Г-н президент, защо ще давате мандат на ГЕРБ?

Лютви Местан смята, че така се губи време за съставяне на правителство
Обновена: 21 май 2013 11:37 | 21 май 2013 11:29, Камелия Цветанова
125
Г-н президент, защо ще давате мандат на ГЕРБ?
Лидерът на ДПС Лютви Местан. Снимка: БТА

След като е ясно, че ГЕРБ няма как да състави правителство, защото нито една парламентарно представена партия не иска да ги подкрепи, лидерът на ДПС Лютви Местан попита президента Росен Плевнелиев нужно ли е изобщо да дава мандат на партията на Бойко Борисов.

„Г-н президент, нека да сме коректни пред суверена, в рамките на този парламент не може да се състави легитимен кабинет на ГЕРБ, ако е вярна политическата ви теза, че националният интерес предполага бързо съставяне на правителство, има ли нужда от 7-дневен проучвателен мандат“, обърна се към държавния глава Местан на първото заседание на 42-рото Народно събрание.

Още по темата
Лидерът на ДПС отново настоя максимално бързо да бъде формирано правителство на базата на експертно политическото начало, а пред парламента като основна задача очерта нуждата „да изведе България от злополучията от управлението на Бойко Борисов“.

„Днешният ден сякаш не е много за тържествени слова, има нещо различно в акустиката на пленарната зала спрямо 2009 г. , няма я еуфорията на победителите, няма ги погледите отгоре. Днес е началото на първия парламент, в който няма да доминира месията, това е качествената промяна и всички днес дължим правилния прочит на вота на избирателите, които отрекоха модела на ГЕРБ“, каза Местан.

В същото време той призна, че въпреки, че хората свалиха ГЕРБ от власт, не са "качили" друга партия, така че не може да става въпрос за еднопартийно управление.

„Вотът отреди да има нов модел на управление – партийната егоцентричност трябва да отстъпи на нов управленски модел“, повтори тезата си лидерът на ДПС.


 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: ДПСпарламентместан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
25
 
! Отговори
мартин преди 10 години
безмъданче фесчово такъв е закона в република България в която ти се мамираш! А относно бсп феновете да се не чудите на полицейските палки при нови протести припомнете си 2009
51
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще ревете вие за Борисов, ***. Просто българина е краткопаметна малоуомна овца! Думи нямам. 20 години едни и същи крадци не ни оправиха. Борисов искахте да ви оправи за 4-ри години. И сега ПАК избрахте същите 20-годишни ***. Пак да ни крадат. Думи нямам просто! По-просто и апатично същество от българина не съм вижал в цяла Европа. Какво да приказвам. Тази държава най-добре да фалира.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТаткоИска ми се да мога да ти сложа поне десет плюса!!!!!!!!!!! Все едно изричаш моите мисли.
49
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НОВИ ИЗБОРИ!ДА СЕ ИЗРЪСЯТ КОМУНИСТИТЕ И ДПС С ОЩЕ ПАРИ! И БАБИЧКИТЕ ВЪРЗАНИ В ДЕНЯ НА ИЗБОРА!ОМРЪЗНА МИ НЕКРОЛОЗИ СКЛЕРОТИЧНИ И НЕГРАМОТНИ *** И ТУРЦИ НЕЗНАЕЩИ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ДА МИ ИЗБИРАТ УПРАВЛЕНИЕТО!
48
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩОТО ТАЗИ СТРАНА ИМА ЗАКОНИ, ТУРЧИНО, ЗАЩОТО ТАЗИ СТРАНА СЕ КАЗВА БЪРГАРИЯ, ТУРЧИНО И ЗАЩОТО НАРОДЪТ ИЗБРА ГЕРБ, А НЕ ТЕБ, ТУРЧИНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
47
2
 
22
 
! Отговори
bg преди 10 години
БОЖЕ ДПС ПАК ЩЕ УПРАВЛЯВА ХРАНАТА И ЗЕМЕДЕЛИЕТО НА БЪЛГАРИЯ .
46
2
 
38
 
! Отговори
Татко преди 10 години
Боко тиквуня това ,боко тикувня онова ... А сега турци и мафиоти в червено ще ви говорят мазно и залъгващо от трибуната! На ви мръсни ,прости,***! Е тва ви се пада като не помните историята и не следите събитията. Друг път пак не гласувайте и си трайте като мишоци. Заради вас ,обаче ще страдат и 1 млн. и 80хил. ,които наглеци като местан резняка обявяват за несъществуващи....
45
0
 
3
 
! Отговори
zdislav преди 10 години
MATRQLOV - BEGAI ,4E TE VIKAT ZA SYUNET
44
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този Местан, защо не го разследват още? Президента ще дава мандат на ГЕРБ, защото те са партията с най-много гласове и ТЕ ПО КОНСТИТУЦИЯ!!! са първите на които се връчва мандат. Но партията ДПС като цяло е в разрив с КОНСТИТУЦИЯТА НИ и не очаквам неговите лидери да я знаят дори!Аз лично се надявам на нови избори и искренно се надявам всяко ***, наричащо се българин да излезе и да гласува, за да не изпадаме за пореден път в такива политически кризи!
43
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРАВ Е МЕСТАН! ПРАВ ! КАЗА ЛИ ,ЧЕ СЕ ПОДГОТВЯ ПРЕВРАТ! КАЗА!ЗАЩО? ЗАЩОТО ЗНАЕШЕ КАК ГО ПОДГОТВЯТ ТЕХНИТЕ ПАРТНЬОРИ ,чрез устата на МАЯ и с РОБОЛЕПИЕТО НА БАРЕКОВ/тв7 -турска/! СЕГА ТОВА Е ПРЕВРАТА-*** от ЕВРОРОМА НА ЦВ.КЪНЧЕВ,ТУРЦИТЕ и склеротичните БАБИЧКИ ХВЪРЛИХА БЪЛГАРИЯ В РЪЦЕТЕ НА ТУРЦИТЕ! ОРЕШАРСКИ Е ПАРАВАН ЗАД КОЙТО ЩЕ СЕ РАЗИГРАВА ИГРАТА НА ДПС И РУСКАТА МАФИЯ! ПРЕВРАТА Е ЗАМИСЛЕН ОТ БКП и ДС!На 11 МАЙ ПОГАЗИХА ЗАКОНА И КАКВО-ВЗЕХА ВЛАСТТА, купените гласове ,без коментар!ЧЕСТИТО
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
mestane znae6 li za6to na boiko e 4ist balgarin razberigo vednaj zavinagi
41
3
 
21
 
! Отговори
Бг преди 10 години
Какво прави тоя антибългарски *** в парламента , че и съвети дава. Вън от там и марш за турция. Който има мнозинство да си прави правителство иначе пак избори, такива за които са гласували 10 процента от българите не могат да управляват от името на всички. Да не говорим за турци които мразят българия.
40
2
 
28
 
! Отговори
vvvv преди 10 години
Нови избори, не на комунизма и етническия вот...
39
10
 
9
 
! Отговори
twin_peaks преди 10 години
Господин Президент, вие сте едно политическо недоразумение и трябва да си подаде оставката на мига, хич да не ми се прави тук на интересен.
38
0
 
23
 
! Отговори
някой от народа преди 10 години
има си правила бе смотан фес. това, че дпс и бсп не ги подкрепя не значи че и народа е на същото мнение. герб спечелиха изборите колкото и да не ви се вярва.
37
0
 
27
 
! Отговори
. преди 10 години
Гледам я тази "цивилизована" потурчена *** и се сетих да питам господа информаторите , какво стана с ония дебелите чичковци , дето ритаха повален човек (уж атентатор) , мислейки го за българин , с викове "***" !? Осъдихме ли ги , ЩЕ ГИ ОСЪДИМ ЛИ !?
36
0
 
19
 
! Отговори
OllO преди 10 години
До Анонимен 33Да ама такива гущери като тоя не действат така. Пука им на тях за някакви си закони. Разбързал се е, че чак се е запенил, да си фабрикува чисто нови закончета по свой вкус. Я марш назад на опашката да си чакаш реда! И кротката!!!
35
0
 
7
 
! Отговори
Bg преди 10 години
Dur be Efendi... , taka e redno .!
34
1
 
23
 
! Отговори
Blake преди 10 години
Турчин, хората не нарушават показно законите като теб!ГЕРБ са на първо място, съответно получават мандат! Независимо дали ти харесва или не, и дали ще го реализират или не!Аман от самозабравили се ***!!!
33
0
 
13
 
! Отговори
hari преди 10 години
50% ot balgarite en glasuvaha,sega se usetiha kakvo gi chaka,eeeeeh narode