"Медиана": 2% е разликата между ГЕРБ и БСП

Подслушванията стопили преднината на партията на Борисов
Обновена: 25 апр 2013 06:36 | 24 апр 2013 22:22,
234
"Медиана": 2% е разликата между ГЕРБ и БСП
Снимка: архив Булфото

По-малко от 2% преднина на ГЕРБ пред БСП дава агенция ”Медиана”. На въпроса "Ако днес имаше парламентарни избори, за кого бихте гласували", 23.2% от запитаните посочват ГЕРБ, а 21.4% - БСП.

Националното представително изследване на социологическата агенция е проведено проведено в периода 19-22 април по поръчка на в. "Труд".

Според ”Медиана” скандалите с подслушванията са стопили разликата между ГЕРБ и БСП.

Разкритията около МВР са отказали част от симпатизантите на досегашните управляващи да гласуват отново за ГЕРБ и са засилили броя на колебаещите се. При твърдите ядра на двете партии, които заявяват, че ще гласуват със сигурност, БСП дори вече води, заяви Кольо Колев.

Според изследването към днешна дата в парламента влизат 5 политически сили: ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС, "Атака" и "България на гражданите".

Проучването е на принципа face-to-face, като хората са били интервюирани в домовете им. Анкетираните са били питани какво мислят по скандала с подслушванията.

По-рано днес Центърът за анализ и маркетинг обяви резултатите от изследване, проведено в периода 12-18 април сред 1014 души. Според него ГЕРБ печели доверието на 24.1% от избирателите, а БСП – 18.2%. За ДПС биха гласували 6.1%, „Атака” би получила 4.8%, а „Движение България на гражданите” - 4.4%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
10
 
28
 
! Отговори
Герб- проклето зло преди 11 години
Това че Герб води над Бсп е пълен мит и фантазия! Никой няма да гласува за Герб! Та цял народ ги изгони с камъни и сопи, те съсипаха държавата, тя е във фалит, бюджета е опоскан до нула!!Хората 4 години бяха със замразени и намалени заплати, съкратени,уволнени, болни психически и физически! Смятам че българите не са мазохисти да гласуват пак за това зло Герб! Герб плащат много за тези проучвания, ако истински се проучи Герб няма да вземат и 10 %. Всичко е лъжа! Истината е че Герб съсипа Българи
136
22
 
9
 
! Отговори
optimist преди 11 години
И през 2009 уж нямаше да има разлика в резултатите на ГЕРБ и БСП, а се оказа че разликата е цели 22%. И тази година ще е така, ако не и с повече.
135
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оооо като прочета МЕДИАНА и ги подминавам ,защото знам какво ще каже Колчо ! Между другото никога до сега не е познал !
134
9
 
3
 
! Отговори
Васо преди 11 години
И Костов ще успее повече този път. Ще има връщане и към него. Сидеров и Костов ще са фактори, ако се разберат след 12.05. Мила ни е свободата, колкото и да се подценяваме. Колелото на историята се врЪти, както беше казал вожда и учителя на Хаааааааааааа, Хаааа, Хаа, Хах.
133
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тука пишат само ***. А тези на главната страница за кого гласуват бе спинозни ***. Ама не ви изнася. От 36 000 човека 34 процента за ГЕРБ. Айде марш.
132
2
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 11 години
Uuuuu..na Mediana!!!Lujat!!!!!OTKOGA CHUVATE EEEEHHOOOO V TELEFONITE SI,OTKOGA,SKUPI SUGRAJDANI????!!!OT TOGAVA NI PODSLUSHVAT SLUJBITE!I v tova nyama nishto losho za nashata sigurnost,no problema e,che zapisite se prepravyat I prodavat na politicite na lichnosti,koito ne sa ugodni na bsp I dps!!!
131
1
 
7
 
! Отговори
Васо преди 11 години
До Миро 168: Пенсионерите са повече от *** и служителите. Последните пък са скрита картинка. А има и много безработни от последните 2-3 години и недоволни собственици на разорени фирми. Но мисля, че освен подслушванията, Флоров ще ги довърши. Най-реална ми се струва анкетата на Наблюдател. Една само грешка има в подкрепата на ДПС. Повечето от тяхния електорат не четат, та затова е такъв процента. Ще има Галеви 2 след изборите, ако прокуратурата си върши работата и се снемат имунитети
130
14
 
10
 
! Отговори
чичо преди 11 години
Тези "социолози" да напишат 99,98% за БСП, да млъкнат и седнат спокойно. Да си папкат паричките...до другите избори.А хората са решили как да гласуват отдавна. На 12.05 вечерта до го видя този какви ще ги плюнчи. Ще гласувам за тези, които за първи път от 23 г. започнаха да правят нещо реално, за първи път изгониха министър, депутат..за първи път уволниха подкупен висш чиновник.... и това което са направили се вижда и може да се пипне. Познахте ли за кого ще гласувам.А БГ социолозите..
129
9
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ има най-много.. преди 11 години
...привърженици в Кърджали!Предимно турци и *** ще гласуват за ГЕРБ!
128
10
 
17
 
! Отговори
georgi преди 11 години
Притеснително е това, БСП в момента са готови да лижат всички ***, само и само да се доберат до властта, Станишев дори пушенето иска да върне. На социалисти вяра нямам, вижте как са изпедерастиха във Франция. Колкото за послушванията, това си е предизборен трик.
127
9
 
14
 
! Отговори
otneseni преди 11 години
На Борисов приятел е Ердоган, приятел му е Доган, приятел му е Пашата. С такива приятели врагове не му трябват
126
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** не трябва да имат право на глас, да видиш тогава едни по-други статистики
125
6
 
12
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
Нищо чудно, че ГЕРБ води в проучването. Зад ГЕРБ стои ромското население в България, за което изминалите почти 4 години бяха спокойни от страна на държавата и в частност от правителството на Бойко Борисов. Та нали за ромските набези в северна България, МВР се задейства едва след като недоволство по места има опасност да прелее в бунт. Ромите обичат Борисов и това показаха на референдума, който по същество беше против едно решение на правителството, а пък на изборите може да има и кебапчета...
124
0
 
5
 
! Отговори
до СТРАНДЖАТА преди 11 години
Вече не знам , дали е СТРАНДЖАТА или някой от десетките хора, които го бъзикат имитирайки го, обърках се:)))...ама това са грешни пари, да ги бяха похарчили за нещо по-стойностно!
123
1
 
9
 
! Отговори
безпартиен преди 11 години
Аз съм сравнително аполитичен, мислех да гласувам за ГЕРБ, но след като чета постовете на СТРАНДЖАТА и още няколко човека, ГЕРБ абсолютно ми опротивяха, не искам такива луди и фанатици да ме управляват....
122
5
 
8
 
! Отговори
Пурко преди 11 години
Вижте сега, няма какво да се лъжем...избора е между тези две партии, или тотална смяна, а безкръвни революции няма.........ще ми се да гласувам за някоя малка партия, но не искам гласа ми да отива на халос, БСП ми се виждат малко по-читави обаче..
121
6
 
7
 
! Отговори
Червен Кольо преди 11 години
Червен Кольо от Медиана защо се прави на социолог,а не си заеме мястото в листите на БСП.
120
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ трябва последват НДСВ и да се заличат като партия.
119
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ataka, братя
118
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След две седмици ще стане ясно коя агенция за кого работи, всеки ден тотално различни прогнози , пълна пародия са тези агенций.