БСП пак захапа Миро Найденов

Ще даде ли Цацаров отговори за случилото се в МЗХ?
Обновена: 25 мар 2013 13:39 | 25 мар 2013 13:39,
119
БСП пак захапа Миро Найденов
Мирослав Найденов. Снимка: архив, Булфото

БСП за пореден път използва своя пресконференция, за да отправи въпроси към главния прокурор Сотир Цацаров и да му даде срок, в който да получи отговори.

Младежкият лидер на левицата Явор Гечев за пореден път се съсредоточи върху предполагаеми злоупотреби в Министерството на земеделието и храните и отново изказа своите предположения, че върху бившия министър Мирослав Найденов е имало политически чадър.

Гечев обясни, че левицата дава срок на Цацаров до сряда да отговори какво се е случвало в МЗХ.

Младежкият лидер отново повтори въпросите дали в Софийската градска прокуратура има образувано досъдебно производство за търговия с влияние, в което е замесено името на Мирослав Найденов.

Гечев попита и защо, ако то е образувано в края на 2009 г., както беше отговорено официално от обвинението, все още няма ясно предприети действия.

Припомняме, че отново на въпрос на БСП от пресцентъра на прокуратурата обявиха, че в Софийската градска прокуратура има досъдебно производство за организирана престъпна група за търговия с влияние, но то е образувано срещу неизвестен извършител, а не срещу Мирослав Найденов.

В изявлението си днес Гечев за пореден път поиска да знае и дали е имало политически натиск върху служители на обвинението. По данни на левицата наблюдаващият прокурор по досъдебното производство е бил сменен, а от „Позитано“ 20 имат съмнения за причината, поради която е направено това.

Гечев обаче отново не даде обяснение на какво се дължат опасенията на червените. Левицата за пореден път поиска да знае дали бившият премиер Бойко Борисов е покривал бившия министър.

„Къде се скри Бойко Борисов? Време е той да проговори“, заяви Гечев.

Днес младежкият лидер отново се върна и на скандала с боба с гъгрици, който беше открит в складове миналата година и беше платен с европейски пари по програми „Храни за бедни“. По думите на Гечев бил странно защо само две фирми – „Фантастика 95“ и „Чех-Йосиф Новосад“, са печелили голяма част от обществени поръчки по въпросната европейска програма. Гечев изрази съмнения, че двете фирми са се ползвали с протекциите на Мирослав Найденов и дори на бившия премиер Бойко Борисов.

По думите на младежкия лидер в ОЛАФ вече има внесен сигнал за злоупотреби по програма „Храни за бедни“, в който се изразяват съмнения за начина, по който се печелят обществените поръчки по програмата.

В днешното си изявление Гечев вече не беше толкова убеден в безпристрастността на главния прокурор. Ако досега левицата определяше Сотир Цацаров като единствения, който показва желание да разкрие истината за управлението на ГЕРБ, днес от „Позитано“ 20 бяха доста по-сдържани в позицията си. По думите на Гечев обвинител номер 1 доста бавел отговорите на поставените от тях въпроси. Младежкият лидер обаче заяви, че ще изчака до сряда от уважение към българската прокуратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
9
 
6
 
! Отговори
вестерос преди 11 години
Дело срещу неизвестен извършител, който през вечер се показва по телевизията. Найденов, крайно време е да си излежиш кражбите!
56
4
 
3
 
! Отговори
серГЕЙ станишев преди 11 години
АС ШЕ МУ ЗАХАПЯ КАЙСИИТЕ
55
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мразя ГЕРБ,но от тоя тюмбелин взе да ми писва! Нещо много се вживява и иска бързо да стане,като татка си!
54
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явор Гечев е потомствен политик. Те за друго не стават! Лапачи долни!
53
3
 
9
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
До Пурко- Какви нови лица бе Пурко ,това са децата на крадците от прехода изучиха ги по чужбина ,и понеже не стават *** за зеле се върнаха да продължат хайдуклука на бащите си.
52
8
 
9
 
! Отговори
4 преди 11 години
Такива кръвопийци олигарси като Цветан Василев Станишев доган костов и трактора имат кураж дасе показват по пресата безочливи ***,БГ ще следва политиката на гн Бойко Борисов това неможете ли дъго разберете та ако ще където искат дани закара техният път,никога повече други,само ГЕРБ И БОЙКО.ОЩЕ 47 ДЕНА Е ЩЕ ВИСЕ Е.Е ***...А БОЙКО ПИШИ СПИСЪКА ЗА МИНИСТРИТЕ ТИ,ПРИТЕСНЯВАИТЕ СЕ ДУШМАНИ.ОХ БАНЯ.ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ СТАЧКИ МАНИПОЛАЦИИ ЩЕВИ ОТИДАТ НАПРАЗНО.ХАХАХА.БОЙКО Е ВЕЛИК.
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
докато децата на комунистите са на власт разбирайте под комунисти всички партий които си избирате през последните 23 години нищо неможе да се промени. новите лица които ще ви представят да ви управляват ще са кукли на конци.
50
3
 
9
 
! Отговори
до 52 преди 11 години
Баща ми не но дядо ми е лежал в Белене 9г за това че е имал кръчма на мегдана и някой *** като този си е написал домашното -- за това говоря, че до като не изчистим доностниците от БГ, все така ще пълзим в калта. Проблема е, че не си отиват а се възпроизвеждат...
49
10
 
12
 
! Отговори
Чурулик Пенчо преди 11 години
БСП да внимават, защото има вероятност скоро "да си хапят задниците" за глупостите , които продължават да "творят". Явно е, че така са се оплели като патки в кълчища, че вече само това могат да правят горките. :)
48
10
 
13
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
До 53, Айде, стига простащина! Какви ще ги надроби? Каквото, ама наистина каквото и да направи, положението няма как да стане по-зле. Боко и ГЕРБ направо довършиха и без това разграбената държава и както американците казват: ние достигнахме 'rock bottom'. Оттук насетне, нещата само мога да се подобрят...естествено, ако Боко не е на власт...
47
11
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Явор Гечев ,добре се е подготвил да съди ,защо не пита баща си той какво е правил ? Понякога прасетата стават по големи *** от майка си,като гледам младежкото БСП страх ме хваща ,ако дойдат на власт Беленските лагери ще ни се видят като почивна станция.
46
7
 
13
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
Ами новите лица на червените Десета са заразени от спин и се раждат спинозни. Тоя бокл*к е по нагъл и от баща си. Само гледай какви ще ги надроби от тук нататък. Пък и нали ще става лидер на БиеСЕпЕТу...
45
8
 
4
 
! Отговори
гепи мрака преди 11 години
До1 и 2Ако си решил да пишеш Биография на Гечеви, си е твоя работа, но не му е тук мястото. Кой знае пък баща ти от коя фашистка дупка е изпълзял
44
4
 
10
 
! Отговори
фози преди 11 години
В ОЛАФ имали съмнения. Аз пък нямам никакви съмнения, че Мършата е наврял и десетте си дебели пръста в кацата с меда!
43
8
 
11
 
! Отговори
баба Пенка-Растата преди 11 години
Какъв е този шнорхел Явор Гечев и от къде на къде ще командва главният прокурор?До вчера само питаха,а от днес и срокове му поставят.БСП Наистина искат хората да не гласуват за тях,щото всеки ден едни и същи плочи въртят до втръсване,а на народа вече и втръсна от тях.
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AMI NALI SI E TEHNO *** , MIRI6E NE MIRI6E HAPVAT SI GO . KVO DA PRAVQT . GLAD , KRIZA , VSI4KO OPLYSKAHA . SEGA ZAPO4NAHA DA ZAHAPVAT I *** - TEHNI SI . DA IM E SLADKO
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКТО И ДА СЕ ПРЕФАСОНИРАТ БСП, КАКВИТО И НОВИ ЛИЦА ДА ПРЕДЛАГАТ, ЗА МЕН ТЕ СА МИНАЛО.
40
6
 
7
 
! Отговори
pimpalicious преди 11 години
До 44 и 45, И какво вадиш досието на преподавател в УНСС, специализирал в чужбина? И какво като е бил част от ДС, тогава всички са били. Тогава хората нямаха избор! Голямо чудо...Защо не извадиш досието на Бат ти Боко или на авера му Цеко и нека тогава ги сравняваме?
39
7
 
7
 
! Отговори
гинес преди 11 години
Къде ще се впишат новите лица, няма значение...Герб вместо да направят някакво съшествено обновление, отново се надяват на качествен Пиар и са много ангажирани да търсят място На Фидосова. Но за съжаление свинефермите се оказаха препълнени. Това е типично доказателство, че Тиквите и своите рожби - свинчета, не харесва
38
7
 
10
 
! Отговори
2 преди 11 години
През 1987-1991 година е секретен сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност с псевдоним Економов.[2] През 1990 година Румен Гечев става член на БСП и в периода 1995-1997 година е заместник-председател на Министерския съвет и министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов.[3]. След това се оттегля от политическия живот и продължава да преподава в УНССс 2 думи ==бОк*ук от класа