Последните събития в България са индивидуален случай, сочи ЕК

Засега не се предвижда извънреден доклад за страната ни
Обновена: 29 апр 2013 20:25 | 29 апр 2013 20:24, Елка Василева
45
Последните събития в България са индивидуален случай, сочи ЕК
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия не предвижда засега извънреден доклад за България по механизма за сътрудничество и проверка преди документа, чието изготвяне се очаква в края на годината. Това заяви на пресконференция говорителят на Еврокомисията Марк Грей, предаде БТА.

Попитан за пореден път дали ЕК ще вземе отношение по скандала с подслушванията в нашата страна, говорителят повтори позицията, че разследването по този индивидуален случай продължава и е в ръцете на българската прокуратура.

Българските власти трябва да определят следващите стъпки, ние наблюдаваме събитията в страната отблизо. Със сигурност, преди да сме видели стъпки, които да налагат нашия коментар, не възнамеряваме да коментираме, заяви Грей.

Още по темата

Говорителят посочи, че неотдавна с докладите си по механизма за наблюдение над нашата страна ЕК е отправила препоръки към българските власти и те добре знаят какво следва да предприемат. Очевидно в страната предстоят избори и ще бъде задача на новото правителство да постигне напредък, засега възнамеряваме да изготвим следващия си доклад за България в края на годината, допълни Грей.

В докладите досега сме обсъждали въпроса с подслушването, в предстоящия доклад ще преценим дали отново да разгледаме тази тема. Засега за нас последните събития в страната са индивидуален случай, подложен на разследване, затова не правим подробен коментар, поясни говорителят. Отправените препоръки в последния доклад са в сила и очакваме българските власти да отговорят на тези препоръки, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бсп са царе на конспирацията , тероризма и лъжите това го разбраха и в Европйската комисия и никой не им вярва.
32
0
 
4
 
! Отговори
Фалконе преди 11 години
ШНУР за евробюрократите и лигльовците.Нали ги хвалехте много бе охлюви с охлюви?
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Браво" на Европа! Подиграват се с българския народ, защото им е удобно да ни "управлява" тъпо и силно зависимо човешко недоразумение, каквото е "енциклопедиста" Буда - Тиквата! Ох, съжалявам, забравих да кажа, че Той е и "Велик" лингвист! Позор за Европейските институции е тяхното мйълчание и дребни лъжи! Единичен случай било, случващото се вече четири години!
30
1
 
4
 
! Отговори
ДО №3 преди 11 години
До Анонимен " ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН СТАНИШЕВ "!ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА СЕ ГРЪМНЕТЕ ЧЕ ДА ИЗЧИСТИТЕ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН!!!!!!!!!!!!!!НА КАЛПАВ Х.. ВЪЛНАТА МУ ПРЕЧИ!!!!!
29
1
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
" Голям праз" са техните "наблюдения" и "доклади". Видно е и от Космоса,че на Съдебната система изобщо не и пука от тях. Там където "мизата" е с много нули т. н. "доклади" и за тоалетна хартия не стават.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
от ес разбарах че нещата от нас са много дебели, но изчакват да видят ще имали операция "чисит ръце4 или няма да има....не им се иска да признаят че сгафиха с Борисов. предпочитат ние сами да си го изринеме, а ако се наложи те да се намесят че ядеме ...... и ще стане много грубо
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ми е смешно как гербери непрекъснато плюят и наричат другите комунисти! Ами вие какви сте бе? Я си погледнете биографиите ,къде си скрихте вчерашните партийни книжки *** жалки? Тоя бил партиен секретар, онзи бил най-младия член на БКП и т.н....Гладни натегачи от втория ешелон, сега ви е паднало да крадете и мачкате.Комплексари и калинки!БСП са гадни а вие пет пъти повече.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те само наблюдават а ние си плащаме членство за това!! Хахаха Пълен фалш.
25
1
 
10
 
! Отговори
ТИКВЕТО преди 11 години
Последния доклад ще е следния - Без Фес в ЕС и без ГЕРБ в Шенген....
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Простотията и простащината не са чувство за хумор. За инфантилника 22, на който сигурно баба му му бърше ***.Престъпление има и Прокуратурата го показа недвусмислено, самият Кокинов си подаде оставката. Факт! Найденов приказва за това един час по БТВ - факт!Прави опит да се внуши, че по- виновен е този, който и да е той, че е подслушвал, а не тези, които са уличени в опити за далавери с праводъдието.Всяко нещо има граници.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ALES POLETIK is MAFIOTO GROSS???BCI4KI POLITIZI SA BANDITI
22
2
 
16
 
! Отговори
тиквич преди 11 години
ЯВНО на тия от Брюксел им е забавно да гледат как БУДА иска да става ***, там по вечето са такива , щом във Франция узакониха ГЕЙОВЕТЕ. Но наш БОКО е направо за ЛУДНИЦАТА, простотии и цинизми от него.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Отдавна не обръщам внимание на ЕК, освен ако не е свързано с официален доклад, всички други техни позиции, различни от доклад ще са на тема- да си начешем езиците, за да отчетем активност, дрън-дрън-дрън, успех ви желаем, ала-бала, оправяйте се както можете.
20
3
 
10
 
! Отговори
men преди 11 години
за да се избегне националната катастрофа спрете да купувате китайски ***, спрете да пазарувате в чуждите вериги, изтеглете си парите от банката и спрете да плащате данъци. организирайте се, помагайте си, на буркани и 10 години ще изкараме. срещу чумата на еврейската демокрация можем да победим само ако сме задружни.
19
1
 
2
 
! Отговори
Nigel Farage преди 11 години
Stop stealing mi speeches @@@@Г-н, Ромпой, нормално е да очакваме президентът на ЕС да бъде гигантска политическа фиг..................
18
10
 
6
 
! Отговори
Кой е в кенефа? преди 11 години
Днес като си бърсах г*за ми се причу Интернационала, обаче ме одраска една стружка от Трактор, ама ''малка'' де! Добре, че ''незнайно кой'' беше оставил ''мека'' розова хартия!
17
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
скалъпен е номер на българите щото са *** и ги управляват мутри и тяхните мекерета по медиитеот 20 години се комунистите са виновнито ако ги имаше всичкото гербаво племе щеше да е кантидатчлен на партиятаама сега плюят защото са мазни гнусни гузни мекерета
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пичове, ама вие пак на Брюксел ли се надявате бе?Тия от коле само дебнат как да ни го нахлузят, било с големия коалиционен ***, било с ''малкия'' на един скорошен бг гражданин без един ден трудов стаж!
15
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На нормалните европейци не им пука за скалъпените номера на комунделите.
14
1
 
22
 
! Отговори
Митко,тинормаленлиси преди 11 години
Европа започна да гние, преди да разцъфти