Последните събития в България са индивидуален случай, сочи ЕК

Засега не се предвижда извънреден доклад за страната ни
Обновена: 29 апр 2013 20:25 | 29 апр 2013 20:24, Елка Василева
45
Последните събития в България са индивидуален случай, сочи ЕК
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия не предвижда засега извънреден доклад за България по механизма за сътрудничество и проверка преди документа, чието изготвяне се очаква в края на годината. Това заяви на пресконференция говорителят на Еврокомисията Марк Грей, предаде БТА.

Попитан за пореден път дали ЕК ще вземе отношение по скандала с подслушванията в нашата страна, говорителят повтори позицията, че разследването по този индивидуален случай продължава и е в ръцете на българската прокуратура.

Българските власти трябва да определят следващите стъпки, ние наблюдаваме събитията в страната отблизо. Със сигурност, преди да сме видели стъпки, които да налагат нашия коментар, не възнамеряваме да коментираме, заяви Грей.

Още по темата

Говорителят посочи, че неотдавна с докладите си по механизма за наблюдение над нашата страна ЕК е отправила препоръки към българските власти и те добре знаят какво следва да предприемат. Очевидно в страната предстоят избори и ще бъде задача на новото правителство да постигне напредък, засега възнамеряваме да изготвим следващия си доклад за България в края на годината, допълни Грей.

В докладите досега сме обсъждали въпроса с подслушването, в предстоящия доклад ще преценим дали отново да разгледаме тази тема. Засега за нас последните събития в страната са индивидуален случай, подложен на разследване, затова не правим подробен коментар, поясни говорителят. Отправените препоръки в последния доклад са в сила и очакваме българските власти да отговорят на тези препоръки, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
18
 
! Отговори
asd преди 11 години
УДОБНИ СА ПРАВИТЕЛСТВАТА - ГЕРБ "А" И "Б" ОТБОРИ, НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ МАСОНИ, МНОГО УДОБНИ СА!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на номер 9 !!! Интересно ми е какво означава "индивидуален случай" ????
11
0
 
7
 
! Отговори
сдфгхйк преди 11 години
От къде ли ще намери 108 пИ...дали?
10
13
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААА... преди 11 години
"ПЕСОВЕТЕ" НА ПАРТИЯТА БКП/бсп....СТАНАХА ЗА *** НА ЦЕЛА ЕВРОПА..ХА,ХА,ХАААААААА...ТАКА Е, ДРУГАРИ ...КОГАТО ЕДИН "ПЕС" ---НЕ ЗНАЕ КАК ДА ЛАЕ..../сам си го вкарва..../.../...то и "червените" ви *** ,не струват...ама , това е друга тема./
9
7
 
9
 
! Отговори
sten преди 11 години
Поздрав от младежкия ГЕРБ към Старите мотики от ДС....Номерата им не минават...
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Г-н, Ромпой, нормално е да очакваме президентът на ЕС да бъде гигантска политическа фигура, глобален лидер, който ще представлява всички нас на световната сцена. Уви, опасявам се, че това, което получихме, сте Вие. Не искам да бъда груб, но Вие имате харизмата на мокър *** (the charisma of a damp rag) и физиономията на ниско платен банков чиновник. Кой сте Вие, за Бога? Никой не е чувал за Вас! Кой е гласувал за Вас? Вие ли сте политическият лидер на 500 милиона европейци, който получава заплата, по-голяма от тази на президента Обама? Вие сте тих и опасен. Вие ненавиждате националната д
7
3
 
10
 
! Отговори
Прес-център ГЕРБ преди 11 години
Браво на членовете на младежката ни организация, застъпили бодра смяна по форумите. Аплодираме налагането на партийните "тези", по случайност изтекли до медиите преди няколко месеца, в българското интернет пространство. Очаквайте парите на ръка на следващия конгрес на младежкото ГЕРБ
6
12
 
3
 
! Отговори
viktor преди 11 години
Много шум за нищо....да разберем,че прокурора-гей и сърГЕЙ се обичат....да се вземат младите...
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой сте вие?- Откъде се появихте?- Кой ви избра, защото народите на Европа не са?- И как хората могат да ви махнат, ако поискат?
4
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 3Станишеф ли прати прокурора да донася поверителна информация на подсъдим в присъствието на шефа му - престъпник?!?
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве ей, платени герберастки мишки, къв станишеф, кви 5 лева, за пореден път се видя какви долни *** сте!Усещате ли как ще гризнете дръвцето!!!
2
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Suvestta na chervenite e obgoryala ot korupcia...Nemoje da se otreche za pusnatite evra ot ES,za vzaimodeistvieto s chujdite slujbi,za oganichenieto na prestupni bosove,zaradi koito ES ni blagoslavya s 20mlrd?,no samo s Gerb!!!Ot VAS ZAVISI UVAJAEMI BULG.GRAJDANI!Pozdravi
1
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЛОТВАРЯ СЕ РАБОТА НА ЧЕРВЕНИТЕ ЕВРОДЕПУТАТИ, ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РЕВАТ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА.