Няма да се откажа от борбата, но ще се явя на изборите

Станка Златева ще съчетава спорт и политика
Обновена: 31 мар 2013 12:15 | 30 мар 2013 19:20,
352
Няма да се откажа от борбата, но ще се явя на изборите
Станка Златева. Снимка: Булфото, архив

Няма да се откажа от борбата заради политиката, обяви в предаването "Челюсти" пред водещата Диана Найденова борцовата ни звезда Станка Златева. По този начин тя опроверга появилата се по-рано днес информация, че ще приключи кариерата си.

Тя ще се яви на изборите на 12 май като кандидат на ГЕРБ в Сливен, където ще бъде трета в листата.

Още по темата

"Ако вляза в парламента ще се опитам да съчетавам спорта и политиката. Ясно ми е, че ще е трудно, а и не е сигурно, че ще вляза. Едно е ясно  - продължавам да се боря. Реалист съм - имам пред себе си 2-3 години активна спортна кариера и все някога трябва да спра. Чувствам сили да продължа да се боря", сподели Златева.

Тя е била поканена в кандидатската листа на ГЕРБ от Десислава Танева, която е депутат от Сливен. След като е дала съгласие, Златева е имала среща и с шефа на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.

"ГЕРБ направи много и може да направи още за България. Нито една друга партия не е правила толкова много за спорта, колкото това управление. Мога да съм полезна в областта на спорта, тъй като познавам проблемите му. Реших се на тази стъпка от чисто сърце, не го правя за пари. Не мога да пиша закони, но мога да кажа какво да има в тях. Омръзна ми да слушам мрънкащи и недоволни хора. Ако всеки се пази да не се "опари", нищо няма да се промени", каза още Златева.

Какво мисли двукратната олимпийска вицешампионка за участието на спортистите в политиката?

"Определено имат място в областта на управлението на спорта, защото са наясно с нещата и проблемите. Абсолютно съм съгласна с министър Свилен Нейков, който се опитва да върне нещата на мястото им, като се започне от спортните училища и се стигне до високото спортно майсторство", коментира Златева.

Тя не вярва, че борбата ще изпадне от олимпийската програма, още повече, че спортът подготвя промени в правилата си, които да го направят отново атрактивен за зрителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
1
 
0
 
! Отговори
Коци преди 11 години
Ех момече,момиче,като всички жени-без АКЪЛ !!
271
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Резултатите от многото направено в областта на спорта се видяха на олимпиадата, а за направеното в останалите области резултата е на улицата.
270
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мило момиче, явно не осъзнаваш, че ще бъдеш използвана за ракета носител на ненаситните лапачи от ГЕРБ. Много се било направило за спорта, но защо не се направи нищо за оцеляването на този народ? Преди проблемите на спорта трябва да се решат проблемите на икономиката, здравеопазването, образованието и социалните проблеми. В принципа на ГЕРБ - "Хляб и зрелища" пропуснаха да осигурят хляба. Стига зрелища!
269
1
 
4
 
! Отговори
Off преди 11 години
Станке ти си добра душа защо се подлъга наистина дано се осъзнаеш, докато не са те превърнали в тяхно копие а именно хора без сърце и с мръсни души!
268
2
 
7
 
! Отговори
999 преди 11 години
Йорданке,някои те е подвел сериозно.До днес целия Народ те харесваше и за него беше достоен човек,но ти не знам защо така и по кои акъл се подлъга. От днес вече никои няма да те уважава и това което си спечелила за България може да го хвърлиш в тоалетната .Ти се нареди до предателите и родоотстъпниците които съсипаха България и поставиха народа на съжалявам ТЕ
267
2
 
16
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
И тази се взе на сериозно!Ква политика като си проста ***?Е да де то в ГЕРБ всички са прости!
266
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мариян Вълев Куката ви го каза Мамка ви ,мамка ви и на предишните,мамка ви на всички комунистически ***,за това защото докарахте България до тук!!!!
265
3
 
16
 
! Отговори
малчо преди 11 години
Станке трябва да избереш едната диня за под мишницата или борбата или гербажийската кариера. Второто не е за теб пък ако те изберет или ще се откажеш доброволно и ще излъжеш тези , които са гласували са герб заради теб или ще тръгнеш по пътеката на гърмян бушон при първа нужда каквато е добрата практика на гербажии. Така както те гледам най-добре да се пенсионираш май вече за нищо не ставаш.
264
5
 
18
 
! Отговори
смях преди 11 години
ако някой тук си мисли че може да даде акъл на тази *** дето приказва най елементарен селско български много се лъже. и какво я ваздигате не мога да разбера, ако останете насаме с нея едва ли ще я изтърпите и няколко минути, айде
263
5
 
32
 
! Отговори
бд преди 11 години
Абе момиче ти си повече от всички политически партии взети заедно.Как може да ставаш лице на такива ***?От златен шампион стваш ***.Нямаш ли треньор или агент да те пази от простотии.
262
3
 
7
 
! Отговори
:) преди 11 години
"...ще се опитам да съчетавам спорта и политиката"Аха..."хранътъ прай борбъта" и вече ще става" Борбата ще прави храната!"
261
3
 
20
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Няма да се откажа от борбата, но ще ЯМ ХАЛВАТА...!
260
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И к'во ще пра'иш в парламента моме ? Каква полза от теб? Вместо да се излагаш, като бившите герберски депутати, прави това, в което си наи добра. Така ще имаш полза и тии България.
259
1
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Наталия Воробьова ПОКАНЕНА СИ НА ОПЕРА...!
258
2
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...А ДА ОБОБШТИМЕ:на театър или опера Станка Зл., С РОКЛЯ С ГОЛ ГРЪБ...!
257
3
 
9
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
Аз бих завел на театър или опера Станка Зл., ......НА КОЯ ОПЕРА...?...Станка Зл., ИМА ЛИ РОКЛЯ С ГОЛ ГРЪБ...!
256
3
 
12
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...МИ ПАРЛАМЕНТО СИ Е ОРАНЖЕРИЯ И МЕНАЖЕРИЯ БЕ...ТИКВИ КАЛИНКИ ДОКТУРИ СА СЛОНОВЕ СЕ ПРИЯТЕЛИ НА МОЯ ПОЖАРНИКАР...!
255
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интелигентните хора не тренират борба, а интелигентни спортове.Тази кифла се е полакомила за депутатски облаги, но не може да върже 2 думи на кръст.
254
2
 
26
 
! Отговори
!?!?! преди 11 години
Станке, чуй ме, мойто момиче! Не се хващай на тая лакърдия! Много си постигнала с таланта и труда си! Продължи си със спорта, докогато искаш! Симпатична си ми такава, а вероятно и на много други! За депутат - няма да ставаш - ще гледаш умно, ще гласуваш под диктовка, без да правиш разлика между колизия и коалиция.Ще те употребят по най-грозния начин и вероятно след мандата няма да смееш да отидеш в родното си село.Послушай, момиче
253
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОЗОР.СРАМ. ПАДЕНИЕ. НЯМА ЛИ УМНИ И КАДЪРНИ МЛАДИ ХОРА, КОИТО НЯМА КАК ДА СА БИЛИ АГЕНТИ, ПОЛИЦАИ ИЛИ БОРЦИ. СТАНКА ДА СИ ГЛЕДА СПОРТА. В ПОЛИТИКАТА ТРЯБВАТ ОБРАЗОВАНИ ХОРА, ТЯ НЕ МОЖЕ И ИМЕТО СИ ДА КАЖЕ БЕЗ ДА РЪМЖИ И МЪНКА. АКО ТОВА НИ Е ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ОБРАЗ В БЪДЕЩЕТО МАЙ ПАК ЩЕ СИ ПОВТОРИМ 20 ГОД. БЕДНОСТ И КОРУПЦИЯ. ГОСПОД ДА НИ ПАЗИ.