Янев рови в парите за вота на три партии

РЗС: БСП, ДСБ и партията на Кунева са си надвишили лимита за кампанията
10 май 2013 14:00,
81
Янев рови в парите за вота на три партии
Яне Янев Снимка: архив, БТА

До края на деня РЗС ще внесе жалба в ЦИК, Сметната палата и НАП срещу БСП, ДСБ и Движение България на гражданите относно надвишаване размера и нерегламентирано финансиране на предизборната им кампания. Това съобщиха от пресцентъра на партията.

Повод за сигнала е масираното излъчване на предизборни клипове в най-гледаното време на водещите национални телевизии.  От партията на Яне Янев изчисляват, че 30-секунден видеоклип в най-рейтинговата телевизия е 9952 лв без ДДС, а репортажите са 11019 лв. без ДДС.

Посочените формации излъчват своите клипове между 10 и 20 пъти дневно. По най-скромни разчети всяка една от трите формации харчи ежедневно около 100 000 лева само за една телевизия, а те рекламират поне в три, посочват от РЗС.

Според техните сметки партиите на Станишев, Костов и Кунева са похарчили само за излъчване на рекламен клип около 3 милиона лева в рамките на цялата кампания само за един телевизионен канал и за останалите телевизии – национални и регионални – още толкова.

Освен това Янев е преброил, че партията на Кунева в национален мащаб има над 400 билборда, рекламира в радиа, вестници, сайтове и социалните мрежи.

Според РЗС елементарната калкулация показвала, че партията на Кунева, която е без държавна субсидия и с минимални дарения, е похарчила около 5 милиона лева. 

От РЗС припомнят, че Изборният кодекс въвежда ограничение за финансирането на предизборна кампания общо до 4 милиона лева за партия или коалиция.

От партията на Янев правят извод, че посочените три формации са изхарчили практически целия си лимит само за реклама в телевизиите. „Възниква основателният въпрос с какви средства трите формации покриват останалата част от разходите си – за агитационни материали, транспорт, комуникации, наеми и др.“, питат от РЗС. 

РЗС настоява за незабавна проверка от страна на Сметната палата и пълна ревизия на финансовите потоци към тези партии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
4
 
! Отговори
anom преди 10 години
Най-излишните разходи са предизборните кампании...рекламни клипчета , това да не е прах за пране....какво ми рекламирате...рекламата е за нов продукт, на който да спечелиш доверие и да ти хареса, а тия политици , ни нови, ни качествени....
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сбогом Яне!
50
8
 
17
 
! Отговори
Демократ преди 10 години
Това което направи БСП за тези избори с компроматите, таково разединение и противопоставяне на българите е нямало до сега. Това обслужва антибългарски интереси.
49
4
 
5
 
! Отговори
уше и носле преди 10 години
На този ушенцата са като носленцето му.Кефят и веждичките.За гушката нямам думи.
48
7
 
12
 
! Отговори
агент БУДА преди 10 години
Аз му поръчах на Янето , защото не мога да ги търпя тия партии, пречкат ми се и ме плюят !А Янето е мой човек - втория ми човек след Цветанов !След изборите ще го правя министър на бъркотиятя -хахаха!!!
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ne sa gluposti v burgas v universiteta razdavaha bezplaten alkohol i vsichko beshe bezplatno .. ot kyde tolkova pari, a?
46
8
 
16
 
! Отговори
$ преди 10 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ! Този дупедавец да не би случайно да е виждал договорите за реклама. В рекламата има пакети за определен брой излъчвания на съвсем друга цена. Машата на тиквата се чуди по какъв начин да отговори на компроматите с подслушванията, и пак става смешен!
45
16
 
7
 
! Отговори
Рамон Колев преди 10 години
Само РЗС признавам, колкото и да ги плюнчат!
44
18
 
16
 
! Отговори
Яне воевода преди 10 години
Яне, с теб сме. На корумпираните БСП-ДПС-Ккнева им се вижда краят.
43
7
 
4
 
! Отговори
Ама моля ти се! преди 10 години
До ХАЙДЕ СТИГА.....Няма да те управлява кукувец, а единственият ни шанс да имаме честно управление.
42
8
 
12
 
! Отговори
ХАЙДЕ СТИГА..... преди 10 години
А КЪДЕ ОСТАНАХА РЗС И ГЕРБ - А КАК ПЛАЩАШ НА ХОРА ДА СЪБИРАТ ЕГН ИМЕНА И Т.Н. = СТИГА СИ СЕ ПРАВИЛ НА ОЩИПАНА МОМА И ДАНО НИКОГА ДА НЕ ВИДИШ ПАРЛАМЕНТ НЕ ИСКАМ ДА МЕ УПРАВЛЯВАТ КУКУВЦИ
41
1
 
2
 
! Отговори
илиев преди 10 години
ВСЯКА ПАРТИЯ ИЗЛИЗА С ТАКА НАРЕЧЕНА ПЛАТФОРМА,С ОБЕЩАНИЯ ЗА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ,НЕКА ДА ВИДИМ КОИ ЩЕ ЗАСТАНАТ ЗАД ПРАЗНИТЕ СИ ПРИКАЗКИ ПОД УГРОЗАТА ДА ПОНЕСАТ НАКАЗАНИЕ ПРЕДВИДЕНО В ЗАКОНА,ЗАЩОТО ДОСЕГА ВСИЧКИ СЕ ИЗМЪКВАТ СУХИ,А ДЪРЖАВАТА СЕ РАЗПАДА И ОТГОВОРНИ НЯМА.ЗАТОВА ПО-ДОБРЕ ПРАЗЕН ВОТ,ОТКОЛКОТО ВОТ ЗА АЛЧНИ ПРОДАЖНИЦИ-ВИЗИРАМ ВСИЧКИ ПАРТИИ,И ЧЛЕНОВЕТЕ ИМ.НЕ СЕ ПРАВИ НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ ..........
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахахаха..Янкеееее...жив да те ожали човек. Кунева си разтваря краката където трябва за да й подпомогнат партийката, ама ти като не щеш *** да прайш даже вече...к'во завиждаш?
39
4
 
9
 
! Отговори
Лили преди 10 години
Пудел си ти, щото чакаш нещата да ти паднат от небето....Това е
38
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Твърдо за РЗС ! Друга алтернатива - няма !
37
11
 
9
 
! Отговори
днес преди 10 години
Пуделчето Яне зарови ли се в парите на Герб,или от тези пари и той получава затова са "законни"
36
6
 
6
 
! Отговори
Тошо преди 10 години
До АнонименТова е големият политик!
35
2
 
4
 
! Отговори
Стани преди 10 години
До АнонименМного искаш да го оправяш, ама няма да стане! Човекът е женен!
34
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сaмо Яне ще ни опрaви....... aко не, то ние ще го опрaвим!
33
3
 
5
 
! Отговори
илиев преди 10 години
Яне задава истински въпроси,но няма реални решения.и той е един от многото политици на прехода.никой до момента не води кампания,а само анти-кампания.по тази логика ние като избиратели да дадем анти-вот,гласуваме но с празна или задраскана бюлетина.и нека всеки кандидат управляващ да подпише клетвена декларация,че ако не изпълни обещаното да бъде третиран като терорист,изменник на държавата и народа и да понесе най-строгите мерки на закона,както е записано в конституцията.тогава ДА ГЛАСУВАМЕ