БСП и ДПС искат да отцепят наши депутати, оплака се Борисов

Касирането на изборите няма да е през президента и МС, каза експремиерът
Обновена: 17 май 2013 12:05 | 17 май 2013 11:41, Камелия Цветанова
241
БСП и ДПС искат да отцепят наши депутати, оплака се Борисов
Бойко Борисов и Росен Плевнелиев Снимка: БТА

Вече е ясно, че ДПС и БСП  са една партия, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като се срещна с президента Росен Плавнелиев, за да уточнят датата на първото заседание на новия парламент.

Според него обаче двете партии работят по въпроса да отцепят част от групата в НС на ГЕРБ, която да ги подкрепя, ако съставят правителство.

Ще видим какво ще стане след 4-5 дни, когато се събере парламентът, коментира Борисов. Той съобщи, че е казал на държавния глава, че ще се съобрази с датата, която определят другите партии за свикване на тържественото заседание на 42-рото Народно събрание.

„С вчерашната пресконференция постигнахме един ефект и той е, че по безспорен начин е ясно, че след като втората и третата партия не искат касиране на изборите, това означава, че те признават нашата победа и служебното правителство си е свършило работата”, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Той призна, че си е направил и извода, че на тези избори за ДПС са гласували с 200 000 души по-малко, като гласовете им са отишли при БСП.

Още по темата
Според него вече е видно, че БСП и ДПС са се разбрали с „Атака” или подвеждат депутати от ГЕРБ.

Сценарият, който ще разиграят, е няколко депутати от „Атака” да я напуснат и да подкрепят ДПС и БСП, смята Борисов. Експремиерът каза, че не знае дали Искра Фидосова се е обаждала на Волен Сидеров, както твърди той, за да търси подкрепа от него.

Нека да видим какво ще гласуват в парламента и дали няма да разиграят този цирк, че са им откраднали депутати, изтъкна Борисов. Той подчерта, че е забранил на депутатите си да разговарят по телефона, дори когато ги търсят колеги от други партии.

Бившият премиер обясни, че ГЕРБ е наела юристи, за да определят механизма, по който ще се касират изборите като консултант им е бившия конституционен съдия Георги Марков.

Касирането няма да стане през президента, нито през МС, увери той и добави, че жалбата ще бъде пусната до няколко дни.

В момента, в който ни бъде връчен мандат, ние сме длъжни заради над 1 милион избиратели гласували за нас, да предложим кабинет, не очаквам той да е подкрепен, хората трябва да видят какви експерти съм предложил, повтори становището си той.

Според Борисов коалиция между БСП, ДПС и „Атака” е най-тежкото, което може да се случи. В същото време той предупреди, че когато са 120 срещу 120 депутати, не може да има стабилно управление. Най-добре е да се направят нови избори и да влязат и малки партии, настоя Борисов.

Мен с кого ли не сравниха.Станишев със Сталин, Лютви Местан с Кадафи, не обръщам внимание, ако имаха достойнство щяха да поздравят победителите, коментира още той.

На въпрос кой ще изгори в прокуратурата, както е цитиран да казва пред в. "Труд", Борисов каза: Думата "прокуратура" съм забранил да чувам. Не искам да ми се говори. След всяка думичка на това има реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
1
 
! Отговори
Дядо преди 10 години
*** ходете в Северна Корея там ви е мястото , там се плаче колективно.Ха с със здраве идано стигнете до там.
184
3
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
БОРИСОВ Е ЛЪЖЕЦ И МОШЕННИК.КАРА Я ПО ПОЛИЦЕЙСКИ СЪС СВОЯ СЛУГА -ЦВЕТАНОВ.
183
4
 
2
 
! Отговори
sos преди 10 години
и новите му експерти ще яа като старите-взети на разклона случайници!!!
182
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Но тази България вече няма сили,още малко и ще я загубим!!!Все повече хора прогледнаха отвъд димната завеса която спускате и скоро,по-скоро отколкото сте си мислили някога ще дойде денят за разплата!Друг начин явно няма-щом в безумието си убивате кокошката,която ви снася златните яйца!?!Или ние,или вие...!
181
2
 
5
 
! Отговори
... преди 10 години
Алооо форумните политагитатори още ли не сте разбрали-този път няма да е като предишните!Нито всичките в "медии","анализатори","авторитети" и т.н. които ни заливат с лъжи,нито цялата кохорта от партиици от (уж)различни "партии" които се опитват да ни убеждават,че тази абсолютна извратения разигравана пред очите на всички ни е връщане към нормалмостта ще успеят да ни залъжат!Този път минахте всякакви граници,забравихте всякакви преструвки...маските паднаха и се показа на светло лицето на една уродлива шайка,върхушка ограбила и искаща да продължи да граби България.Но тази България вече няма сил
180
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов, какво така жално цвъркаш : ) Искали да ги отцепят депутатите ти? Най-много да искат да ги нацепят, еле тия от ДПС ще са баш мераклии :)))
179
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
OBRATNO
178
5
 
6
 
! Отговори
ACA преди 10 години
Волен е тайното оръжие на Станишеф в НС
177
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ейй, това не може да бъде, Борисов да се оплаква и да мрънка, камо ли пък някой друг да му е виновен. Не не, това не е истина
176
6
 
3
 
! Отговори
ДЕСЕН АЛИАНС преди 10 години
Знаете ли за първи път от 23 години тази седмица след изборите се почуствах абсолютно встрани от нещата , честна дума това , което се случва в момента в Парламента или по точно около него и в Президенството мен не ме касае , не защото не завися от тези неща ,а защото аз ТАМ НЕ СЪМ ПРЕДСТАВЕН ПО НИКАКЪВ НАЧИН , ситуацията наистина е ужасна и трябва на всяка цена разумните хора в тази страна да се обединим ,в противен случай онези ще доунищожат държавата
175
7
 
15
 
! Отговори
123 преди 10 години
и сега какво ще стане,гласувахме за Волен получаваме Станишев и Доган,браво на атака другия път на изборите ще ме хване Волен за оная работа да гласувам за атака,голяма ще излезе от него,за това само касиране на изборите,прав е Боико
174
17
 
18
 
! Отговори
Drunder преди 10 години
Абе Бойко стига се прави на големият мъж смешен си!
173
12
 
10
 
! Отговори
бсп приятел преди 10 години
До Ге(рб)стапоти май от ващо гестапо си най на ниското?
172
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бочко реве като ученичка !!!Големият в скоби мъж , плаче като като девица !!Все други са му виновни на него ,най вече Станишката !!!Не е имало премиер на България като този неграмотен плачко !!
171
10
 
20
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Бойче, тия "бизнесмени" дето си ги събрал ще те ритнат като празна тенекия по нанадолнище! Но ти и не заслужаваш друго. Държава само с воля не се управлява, трябва и акъл.
170
6
 
16
 
! Отговори
петър преди 10 години
бсп-дпс със "зъби и нокти" ще драпат за властта,това е ясно.Трябва бързо да се замете каквото може от далаверите им в енергетиката до следващите избори.Така, обаче, ще се отсеят "гнилите" ябълки.Това е оздравително.
169
16
 
25
 
! Отговори
il_cho преди 10 години
Махай се докато е време Буда, ако не сме на площада! Повече премиер с основно образование никога!
168
14
 
29
 
! Отговори
????? преди 10 години
Защо ,тиквата плаче??На предния парламент ,взе гласове от Атака,купи за дребни стотинки Яни Янев!!!!Сега Федосова ,обикаля като *** ДПС ,за депутати да но ББ не знаел.Той не знаеше и за 350000 бюлетини!Изтъркани номера на пожарникар.
167
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Думата "прокуратура" съм забранил да чувам.Борисов " подчерта, че е забранил на депутатите си да разговарят по телефона, дори когато ги търсят колеги от други партии."До кога ти ще нареждаш на хората какво да правят или говорят - забранил, забранил.Вземи седни се огледай малко и спри да се интересуваш от собственото си его, ами помисли за народа, който ограбваше цели 4 години, как живее и крета с мизерията до която го докара.
166
7
 
4
 
! Отговори
bg преди 10 години
NE RAZBIRAM KAKVO ISAKA TEZI PARTIIKI OT BORISOV KATO E PRAV MAKAR I S MALKO NA IUZBORITE AKO NEKOI NE VERVA DA 4AKA I BIDI 4E BOIKO 6TE NAPRAVI PRAVITELSTVO I S 4AS OT GRUPATA NA SIDEROV I MESTAN 6TE UPRAVLAVA SMELO I BEZOTGOVORNO ....XAIDE DEEE