говореше леля ванга отвори очи и оши добре подбирай внимателно хоратаси винаги има юда много припяствия ще минеш още много удари през кръста ще имаш ще има и винаги кой дате напътства много иот народа ти дават енергия нито дуган нито станишев нито други данесе надяват че ще заемат твоя стол"
60
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма спасение от червените кърлежи.До девето коляно ще ни пият кръвчицата!На власт или в опозиция, все тая - държавата е тяхна.
59
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера защо БСП си мислят че тяхното мнение по даден въпрос е миродавно.Това най-малко показва ограничен периметър на мислене.
58
10
 
10
 
! Отговори
Нострадамус преди 11 години
Втори мандат на ГЕРБ!