Борисов: Станишев иска да е кукловод, Орешарски да му е кукла

Пенсионерите изядоха фискалния резерв, твърди бившият премиер
Обновена: 15 апр 2013 11:32 | 12 апр 2013 21:02,
1260
Борисов: Станишев иска да е кукловод, Орешарски да му е кукла
Снимка: БТА

Лидерът на БСП Сергей Станишев беше кукла на конци при Ахмед Доган, сега иска да е кукловод, а Пламен Орешарски да му е кукла. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов на официалното откриване на предизборната кампания на партията за предстоящите на 12 май парламентарни избори, което се проведе в Античния театър в Пловдив, предаде кореспондентът на Dnes.bg в града.

Борисов припомни думите на Станишев, че е по-подготвен за премиер. „Щом е подготвен, защо предлага Орешарски?“, пита той. Според него Станишев си харесал Орешарски за премиер, защото смятал по-бързо. „Важна е волята и накъде да насочиш сметките“, подчерта обаче Борисов.

По думите му БСП не се готвят да управляват. „Тях ги е страх“, отсече той. „Единственото, което могат да правят, е подривна дейност, и цялата им история е такава“, добави председателят на ГЕРБ.

„Ние вече изядохме дървото така - вдигнаха пенсиите в края на мандата, ние ги плащаме четири години”, подчерта той. Българските пенсионери изядоха фискалния резерв, категоричен е Борисов.

Колкото и да са черногледи и техните социологически агенции да искат да ги изкарат колкото нас, е видно, че сме по-добри, убеден е бившият премиер. “Целта е колкото може по-малка да е нашата победа. Тогава какво ще се случи - не може да правим коалиция с БСП, не може с ДПС, не може и с Атака. Ако се случи и едно от нещата, които Атака предлага, ще изпаднем в тотална изолация от Брюксел”, смята той.

Но ако не се направи правителство, ни очакват нови избори и тежко време за държавата, категоричен е Борисов. „Трябва да имаме убедителна победа, за да може да се каже, че 100 000 са протестирали по улиците и сме паднали от власт, но ако 1,5 млн. гласуват за нас, ще имаме моралното оправдание да направим правителство“, мечтае той.

БСП също няма да направят правителство, убеден е председателят на ГЕРБ. „Ахмед Доган е изключителен играч, той е явление в българската политика и много добре знае, какво ще му се случи, ако направи правителство. Атака не може да ги подкрепя“, посочи той.

„А и в тази криза те нито едно обещание не могат да изпълнят. Знаете и с фондовете какво се случва, когато дойде Станишев - батко, братко, чичо, леля и заварваме всички фондове спрени“, изтъкна Борисов.

Той призна, че е можел да направи по-рано някои министерски рокади. „Това е лично моя грешка. Но в България не вярвам някой да се е изучил за премиер, кмет“, оправда се председателят на ГЕРБ.

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пък призова да се гласува с разум, за да има ново правителство с премиер Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
741
1
 
5
 
! Отговори
до 1111 преди 11 години
Странно защо обаче не съм чул БСП да реве, че фиска е опоскан, а още по- малко да обвинява за това пенсионерите. Как си обясняваш това, а?
740
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коалиция за Мангалия, не за България. А всички, които ще гласувате за това чудо, сте по - зле и от ***. Те поне имат етническа принадлежност. Разбирам да бяха само 2-3 партии, ама те са около 50. Просто не виждам оправдание??!!
739
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да си го кажем правичката - при Тиквата имаше уволнени не само калинки, но и много кадърни хора, които нямаха вина за нищо, но просто влязоха в светлината на прожекторите в кофти светлина от продажните ни медии. Просто премиера се поддаваше на всяка провокация и обществен натиск, само и само да си запази рейтинга и това го превърна в мекотело без характер. Видите ли, аз съм супер принципен...то така не става, имаш глава на раменете, мисли и тогава говори, а той слушаше какво крещи тълпата, балък
738
2
 
14
 
! Отговори
Shark преди 11 години
До 1109. Понеже *** ви герберски *** не разбраха, ще ти го кажа още веднъж - НЕ ВСИЧКИ КОЙТО НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА БСП!!! Сега по-разбрано ли е, или пак няма гънка, която да схване.
737
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ГрехотаВярно е , грехота е.Но пенсионните фондове ги излапаха БСП. Първото нещо, което изчезна в джобовете им още много отдавна бяха вноските на пенсионерите.
736
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
истината боли.ако комунистите не разграбиха България и не окрадоха парите на народа,нямаше да се стигне до там да се взима от фикс.резерв за пенсии.ама върви и обяснявай на комунист,наточен за власт.
735
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като ви слушам тука кви ги дрънкате си мисля, че сте събрани само ***. Как можете да отидете и с чиста съвест да гласувате за Коалиция за Бг, в която съвсем неанонимно влизат и 4те ромски партии в бг??? Няма ли други партии за вас? Кви българи сте бе??? ***.
734
15
 
5
 
! Отговори
Х преди 11 години
ГЕРБ ЩЕ ПОБЕДИ!
733
13
 
7
 
! Отговори
Ахтунг преди 11 години
Ахтунг, ахтунг!Последни данни!От гласували на сайта Днес 17079 човека:ГЕРБ 35%БСП 17%Очаква се до изборите оглушителе рев от Станишковци Маи Манолкавци, а след изборната катастрофа ритуално разкъсване на момченцето Серьожката Дмитриевич от старите хиени в БСП Р.Овч. и Р. Петков, а Какето Таня Дончева ще му метне топките на кучетата!!
732
1
 
5
 
! Отговори
Shark преди 11 години
Също както Плевнелиев е кукла на Борисов. И не само тй, ББ си имаше цял куклен татър. Най-долния кукловод ще говори за другите.
731
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждате ли, че като го няма Бойко е по-спокойно и държавата леко полека се съживява от нанесения и разгром.
730
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ах, лоши пенсионери такива, защо изядохте резерва на горкия ***?!?
729
1
 
14
 
! Отговори
Недочул преди 11 години
Абе дали е споменал в речта си как пред 2 години преряза лентата и на Дупката на Дунав мост измежду успехите си?
728
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименПри ГЕРБ имаше уволнени калинки повече от министрите в длъжност Да, а при тройната тия неща никога не излизаха на яве. Калинки, некалинки всичко си тишува у парламенту и си живее живота. Затова ще гласувам за герб.
727
1
 
5
 
! Отговори
до 1094 преди 11 години
Ама кога ги уволниха тия калинки- като се разпърдя работата, защото Тиквата е страхлив и маха всеки, който му влияе зле на ИМИДЖА, а не защото е правилно и разумно.
726
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ съсипаха земеделието
725
3
 
5
 
! Отговори
Марк до Грехота преди 11 години
1090Пич, ти знаеш ли какво се еслучили с Пенсионните фондзове на България?!??1956 г. Комунистическото правителство ги НАЦИОНАЛИЗИРА и милиардите спестени от осигуравките на хората са вкарани в бюджете и опукани за мегаломанската идея ПОСТРОЯВАНЕТО НА КОМУНИЗМА!! Така де , за какво ще са им пенсии на хората, когато дойде КомунизЪма и всичко стане без пари?!? Аме нещо се закучи работата с КомунизЪма и сега няма Пенсионни фондове, а пенсиите 50% се плащат не от осигуровки, а от други източници!
724
1
 
11
 
! Отговори
до 1091 преди 11 години
ГЕРБ никой не го е свалял, страхливата мутра се изниза като пръдня от *** със скоростта на бит ***.ераст и остави държавата в батака и ла.ната.
723
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При ГЕРБ имаше уволнени калинки повече от министрите в длъжност
722
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крадеца вика - дръжте крадеца!Кукловода на цялото Герб заподозря Станишката... Освен да се хвали и оправдава - друго не може горкия. За Кмет и Премер на е учил, ама Хвалене и Оправдаване - явно е!