Янев рови в парите за вота на три партии

РЗС: БСП, ДСБ и партията на Кунева са си надвишили лимита за кампанията
10 май 2013 14:00,
81
Янев рови в парите за вота на три партии
Яне Янев Снимка: архив, БТА

До края на деня РЗС ще внесе жалба в ЦИК, Сметната палата и НАП срещу БСП, ДСБ и Движение България на гражданите относно надвишаване размера и нерегламентирано финансиране на предизборната им кампания. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Повод за сигнала е масираното излъчване на предизборни клипове в най-гледаното време на водещите национални телевизии.  От партията на Яне Янев изчисляват, че 30-секунден видеоклип в най-рейтинговата телевизия е 9952 лв без ДДС, а репортажите са 11019 лв. без ДДС.

Посочените формации излъчват своите клипове между 10 и 20 пъти дневно. По най-скромни разчети всяка една от трите формации харчи ежедневно около 100 000 лева само за една телевизия, а те рекламират поне в три, посочват от РЗС.

Според техните сметки партиите на Станишев, Костов и Кунева са похарчили само за излъчване на рекламен клип около 3 милиона лева в рамките на цялата кампания само за един телевизионен канал и за останалите телевизии – национални и регионални – още толкова.

Освен това Янев е преброил, че партията на Кунева в национален мащаб има над 400 билборда, рекламира в радиа, вестници, сайтове и социалните мрежи.

Според РЗС елементарната калкулация показвала, че партията на Кунева, която е без държавна субсидия и с минимални дарения, е похарчила около 5 милиона лева. 

От РЗС припомнят, че Изборният кодекс въвежда ограничение за финансирането на предизборна кампания общо до 4 милиона лева за партия или коалиция.

От партията на Янев правят извод, че посочените три формации са изхарчили практически целия си лимит само за реклама в телевизиите. „Възниква основателният въпрос с какви средства трите формации покриват останалата част от разходите си – за агитационни материали, транспорт, комуникации, наеми и др.“, питат от РЗС. 

РЗС настоява за незабавна проверка от страна на Сметната палата и пълна ревизия на финансовите потоци към тези партии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА Е МАЛКИЯ БУДА
31
5
 
16
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Мдаа, Кунева винаги ми изглеждаше съмнителна от гледна точка на финансиране. Другото и са празни сладки прикзки за лека нощ. А за другите 2 партии никога не съм имал съмнения за престъпните им елементи.
30
7
 
16
 
! Отговори
Кремена преди 10 години
До MakeЯне е супер! Само РЗС! А за компроматите- народът вижда кой е прав и кой не.
29
0
 
6
 
! Отговори
Галина преди 10 години
До АнонименПартия с много поддръжници!
28
4
 
1
 
! Отговори
Макето преди 10 години
До Мартинела:На умрела жаба нож се не вади, те затова си няма компромат !А той и без това си е компромат сам на себе си !!!
27
8
 
9
 
! Отговори
Радостина преди 10 години
До quuuПарламентът е за успели хора с визия за бъдещето като Яне Янев!
26
14
 
14
 
! Отговори
бaт Здрaвко преди 10 години
Дa нaкaжем комунистите и мaфиятa, с мощен вот зa ГЕРБ!
25
12
 
8
 
! Отговори
Make преди 10 години
Яне пък надвиши мозъчнио си капацитет и затова му пуши главата , а скоро ще му се подпали и заднико!!!
24
9
 
13
 
! Отговори
Мартинела преди 10 години
Престанете да плюете по Янев. Той е единственият български политик, срещу който няма нито един реален компромат към момента. Даже напротив - спечели си доста омразници, тъй като им разби корупционните схеми и им изкара кирливите ризи на светло. Давай, Яне! Хич да не те притесняват тези хорица с бедни душици.
23
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Криси, не ти ли правят впечатление офисите на РЗС, техните клипове, които също вървят по телевизията. Да не говорим за парите, с които си купуват гласове. От къде се взеха тез пари? Партия с един файтон почитатели а останалите купени ***.
22
6
 
5
 
! Отговори
quuu преди 10 години
Янеееее парламента нее за гейове а за истински мъже,тоз ако победи със сигорност ще одобри еднополовите бракове ахааааааа да знаете !!!!!!!
21
1
 
5
 
! Отговори
Криси преди 10 години
До АнонименТези плакати нямат нищо общо със скъпите тв клипове на останалите партии!
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оле майко Янина. Ти ли бе селчо си тръгнал да вдигаш гири. Ми твойта кампания колко струва? Защо ти гледам мазната физиономия на плакати залепени по стълбове и огради на бул. Витоша. Няма ли някой да го глоби тоз серсемин.
19
1
 
2
 
! Отговори
Усмивка преди 10 години
До :)Добре цитираш Сашо Диков, ама да ни кажеш нещо лично твое?
18
9
 
4
 
! Отговори
Анонимна преди 10 години
До АнонименСамо РЗС! Яне Янев не е хейтър, а политик с кауза, която хората ще подкрепят!
17
4
 
4
 
! Отговори
:) преди 10 години
Янка - женския пудел на Мутрака :) Когато гробарите решат да пуснат някакъв компромат ползват Янка.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами има си спонсори олигарси партията на Кунева и затова прави толкова скъпа кампания,То е обществена тайна,че олигарсите Огнян Донев,Прокопиев,Любомир Павлов спонсорират щедро Кунева,като се надяват да я вкарат в Народното събрание и да направят нова тройна коалиция БСП,ДПС и Кунева,че да доограбят каквото е останало,Яне сега ли ги разбира тези неща?
15
4
 
3
 
! Отговори
Петра преди 10 години
До Анонимен"Янке не рови мило че и тебе да не прероват яко трима"Не знам колко ти е мил Яне Янев, но дали си даваш сметка, че това си е отявлена заплаха в прав текст. Не виждам защо Яне Янев трябва да се притеснява да бъде проверена финансово кампанията на РЗС. Направо не мога да разбера колко безочлив трябва да бъдеш, когато си се изправил на показ пред целия народ, агитираш, че ще променяш държавата, а закона за нищо го нямаш.
14
1
 
4
 
! Отговори
NERVEN преди 10 години
IQNEV ROVI VAV KOFATA TAKA BI TRQBVALO DA E ZAGLAVIETO
13
3
 
4
 
! Отговори
Шмайхел преди 10 години
Присмяла се куката на кривото дърво!