Кабинетът освободи 19 областни управители

На тяхно място са назначени временно изпълняващи длъжността
32
Кабинетът освободи 19 областни управители
Премиерът Орешарски по време на първото заседание на кабинета. Снимка: БТА

Кабинетът на Пламен Орешарски освободи на първото си заседание 19 областни управители, които все още заемат постовете от мандата на предишното правителство. За временно изпълняващи длъжността областен управител са назначени техни заместници.

До избирането на титуляр вр.и.д. областен управител на Благоевград става Бисер Михайлов, на Бургас – Севдалина Турманова, на Велико Търново – Изабела Чорбаджиева, на Видин – Любомир Низамов, на Враца – Цветелина Теофилова, на Габрово – Неделчо Търкаланов, на Кърджали – Асен Тюрдиев, на Кюстендил – Гергана Михайлова, на Ловеч – Сашо Данков, на Монтана – Нина Петкова, на Перник – Радослав Йорданов, на Плевен – Тошко Гетов, на Русе – Андриан Райков, на Сливен – Пейчо Пеев, на Смолян – Чавдар Фурлански, на Софийска област – Мария Кунина, на Стара Загора – Димитър Драчев, на Търговище – Елка Станчева, и на Шумен – Ивайло Илиев.

Кабинетът освободи по негова молба председателя на Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" Станимир Пеев. Длъжността ще заеме сегашният главен секретар на агенцията Емил Колев.

Държавният печат ще бъде полаган от министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова, ако отсъства министърът на правосъдието Зинаида Златанова, реши правителството.

Според Закона за държавния печат и националното знаме "пазител на държавния печат" е министърът на правосъдието. Законът изисква кабинетът да определи друг министър, който да полага печата при невъзможност или негово отсъствие.

Финансовият министър Петър Чобанов ще представлява България в няколко международни финансови организации, реши още Министерският съвет. Чобанов ще бъде управител за България в Международната банка за възстановяване и развитие, в Международната финансова корпорация, в Агенцията за многостранно гарантиране на инвестициите, в Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове, в Европейската банка за възстановяване и развитие и в Европейската инвестиционна банка.

Практиката на тези финансови организации предвижда постът управител за съответната държава да се заема от финансовия й министър.

От заседанието стана ясно още, че Кралство Мароко открива почетно консулство в Пловдив. Почетен консул ще бъде Светослав Глосов, председател на борда на директорите на Българската строителна камара, член на УС на КРИБ и съпредседател на Българо-мароканския бизнес съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Варна преди 10 години
А във Варна ? Базитов под какъв чадър е : на ДПС или БСП ? А може би на *** ? Като стар изпитан боен другар от БКП, подобно на Киро, си върти опашката във всяка посока - от ГЕРБ до БКП и обратно.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
останалите области са за дпси тяхния ред идва
13
11
 
7
 
! Отговори
anonim преди 10 години
Всичко мога да разбера, ама да се намърдат комунистите във властта и да си назначат пак леля, стринка и чичо, това е нечувана наглост.
12
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Започна се ловът на вещици.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нима има чак такъв недостиг на кадри, че се назначава за Областен управител на Софийска област (все още временен) Мария Кунина, която е от младежките лидери на ГРАБ и бивш герберски зам. обласдтен управител? Или си е "сменила" партийната окраска?
10
17
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Герберчетата пак завиха на умряло и повяхват едно по едно-при Орешарски нямало експерти!Че как да има-нали всички калинки са при вас, та той,като великия ви Боко,по кръстовищата да ги търси-няма да ги намери.Стискам палци на Орешарски,дано да успее да постави поне началото на една нормално функционираща държава,та да забравим като лош сън комплексираните некадърници на герб.Всъщност не бива да забравяме,за да не повтаряме грешките,които ни закопаха в асфалт и най-вулгарна полицейщина.
9
0
 
14
 
! Отговори
Кожите на стената-а- преди 10 години
Кожите на стената-а-а-а !
8
29
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До КАЛИНКИнай-голямата "калинка" всъщност е Станишев
7
34
 
29
 
! Отговори
БГ преди 10 години
На 9 юни в 12 ч - пред парламента !!!! ГРАБНИ СЕ НАРОДЕ ДА ГИ СМАЧКАМЕ ТЕЗИ, ПРЕДИ ДА СА НИ ДОВЬРШИЛИ!!!!
6
16
 
28
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Подготовката за голямото източване тече с пълна сила, все пак сделките със земи и имоти минават първо през областна управа.
5
15
 
26
 
! Отговори
СЛИВЕН преди 10 години
Поздравления! Наистина някой се бяха самозабравили и си мислеха, че са венчани за службата си.
4
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кАКВО СТАВА С ЕКСПЕРТИТЕ ? Нали с това лъгахте народа...
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не са обявени за некадърници.Повечето то тях станаха депутати на ГЕРБ, те са тяхната кадрова база.Останалите са слуги на друг господар.Когато поемеш ангажимент да управляваш трябват ти хора които теб да слушат за да изпълняват твоята програма.
2
7
 
27
 
! Отговори
Марто преди 10 години
Добре де, всички ли са некадърници? Не може ли да има приемственост някаква и продължаване на добри политики или трябва сеч наред?
1
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужас !!!