Борисов: Станишев иска да е кукловод, Орешарски да му е кукла

Пенсионерите изядоха фискалния резерв, твърди бившият премиер
Обновена: 15 апр 2013 11:32 | 12 апр 2013 21:02,
1260
Борисов: Станишев иска да е кукловод, Орешарски да му е кукла
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев беше кукла на конци при Ахмед Доган, сега иска да е кукловод, а Пламен Орешарски да му е кукла. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на официалното откриване на предизборната кампания на партията за предстоящите на 12 май парламентарни избори, което се проведе в Античния театър в Пловдив, предаде кореспондентът на Dnes.bg в града.

Борисов припомни думите на Станишев, че е по-подготвен за премиер. „Щом е подготвен, защо предлага Орешарски?“, пита той. Според него Станишев си харесал Орешарски за премиер, защото смятал по-бързо. „Важна е волята и накъде да насочиш сметките“, подчерта обаче Борисов.

По думите му БСП не се готвят да управляват. „Тях ги е страх“, отсече той. „Единственото, което могат да правят, е подривна дейност, и цялата им история е такава“, добави председателят на ГЕРБ.

„Ние вече изядохме дървото така - вдигнаха пенсиите в края на мандата, ние ги плащаме четири години”, подчерта той. Българските пенсионери изядоха фискалния резерв, категоричен е Борисов.

Колкото и да са черногледи и техните социологически агенции да искат да ги изкарат колкото нас, е видно, че сме по-добри, убеден е бившият премиер. “Целта е колкото може по-малка да е нашата победа. Тогава какво ще се случи - не може да правим коалиция с БСП, не може с ДПС, не може и с Атака. Ако се случи и едно от нещата, които Атака предлага, ще изпаднем в тотална изолация от Брюксел”, смята той.

Но ако не се направи правителство, ни очакват нови избори и тежко време за държавата, категоричен е Борисов. „Трябва да имаме убедителна победа, за да може да се каже, че 100 000 са протестирали по улиците и сме паднали от власт, но ако 1,5 млн. гласуват за нас, ще имаме моралното оправдание да направим правителство“, мечтае той.

БСП също няма да направят правителство, убеден е председателят на ГЕРБ. „Ахмед Доган е изключителен играч, той е явление в българската политика и много добре знае, какво ще му се случи, ако направи правителство. Атака не може да ги подкрепя“, посочи той.

„А и в тази криза те нито едно обещание не могат да изпълнят. Знаете и с фондовете какво се случва, когато дойде Станишев - батко, братко, чичо, леля и заварваме всички фондове спрени“, изтъкна Борисов.

Той призна, че е можел да направи по-рано някои министерски рокади. „Това е лично моя грешка. Но в България не вярвам някой да се е изучил за премиер, кмет“, оправда се председателят на ГЕРБ.

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пък призова да се гласува с разум, за да има ново правителство с премиер Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
721
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми то май няма за кой друг да се гласува. Пожарникар, ***, тиква, все ми е едно. Другите като не са пожарникари все едно са цъфнали и вързали..
720
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Този сайт е превзет от атакисти и комунисти, но напразно се мъчите, всички знаят как свалихте Герб. Някъде пък се захласват да хвалят Костов - явно много удобен и нужен - хем нахален, хем лъжец, идеален комунист. Никой не можете да излъжете, само се правят, че ви вярват
719
1
 
20
 
! Отговори
Грехота преди 11 години
Чекай малко Боче - тия пенсионери не са ли работили за пенциите си, на са ли се осигурявали за тях???? Вижте какъв парадокс - премира, който назначи Дянков, дето не си беше плащал осигуровките сума ти време - изкарва не друг, ами пенсионерите виновни, за опоскания фискален резерв. Не себе си, не ***, а пенсионерите, които цял живот са блъскали за да преживяват с най- мизерните заплати в цяла Европа. Грях му на душата на Бойко Борисов, голям грях....
718
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е истината.БСП всячески се опитват да се провалят на изборите защото в тези кризисни времена не се управлява с популизъм.Само ГЕРБ- единствената разумна алтернатива в момента.
717
4
 
16
 
! Отговори
Коко преди 11 години
До кога ще търпим мършата Борисов и мафията му да се гаврят с народа!?
716
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ е провалена партия
715
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бандита буда от бурса колко гласа ще взима, изгонен с протести пак щял да искал властта, гати ***
714
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СТРАНДЖАТА-originall Кога и ти станеш пенсионер,тогава ще я оправите държавата с ГЕРБ
713
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
леле колко сте прости Герберите,но така става с тези,които не искат да си спомнят корените......
712
6
 
15
 
! Отговори
88 преди 11 години
да получиш шут от улицата и да желаеш пак да управляваш, такъва наглост само в България може да стане
711
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мессец и кусур добре си беше, ама ей го на - пак се появи мозъкоръсителя. тъкмо си бяхме починали от него!
710
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няколко *** цяла вечер не са спали от глупост и злоба...
709
6
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
До Анонимен : Надявам се, че използваш "сарказъм" - Кои сте "вие" комунистите ? комунист = *** .... говори за равенство и се крие зад перденцата на Волгата си... от първия ден на управлението си комунистите показват и доказват , че са просто едни селски разговорци..точно така комунистите са били от "народа" ...на село най-вече, какъвто са и лидерите им - Т.Живков - 3,11 диплома за средно образование...да продължавам ли ?
708
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко , пълен некадърник и жалък, мрънкащ ***, на който все някой му е виновен,като не можеш да управляваш умираи ***
707
3
 
13
 
! Отговори
атом преди 11 години
еииииииии ти пак ли изпълзя бе *** страхлива.с тяло на гигант,а душа на мишок продължаваш да се натискаш за власт.но цялото ти управление беше само от жалби,вопли и оправдания.дотегна ни от теб-върви си миром докато не е заиграла тоягата.
706
7
 
21
 
! Отговори
ognenij преди 11 години
ГЕРБ = Национална катастрофа!
705
5
 
16
 
! Отговори
супер анонимен преди 11 години
Пенсионери, не бойте се от Бойко, защото ще яде бой ако всички отидете да гласувате против него! И *** няма да го спасят, защото сте повече от тях. Сега е време да го ликвидирате като политически труп. Кръвното му ще стане 240/220 и оп-па-а - инсулт!
704
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аха- сега пенсионерите са му виновни.
703
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във всички интернет анкети ДСБ са трета сила,или агенциите не са съвсем обективни или хората ползващи интернет не са социологическа извадка.
702
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ - NE STAVA