Любен Дилов - син иска преучредяване на СДС

Той подава оставка като председател на "Движение Гергьовден"
13 май 2013 18:38,
124
Любен Дилов - син иска преучредяване на СДС

Любен Дилов - син подава оставка като председател на „Движение Гергьовден” и иска преучредяване на СДС. Това става ясно от негова позиция, разпространена до медиите.

Припомняме, че след изборите вчера нито една от партиите от т.нар. “традиционна десница“ не влиза в 42-то НС. Днес лидерът на ДСБ Иван Костов и цялото ръководство на партията подаде оставка, такова решение взе и председателят на СДС Емил Кабаиванов.

"Какво може да се направи днес? Нещо, към което Гергьовден призоваваме от 2001 година: преучредяване на СДС като продължител и наследник на онова СДС от 1990 г. Това преучредяване трябва да стане с участието на възможно най-много хора, които определят себе си като десни и демократични, с участието на всички формации, които произлязаха или бяха сателитни на СДС през години, но – най-важното – с участието на цялото ново поколение българи, което влезе в съзнателна възраст след 2000 година и практически няма спомени за първото десетилетие на прехода", се казва в съобщението.

"Трябват ни отново хора, които могат да мечтаят, а не да програмират личното си политическо оцеляване в остатъците на старата десница. Казвам това, с желание да остана сред мечтателите, а не сред претендиращите за лидерство на подобна организация. Смятам собствената си скромна фъфлеща особа за част от това минало, от което предлагам начин най-после да излезем и да погледнем напред. По тази причина намирам за съвсем нормално да подам оставка и като председател на „Движение Гергьовден”, за да отворя път в собствената си организация за участие в един бъдещ обединителен проект", се казва в съобщението до медиите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
8
 
! Отговори
Milkana преди 11 години
НАЙ-МНОГО МИ Е ЖАЛ ЗА ВАНЬО- ХУБАВОТО МИ ***!
56
5
 
8
 
! Отговори
безименния преди 11 години
Дилов, гласувахте за Герб! Отвратен съм от седесарите! Гнус ме е!
55
3
 
25
 
! Отговори
КИРО преди 11 години
ЗДРАВЕЙ ЛЮБЕНЕ, ДОКАТО ТИ КОНСУМИРАШЕ В " БИГ БРАДЪР ", ВИП БРАДЪР " , КЪРТИЦИ, ГАЛИ, БНТ, БТВ, НОВА, ТВ7, И ОЩЕ, И ОЩЕ, И ОЩЕ ..... ДОКАТО КОНСУМИРАШЕ КАТО ВОДЕЩ. ЖУРИ / !!!!!! / НА ГЛАСОВЕТЕ НА БЪЛГАРИЯ..... ЗАБРАВИ ЧЕ ПРЕДИ ГОДИНИ МОЕТО ДЕТЕ / ТОГАВА АБИТУРИЕНТ / ПОВЯРВА НА ИДЕИТЕ НА Движение Гергьовден . ТЯ /ДЕТЕТО МИ Е МОМИЧЕ / ВЕЧЕ Е НА 27 ГОДИНИ И ТИ СИ И БЕЗРАЗЛИЧЕН....ОБАЧЕ ТОГАВА - ПРЕДИ ГОДИНИ - АЗ Я ПОДКРЕПИХ....КАЗАХ И ЧЕ СИ СВЕСТЕН... ПОНЕ НА МЕН СЕ ИЗВИНИ, И ПАК СИ ФЪФЛИ...
54
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За БСП и ДПС също има много негласували. Някои хора са на работа в неделя и просто не могат да гласуват.
53
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак се объркахме при гласуването. Българино когато не разбираш,за кого да гласуваш - не гласувай.--Българино - гласувай! Всеки който не гласува, всъщност гласува за ДПС и БСП!Гласувайте, братя българи!
52
3
 
9
 
! Отговори
браво! преди 11 години
Ако тази идея се реализира - ДПС и БСП скоро няма да видят власт, кражби и далавери! Писна ни от разни кандидат фюрери.
51
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак се объркахме при гласуването. Българино когато не разбираш,за кого да гласуваш - не гласувай.
50
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо не става от Дилов. Какво ли не опита и просто не става от него нищо.
49
5
 
13
 
! Отговори
СДС!!!!!!!! преди 11 години
Браво Любо, най-после нещо смислено! Пожелаваме успех на новата формация! Ще гласувам за вас! Стига са ни управлявали турци, ***, ***, милиционери и други неграмотници!
48
4
 
8
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Пенкилер журналиста Любен Дилов,не е...политик и никога няма да бъде.Той е един...самовлюбен мечтател.Политиците са прагматични хора и евентуално...водачи,готови да дадат нещо за обществото.Любен до сега,само е...вземал.
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakvi idei.Vcichki cte preboiadisani komynisti.Oporachixte vsichko balgarsko.
46
2
 
2
 
! Отговори
бай мангал преди 11 години
отдавна в бг идеята е кой ще гепи най-много
45
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 39хахах синята идея живеела в герб, я не бъркай фашизма с демокрацията
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дилов ти беше тоя дето провали П.Стоянов, а за другите злобари 3,5 години ви бяха малко ще има още с 30% бандити, 26 % болшевики, 12% башибозук и 8 % ***. Честита ви нова "демокрация".
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
г-н Дилов, с оглед на резултата, които постигнахте не сте в положение да искате каквото и да било.
42
11
 
6
 
! Отговори
Пешо Коня преди 11 години
Сини ***!
41
13
 
8
 
! Отговори
Ж.Ж. преди 11 години
Най-после, ***, наричащи се СДС са заличени от лицето на нашата политика . Хак им е за 20-те загубени и опропастрени за народа години!
40
4
 
8
 
! Отговори
Болярина преди 11 години
От синята идея ,вече и идея няма хахахахах...
39
2
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
Едно интервю за БНР на холандския премиер Марк Рюте, относно твърдото Не на Холандия, за присъединяването ни към Шенгенското пространство: Г-н премиер, защо вашите държавници считат, че България не е готова за Шенгенското пространство и се противопоставят ревностно на това? Не ви ли се струва, че това е вид дискриминация и това ваше решение ни унижава? Даже и Финландия промени становището си, а вие сте категорични и не желаете и да чуете, за присъединяването ни? - Да, категорични сме и преди и сега. Изобщо не смятаме да променяме решението си, поне на този етап, защото вашата държа
38
2
 
5
 
! Отговори
Дедо поп преди 11 години
Този пък се прави на чародей-че иска мъртви да съживява и така 25 години ни заблуждава,