Любен Дилов - син иска преучредяване на СДС

Той подава оставка като председател на "Движение Гергьовден"
13 май 2013 18:38,
124
Любен Дилов - син иска преучредяване на СДС

Любен Дилов - син подава оставка като председател на „Движение Гергьовден” и иска преучредяване на СДС. Това става ясно от негова позиция, разпространена до медиите.

Припомняме, че след изборите вчера нито една от партиите от т.нар. “традиционна десница“ не влиза в 42-то НС. Днес лидерът на ДСБ Иван Костов и цялото ръководство на партията подаде оставка, такова решение взе и председателят на СДС Емил Кабаиванов.

"Какво може да се направи днес? Нещо, към което Гергьовден призоваваме от 2001 година: преучредяване на СДС като продължител и наследник на онова СДС от 1990 г. Това преучредяване трябва да стане с участието на възможно най-много хора, които определят себе си като десни и демократични, с участието на всички формации, които произлязаха или бяха сателитни на СДС през години, но – най-важното – с участието на цялото ново поколение българи, което влезе в съзнателна възраст след 2000 година и практически няма спомени за първото десетилетие на прехода", се казва в съобщението.

"Трябват ни отново хора, които могат да мечтаят, а не да програмират личното си политическо оцеляване в остатъците на старата десница. Казвам това, с желание да остана сред мечтателите, а не сред претендиращите за лидерство на подобна организация. Смятам собствената си скромна фъфлеща особа за част от това минало, от което предлагам начин най-после да излезем и да погледнем напред. По тази причина намирам за съвсем нормално да подам оставка и като председател на „Движение Гергьовден”, за да отворя път в собствената си организация за участие в един бъдещ обединителен проект", се казва в съобщението до медиите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
11
 
! Отговори
Калин Александров преди 11 години
До андрейПреди 30-на години мечтите бяха да споделяме свободно мислите си, да слушаме любимата музика без страх,да имаме възможност да посещаваме други страни,да учим там,да живеем свободно.Това вече не са мечти, а реалност, благодарение на нащите усилия и вяра във възможностите си. Сега трябва да се борим за това, децата ни да имат мечти,различни от нашите, докато те могат сами да се борят за тях. Не се засягай от мненията на някои,нямащи какво да кажат хора!Твоето е стойностното!Поздравления!
76
2
 
24
 
! Отговори
андрей преди 11 години
Попитах майка ми която обожавам и е чудесен човек, защо гласува за Станишев. А тя ми отговори че той е като мечта, само обещава но нищо не изпълнява, и дава по 10 лв на година към пенсиите. Не е много, но другите и толкова не дават. Тези хора живеят с мечтите от преди 10 ноември. Станишев знае това и се възползва от слабостта на възрастните хора. Няма да тормозя майка, с обяснения и пропаганди. Важното е че и аз гласувах, за мойта си мечта... А тук сте отвратителни и злобни
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...па то Гергьов ден мина, много ясно че ще подаде оставка....
74
3
 
10
 
! Отговори
Калин Александров преди 11 години
Приветствам идеята за преучередяване на СДС. Трябва вече да ни е омръзнало от нови и нови все по-некачествени политици да заемат дясното пространство и да ни го отнемат, без да имаме избор "за", а само защото трябва да сме против, да гласуваме. Не се отказвай от тази идея, Любо! Знам, че няма как да те засегнат просташки критики. Има много като мен и ние сме с теб и със Синята идея!
73
5
 
18
 
! Отговори
Август Мичев преди 11 години
Поздравления са достойната позиция Любо! Единственото правилно решение е преучрвдяване на десницата, за което би трябвало да се помисли умно.
72
10
 
4
 
! Отговори
Добре, че уточнявате преди 11 години
че е син, защото бащата бе много свестен човек и великолепен писател. Ама тоя е пълен ***
71
4
 
4
 
! Отговори
До 67-ми преди 11 години
До Анонимен 67И аз искам президентска република, ама аз да ви стана президент! На другия ден сменям титлата на "Ювиги хан". Поклонник съм на Хан Крум и ще изпълня всичко, което ни е завещал! Тонгра, ще върна величието на народа ни, кълна се в свещените символи на българите! Казах!
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Барабар Петко с мъжете! Разбирам Костов, разбирам Кунева ... дори Кабаиванов ... Колко процента има този, при положение, че цялата им коалиция има 1,3?
69
4
 
12
 
! Отговори
Валентин преди 11 години
Познавам семейството на този...политик. Или шоумен. Майка - прекрасен човек, умна, великолепна педагожка. Баща. Х-м! Не си падам по фантастиката. Забавен компаньон, отличен пияч. Но ми падна в очите с едно канибалско изказване по време на гадната война срещу Сърбия 1999 г. " Все ми е едно, дали са бомбардирали БОЛНИЦА ИЛИ МЕСАРНИЦА". Сега за фъфльо: нека престане да се вре там, където не му е работата, нека се пласира в шоу-бизнеса, докато може!
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех тез червени демократи, кой ги бабо разклати?
67
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Червените дмократи от СДС начео с демократичният президент марксист Желю Желев.
66
0
 
1
 
! Отговори
Anonimna преди 11 години
ia pak tozi nestastnik!!!!!!!!!!
65
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо не става от тебе Дилов-син води си предавананията по телевизиите където никой не ти ги гледа но се разкарай от СДС не ставаш *** в Герб
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След 2000 година хората който упраляваха СДС трябва да няма нито един ама нито един и по места също
63
4
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 11 години
До СДС!!!!!!!!Какво беше това нещо СДС?
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЯ КАТО ХИЩНА ХИЕНА НАДУШИ КЪДЕ ДА СЕ НАБУТА
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този пък са какво право се бута? Да си оди в ГЕРП и да се кротне. Там си е лика-прилика.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо ли имам усещането ,че пак ни вкарват в някакъв филм,ГЕРБ няма гласове,БСП и ДПС ще правят коалиция а 3 000 000 са вече вън .Много ми е интересно какви ще сме тъпите останали гласоподаватели след 10 години!?!?!Баста ,писна ми!!!!Искам президентска република.На това стадо един овчар му трябва.......
59
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е *** човек, ама няма съвест затова не му вярвам и не го харесвам.
58
1
 
3
 
! Отговори
Някаф там преди 11 години
Оптимизмът е присъщ на младите и поетите..