ДСБ не ще Надежда и "Синьо единство"

Тъмносините не искали Нейнски да бъде съпредседател на коалицията
Обновена: 2 апр 2013 14:47 | 2 апр 2013 11:50, Красимир Ангелов
96
ДСБ не ще Надежда и "Синьо единство"
Ръководството на "Синьо единство" даде пресконференция за развода с ДСБ. Снимка: БТА

Неразбирателство относно съпредседателите на бъдещата коалиция стои в основата на провала на съюза между ДСБ и „Синьо единство“.

Желанието на новата дясна партия е било съпредседатели да бъдат Иван Костов и Надежда Нейнски, които са "двамата най-авторитетни политици от двете партии". Това предложение обаче не е било прието от ДСБ, заяви заместник-председателят на „Синьо единство“ Маргарита Бойчева.

От партията отрекоха категорично, че са имали технически проблеми при регистрацията в ЦИК и заради това бъдещата коалиция е пропаднала. Освен това от „Синьо единство“ отхвърлиха и твърдението, че в основата на разделението стоят местата в листите.

„Не става въпрос за искания и търсене на вина в конкретната ситуация, ставаше въпрос за неразбирателство“, обясни председателят на партията Христо Панчугов. Той поясни, че до последно вчера са водени разговори с ДСБ, но в крайна сметка не е постигнато разбирателство относно гаранциите за създаване на обща партия.

„За нас явяването на тези избори не беше самоцел, а стъпка в посока да изградим обща дясна партия, ние в разделението на десницата няма да участваме. Нашата дейност оттук нататък ще бъде насочена към обединението на десницата, за съжаление този процес трябва да се отложи“, посочи още Панчугов.

Още по темата
Той бе категоричен, че партията няма да участва в изборите самостоятелно, за да не се поставя избирателят пред избор кой е по-десен в България.

Вчера ДСБ и Български демократически форум регистрираха коалиция за участие в парламентарния вот на 12 май, но в отсъствието на сочения за сигурен бъдещ партньор от партия „Синьо единство“. Тогава шефът на предизборния щаб на ДСБ Веселин Методиев обясни проблема с организационни въпроси, но подчерта, че листите на прясно регистрираната коалиция са отворени до събота не само за тях, но и за други сдружения, с които са работили в парламента и с които разговорите продължавали.

Часове по-късно обаче партия „Синьо единство” на Надежда Нейнски изтегли документите си от ЦИК за участие в изборите за национален парламент на 12 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: ДСБизбори 2013
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Истинска авантюра е да направиш нещо заедно с Костов или Доган.Те и затова не се понасят,защото са с еднакви номера.
72
3
 
8
 
! Отговори
коментар преди 11 години
Навремето Иван Костов,обяви Ахмед Доган за ЗЛОТО НА БЪЛГАРИЯ, днес ,спокойно мога да обвиня Иван Костов за за ГЛУПОСТТА НА БЛГАРИЯ.Сбогом Иване и завинаги.
71
3
 
11
 
! Отговори
Луцифер преди 11 години
"Според "Синьо единство"съпредседатели е трябвало да бъдат Иван Костов и Надежда Нейнски"!? Надка се е наредила до Иван Костов!? Тази същата, която за да уязви Костов омаловажи и неглижира всичко направено през време на мандата на СДС, в което тя беше министър!? Която с цялата си дейност в организационен, а и в личен план нанеси огромни щети на на синята идея, докато в същото време Иван Костов поемаше ударите на всички врагове на демокрацията!? И сега Надка е решила, че му е равностойна!Или е нагла, или е проста...
70
4
 
8
 
! Отговори
Иво преди 11 години
И Костов и Надежда дотегнаха на сцената на този цирк..само се чудя тези млади хора какво правят там??
69
1
 
0
 
! Отговори
До анонимен 75 преди 11 години
Ти турчин, който брани турските интереси ли си, или си просто с робска психика? Затова ли загинаха Ботев и Левски? Ти и тези които ти цъкат плюсове сте предатели, отвращавам се от вас...
68
6
 
2
 
! Отговори
Червен пес на повод преди 11 години
Едните комунисти(Костов и па.аврата на Трактора) се браха лайката още преди изборите.На другите(Червените кхмери) ще им берем лайката на 12-ти май.За втори и последен за тях път.На следващите избори ще берем лайката и на ГЕРБ.И чак тогава може да си помислим,че България започва да къса със социалистическото си минало!
67
12
 
7
 
! Отговори
beli преди 11 години
за пореден пат си пролича че костов иска само да разделя
66
10
 
5
 
! Отговори
999 преди 11 години
Довиждане. Вземете си махнете от България до като е време господа предатели.Още имате възможност,но след изборите ще ви бият с камъни и няма да сте добре дошли в България може и парите да не можете да си изхарчите.
65
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук се изказват и *** и пульо.Я спрете малко и ако можете да мислите-помислете.Костов не е Борисов,който събираше министрите си по кръстовища и от кол и въже.Костов е политик,който подбира хората си и не би искал отново някой световно неизвестен кариерист да печели на негов гръб.Затова никой не трябва да му се сърди.Ако не бяха проспали тези 4 години,а бяха създали силни структури по места,сега нямаше да имат тези проблеми.
64
1
 
12
 
! Отговори
choss преди 11 години
До АнонименПрав си. В тая връзка не мога да разбера позицията на тези младежи от ръководството на Единство - какво общо и каква връзка има между регистрирането на коалиция ДСБ-Единство за участие в изборите и "разбирателство за гаранциите за създаване на обща партия". Та срокът за регистрация на коалициите беше 01.04, а създаването на обща единна дясна партия е процес, който може да продължи месеци, че и години. Не виждам логиката на Единство за отказ от участие в коалицията.
63
0
 
7
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Хубавото е че свалихме овчите кожи,и вече хората излизат масово и си търсят правата.
62
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СИНИТЕ ,...СЕ ОСВИНИХА!Прецакаха народа ,който им имаше ---ДОВЕРИЕ !
61
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В десните партии тече процес, който вече започна и в БСП. Лошото е, че на десните много време им отнема да го завършат този процес, но поне Костов съумя да събере около себе си в последните години много лица, които не са компроментирани и които трупат опит (вместо, да се учат в крачка и да правят групости като ГЕРБ). Това е по-добрият вариант, но трябва най-после всички тия родилни мъки да свършат.А след изборите очаквам същият процес на деление и обновяване да се случи и в БСП.
60
5
 
8
 
! Отговори
DEVIL-JIN преди 11 години
Десните партии със тези кадри нямат никакъв шанс някой да ги припознае като алтернатива за нещо положително.
59
1
 
4
 
! Отговори
4545 преди 11 години
ей така старите *** си тръгват от политиката.никой не ги гони те просто сами стават излишни.
58
9
 
8
 
! Отговори
ПЕШКО преди 11 години
КОКАЛА СТАНА КОКАЛЧЕ И ВАНЬО НЕ ИСКА ДА ГО ДЕЛИ С НИКОГО.ОСТАВАТ ИМ САМО СУБСИДИИТЕ АКО МИНАТ 1%.
57
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не щем ний НадеждаНе щем ний КомандирИскаме си Тикватабанкянският кумир
56
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иванчо Костов ще види Парламента през крив макарон.
55
0
 
9
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Хора , не разбрахте ли, че проблемите в държавата идват от Гоце и Трактора ? Филчев е близък до Гоце и Трактора - беше изпратен в Казахстан от Гоце и е съсед на Трактора . Не е ли очевидна връзката между тях ?Не забравяйте и че ген. Атанасов изкара кирливите ризи на Запалката покрай Куйович и ИзбеГалевите ! Запалката е приятел на Гоце и така кръгът се затваря .
54
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще има мнозинство ,....то е :ГЕРБ+ДПС+РЗС +АТАКА=МНОЗИНСТВО!Ще има и ...малцинство,...то е :СДС + БСП+НДСВ ....!ДПС не се съобразява със СЛУГИТЕ МУ ---20г.,.......БСП!