Кунева за скандалните записи: Тези ще се избият един друг

"Гражданите и ГЕРБ ги делят 33 члена в Наказателния кодекс"
Обновена: 26 апр 2013 21:39 | 26 апр 2013 20:30, Елка Василева
231
Кунева за скандалните записи: Тези ще се избият един друг
Меглена Кунева. Снимка: архив, Булфото

“Борисов да се откаже от имунитета като кандидат за народен представител”. За това призова на извънредна пресконференция Йонко Грозев, секретар на “Движение България на гражданите”, съобщи пресофисът на партията. По думите му в разпространените записи между Бойко Борисов, Мирослав Найденов и Николай Кокинов има достатъчно данни за извършено престъпление срещу правосъдието.

“С този разговор пада маската от лицето на ГЕРБ и от лицето на Бойко Борисов, който се опитваше да ни убеди, че миналото му от 90-те години е забравено. ГЕРБ управлява държавата по мафиотски без никакво отношение към институции и закони. Всичко е на принципа на мафията “ти на мен, аз на теб”, допълни още  Грозев.

Председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева заяви, че политиката не е място за мафиотски уговорки. “Тези, които говорят по начина, по който чухме, ще се избият един друг”, допълни Кунева. “Това е радиация. Днес е годишнината от Чернобил. Оттук нататък радиацията ще я дишаме и ще я поглъщаме десетилетия напред”, каза още Меглена Кунева.

Още по темата

В отговор на въпрос как ще коментира думите на бившия премиер към бившия министър на земеделието – “Т’ва ти е проблем, щото са европейски пари”, Кунева отговори, че е щастлива за създаването на тези пречки пред Борисов и хората му, когато преди 8 години е подписала Договора за присъединяването на България към Европейския съюз.

Лидерът на “Движение България на гражданите” съобщи, че е получила много обаждания от жени и граждани, които са шокирани от нивото на чутото, от това как може да бъде обругаван българският език, от това, че прокурорът казва за прокурори “Нали ти си го избра”.

“Народът иска обяснение какво се случва”, категорична бе Кунева, като подчерта, че ще продължи да “създава проблеми” на Борисов.

На въпрос дали скандалът с подслушването ще даде на Кунева самочувствие да говори като бъдещ премиер, тя коментира: “Жалко е политик да черпи самочувствие от скандали. Аз черпя самочувствие от кадърните хора в листите на “Движение България на гражданите” и от хората, с които се срещам - тези, които не са се отказали и които ги е грижа един за друг и за страната”. “Има нужда от реванш на нормалното, което се надявам да се случи на 12 май”, подчерта още Меглена Кунева. Тя допълни, че между гражданите и ГЕРБ има разделителна линия от поне 33 члена в Наказателния кодекс. “Движение България на гражданите” и ГЕРБ – това са паралелни светове и милиони години да минат, трудно ще се намерят пресечни точки между тях”, каза Кунева.

“Когато чуеш такова нещо от човек, бил премиер до вчера, остава ли капка съмнение, че той е способен да милее за обезлюдени села? Смятате ли, че той разбира защо се самозапалват хората, че усеща глада? Смятате ли, че той може да си спази обещанието да се разплати с бизнеса или да спре държавата да е репресивен орган?”, коментира записите говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков.

“Питам Борисов и Цветанов така ли са се решавали съдбите на цели отрасли, които съсипаха? На подобни сбирки това ли е бил стилът им на работа?”, допълни още Прошков. Той посочи, че може би е редно президентът да свика КСНС. “Проблемът е кого ще свика, служебният кабинет не носи промяната, на която се надявахме. Оказва се, че вътрешният министър продължава да е Цветан Цветанов”, добави още Прошков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
7
 
4
 
! Отговори
дими преди 11 години
Асъщо ще глсщасувам за нея.Всичко , което казва е много точно, стига да има някой да го прочете и мозък да го разбере.ТЕЗИ 24 ГОДИНИ , НЕ НЕ ЛИ С Т И Г Н А Х А /
150
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурен съм че другарката Пръмова има богат опит с много членове!
149
3
 
8
 
! Отговори
Mariana преди 11 години
тази жена ако си мисли че някои ще й повярва на лъжите и пълните глупости които говори жестоко се лъже.да вземат да я разследват вече и да я вкарат където й е мястото
148
4
 
6
 
! Отговори
Интересно преди 11 години
Не съм за ГЕРБ. Не че е без грешки. Но нещата са обърнати с краката нагоре. Излиза, че за ГЕРБ СРС службите с държавни пари са записвали разговорите, които да бъдат от полза за Станишев специално за изборите. Така ГЕРБ стана виновен за САМОПОДСЛУШВАНЕ. Как се оказа, че подслушаните разговори са в ръцете на Станишев, който ги изнесе. Кой му даде право да стои над всички и да подслушва всеки в правителството. Защо никой не се възмущава от това нахалство, дързост и измама, а всички пеят в хор с н
147
2
 
4
 
! Отговори
Пръм Бръм преди 11 години
Госпожа Пръм Иска 33 големи члена,за какво ли са и потрябвали.
146
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СТАНИШЕВ НЕ МОЖЕ ДА МУ СВЕТНЕ ЛАМПАТА КОЛКО МНОГО ИЗГУБИ С ПОСЛЕДНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ ,ЗАЩОТО ТЕЗИ КОИТО ЩЯХА Д А ГЛАСУВАТ ЗА БСП ,СЕГА ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТАЯ *** КУНЕВА ,ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ГЕРБ НЕ СА СИ ПРОМЕНИЛИ МНЕНИЕТО И ГЕРБ ДОРИ ЩЕ ВЗЕМЕ ПОВЕЧЕ,ОТ ВСИЧКИ ФЛАШКИ ГУБЯТ САМО БСП
145
0
 
4
 
! Отговори
Къде е логиката преди 11 години
За нивото на Борисов всичко е ясно.Но не мога да намеря логиката с излизането на записите та ако можете да ми помогнете.Ако приемем, че това което казват всички е вярно, а именно:1. Борисов и Цветанов подслушват с цел контрол и натиск2. Такъв е упражняван дори върху членовете на кабинета3. Подслушвани са всички вкл. другите партии и важни бизнесмениТо тогава:4. Защо излизат записи само с участието на Борисов и то показващи негативни за него и партията неща5. Как така, като Борисов и Цветанов са толкова зли някакви хора дето са работили за тях си позволяват да правят коп
144
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ще гласувам за "България на гражданите". Това е партията, която може да излъчи нормален премиер и нормални министри. Писна ми от мутри, охранители и хора без трудови книжки да ме управляват.
143
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Да бе, тези ще се избият, аз ще спечеля! Много си проста и нагла, червена подлого!
142
5
 
7
 
! Отговори
svejarov преди 11 години
Бойко Методиев Борисов си мисли ще купи и фалшифицира изборите и продължава да се отнася на България ,като на бащиния този филм няма да стане.Движение България на гражданите няма да го позволи и заедно с ЕС и прокуратурата ще му щракнат белезниците още на 13-ти май.Вярвам единствено на европейски мислещите политици и друг освен Кунева не виждам в България.
141
3
 
6
 
! Отговори
десен от преди 89 г преди 11 години
Орсън Уелс:"Простите хора се управляват безпроблемно, но първо трябва да си ги отгледаш!" Преди имахме мечти, истински желания и ценности, но сега явно за 23 години наистина си отгледахме доста прости хора , които да ни определят бъдещето. Има една жена що годе с интелект и поведение и ние я маскарим с все сила. Явно пак ще се чудим откъде ни е дошло, а то си е от избирателя с несменяемия чип........
140
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Триглавата ламя в бъдещото управление вече е ясна Станишев-Местан-КуневаДа ни е честито!Въпреки че, както е казал бай Радой: Когато много хора са на едно мнение се появява съмнение.
139
3
 
11
 
! Отговори
малта преди 11 години
дайте на тая жена една метла, за да отлети
138
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 11 години
"Гражданите и ГЕРБ ги делят 33 члена в Наказателния кодекс"Госпожо Кунева,Напълно сте права ,но едва ли герберастките талибани разбират какво искате да им кажете.Видно те са "специалисти" по подслушване ,,подкупи ,заплахи....
137
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гледайте телевизия АЛФА - Тая е за затвора
136
7
 
9
 
! Отговори
АРЕС преди 11 години
КУНЕВА НЯМА НУЖДА ДА КРЯКАШ И ТИ СИ В КУРНИКА
135
4
 
2
 
! Отговори
rument преди 11 години
Абе еййй вас не ви имат за партия къде сте тръгнали на избори да се явявате бе смешници.
134
2
 
7
 
! Отговори
геро преди 11 години
цветанов е още министър нали виждате охраната и посещенията му в чужбина
133
16
 
10
 
! Отговори
иван преди 11 години
Няма срам. Тя трябва да е в затвора , а не да залъгва наивни хора. Сега какво? Станишевци подслушвали Бойко. те това го могат, те ни подслушват от9 ти септември,от когато ни унижават , лъжат , крадат, заточават в урановите мини, Белене, но издигаха лозунги: всичко за хората, точно както сега. Нямат срам
132
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета и не вярвам на очите си!Все още не сме дорасли за демокрация.още има интелигентни хора у нас които не гласуват за себе си и за политика която да му задоволява нуждите, а за някакви си компрометирани личности с некадърността в управлението./ мутри/Няма да се оправим скоро докато не започнем да гласуваме за себе си.Знам поне за кой няма да гласувам - ГЕРБ.