Замразяването на депутатските заплати не е популизъм!

Това е солидарност с гражданите, посочи Михаил Миков
Обновена: 2 юни 2013 09:01 | 2 юни 2013 09:00, Красимир Ангелов
85
Замразяването на депутатските заплати не е популизъм!
Михаил Миков. Снимка: БТА

Замразяването на заплатите на народните представители не е популизъм, а обикновена солидарност с българските граждани, посочи късно в събота в Калофер председателят на Народното събрание Михаил Миков.

"Разбирам, че се приема трудно, защото засяга още 27 институции и сигурно няма да го възприемат с ръкопляскания, но в същото време хората живеят зле", подчерта Миков.

Той изрази надеждата да срещне разбиране и от останалите институции, чиито заплати са "вързани" със заплатите на народните представители. По думите му в парламента няма проблем по този въпрос, като вече са проведени консултации с парламентарните групи и по думите му всички проявяват разбиране.

Михаил Миков посочи, че по-важните промени в правилника за работа на НС ще бъдат направени с ясната идея за по-интензивен парламентарен контрол, както и контрол върху независимите регулатори, в които НС избира свои представители изцяло или частично.

Още по темата

В един правилник трябва да има и консерватизъм, който крепи демокрацията, смята председателят на Народното събрание.

Тази седмица ще започнем и с отчетите на съдебната власт за 2011 г. - на ВСС, ВКС, ВАС, на Главна прокуратура и разследването, тъй като вече постъпват и докладите за 2012-та.

На този етап не се очаква промяна на правилника по отношение на работата на народните представители по избирателните райони, каза още Михаил Миков.

Както е извество неговата заместничка Мая Манолова обяви преди дни, че се обсъжда  депутатите да работят в Народното събрание три седмици месечно и една седмица да бъдат по регионите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
10
 
! Отговори
Горе преди 11 години
А бе дайте им заплати по 1 милион и гледайте кво става. Ха,ха ха....
33
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 30: Ами нали идеята да поучават повече е да крадат... чак толкова много. Като нямат нищо, а имат достъп - ще крадат още повече. Особено тези от БСП дето ще си ги носят със себе си в отвъдното.
32
2
 
20
 
! Отговори
Иванчо преди 11 години
АЗ СЪМ ЗА ЗАМРАЗЯВАНЕТО НА ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ И УПРАВЛЯВАЩИ ОТ 1944 ДО СЕГА,ТАКА ЩЕ НИ ДОСТАВИТЕ МАКСИМАЛНО УДОВОЛСТВИЕ другарю Микоффф
31
0
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
240 депутата Х 2000лв = 480 000лв на месец, грубо казано 500 000лв12 Х 500 000лв =6 000 000лв на година само за заплатиЗаслужава да се отбележи, че след последните парламентарни избори партиите и коалициите с право на държавна субсидия получават всяка година по 50.5 млн. лв. от републиканския бюджет. Това е сума, почти равна на субсидията на Министерството на околната среда и водите за 2013 г. (50.9 млн. лв.) и доста по-голяма от субсидията на Министерството на физическото възпитание и спорт
30
7
 
8
 
! Отговори
diadko50 преди 11 години
Единствения резултат от протеста ще е поредния резил за България.
29
1
 
19
 
! Отговори
аз съм си аз преди 11 години
Всъщност, ето това е популизъм, тази толкова често използвана дума в нашия речник, през последниет няколко години. Друго си е да замразиш заплата от 2-3 хиляди лева и то може би за следващите най-много 1-2 години. Но какво значение има, когато ти имаш в сметката си 10, 15, 100 млн. лв или дори стотин милиона...Я им замразете заплатите на минимална пенсия, но им замразете и парите в банките, някоя врътка с имотите им, ей така да останат с по една гарсониера и 150 лв. , реални техни средства...
28
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес, в денят на Ботев, пред всички общини - масов МИРЕН протест. Не се поддавайте на провокатори. Протеста не е ПОЛИТИЧЕСКИ !!!
27
17
 
9
 
! Отговори
Сотиров преди 11 години
До 26На г-н Бойко Борисов, ще му казваш Премиера!!!А на стадото си от овце, което си повел към някоя полянка в Банкя, ще викаш "тоя от Банкя"Овчар ***!!!
26
2
 
13
 
! Отговори
Бадемов преди 11 години
Олигарски в момента е пред парламента в подкрепа и солидарност с българските граждани. Интересно е ,че от 6 часа сутринта полицията е на крак , а новината още не е съобщена
25
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя от Банкя и това не направи. На хората намалиха всичко и заплати и отпуски, но тях не ги засегна нищо.
24
15
 
11
 
! Отговори
BBisPedal преди 11 години
Трябва много да се внимава!!! Мутрите и престъпниците от ГЕРБ (БКП) и техните приятели олигарсите и силовите групировки начело с Буда Борисов подготвят гражданска война и искат да потопят България в кръв!!! Тази анти-българска и анти-човешка групировка иска да пролее кръвта на хиляди невинни хора!!! *** Борисов ще се опита да се докопа до властта по всякакъв начин!!! Нека да не позволяваме това да се случи!!! Трябва да се уведоми ЕС и службите да вземат мерки!
23
9
 
16
 
! Отговори
протест преди 11 години
Протест срещу крадците от БСП/ДПС добре, но не и за ченгеджийско мутренския ГРОБ.
22
1
 
7
 
! Отговори
Боби преди 11 години
Този иска да ни убеди,че драпането за власт,маниполации,лъжи и подлост,която извършиха са само за една гола заплата,било то и депутатска!Тогава как ще обесните вашият лидер как си позволява този начин на живот само с една заплата?!Една бутка за цигари искарва 2000лв. на месец.Или сте некъдърни'Експерти"за да изкарате тези пари от бизнес или сте съгласни да плащате само и само да сте там!Само не казвайте,че го правите за светлото бъдеще и в името на Народа!
21
1
 
23
 
! Отговори
кристина преди 11 години
НЕ ЗАМРАЗЯВАНЕ, А НАМАЛЯВАНЕ НА ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ ДО МИНИМАЛНАТА!!!
20
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахаха популизъм е да се правите на родолюбци. А ти, г-н Миков вземи се научи на правилно говорене на майчин език. По-конкретно на буквичката "л". Че си нещо от сорта на "поуицай с пистоует".
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Замразявате заплатите. Кажете за допълнителните възнаграждения дето ги взимате. За участия в комисии учредителни събрания, общи събрания, консултации, безплатно храна кола гориво, жилище. Били солидарни. Юда Сидеров каза " Направете си заплатите 310" Ей това солидарност с народа. Аз може да не съм много глупав ама не съм ***. Лъжат. Лъжат. Солидарност друг път. Самото оправдание говори за глупостта на този алкохолик.
18
0
 
6
 
! Отговори
diadko50 преди 11 години
Политиците са целофанената обвивка на икономиката.И без нея съдържанието е същото.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако крадат, ще ги свалите и ще натиснете прокурора да ги накара да си платят за кражбите по закон.За сега прокурора да си гледа работата и да накара предишните мафиоти да си платят. За някои от тях поне изглежда лесна работата.
16
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ако са солидарни да си ги намалят 10 пъти - комунистически измами - замразили 3000 лв ..."Льольовци, бързо забравихте как банкянската *** рева три години, че не му стигала заплата от 3300лв и трябвало да е двойно по-голяма.Сега ги замразяват
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако щете и 100 хиляди лева заплати вземайте, ама правете нещо, изкарайте си ги. А вие не правите нищо. Резултатите ви от труда са нулеви. Заплащането се определя на резултати. Така че, спокойно може да си треснете минимална работна заплата. Пък като почнете да правите нещо, я вдигайте, но да я заслужавате.