Новата шефка на ДКЕВР не дава обещания на Орешарски за тока

ДКЕВР ще търси начин за скок на износа на ел.енергия
Обновена: 11 юни 2013 15:52 | 11 юни 2013 14:09,
67
Новата шефка на ДКЕВР не дава обещания на Орешарски за тока
Анжела Тонева, председател на ДКЕВР. Снимка: БТА

До края на седмицата ще бъде готова новата методика за ценообразуване на електроенергията, съобщи пред журналисти новият председател на ДКЕВР Анжела Тонева.

"Комисията ще търси начин за увеличаване на износа на електроенергия", увери тя.

Тонева пресметна, че през 2011 година българските производители са изнесли 11 милиарда киловатчаса електроенергия, а за първите пет месеца на тази година износът е само 1,5 млрд. квтч.

"Амбицията ни е с промени на таксите износът за 2013 година да бъде поне 5 млрд. квтч. Този износ ще позволи да "държим" по-ниски цени", обяви Еленко Божков, член на комисията.

Попитана как ДКЕВР ще изпълни искането на правителството цената на електроенергията да не се повишава, Анжела Тонева посочи, че ДКЕВР е независим орган, който е обещал сътрудничество с новия премиер.

"Не бих могла да се ангажирам с това, че цената на тока ще бъде такава, каквато счита правителството, че трябва да бъде", категорична бе тя.

Още по темата
Според нея цената на топлинната енергия за крайния потребител няма да се повиши от въвеждането на новата методика за ценообразуване.

Анжела Тонева обяви още, че ДКЕВР ще се запознае и ще разгледа предложението на "Топлофикация София" всеки месец първите 250 киловатчаса топлоенергия да се плащат с 20% по-евтино от базовата цена, а енергията над 1500 квтч. за месеца да се плаща с пет процента над т. нар. базова цена.

Енергийният регулатор внимателно щял да обсъди и предложението на "Булгаргаз" цената на синьото гориво да "падне" с 0,15 на сто от второто тримесечие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
chukcha преди 10 години
ETOZATOVA E NEOBXODIMO BELENE , CHE KATO IMA IZLISHAK VISOKI CENI NA TOKA CHE IMA NA *** DEN.
50
0
 
0
 
! Отговори
chukcha преди 10 години
ETOZATOVA E NEOBXODIMO BELENE , CHE KATO IMA IZLISHAK VISOKI CENI NA TOKA CHE IMA NA *** DEN.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се приеме закон за борба със спекулата. Повечето централи продават на спекулативна цена. Например разликата в продажната цена на Марица 2 и другите две. Ако всяка цена на Мариците която е с над 10% над минималната за Марици се обложи като спекулативна със 120% данък проблемът ще е решен. Може да имат договори за по-високи цени и да продават по тях ама да връщат обратно с излишък заради спекулата пък те да молят държавата да се съгласи да купува по по-ники от договорените спекулативни цени
48
0
 
4
 
! Отговори
надин преди 10 години
Госпожата явно се е взела много на сериозно с тоя комсомолски блясък в очите?!Явно жената дълго е чакала да стане баш шеф.А пък тоя дето се е писал комисар за газа Димитър Димитров беше главен счетоводител на Булгаргаз .Успя да ни продаде за скрап доста хубавички коли и багери и после пак си ги купи обратно, ама вече като скрап!Явно са се разбрали кой какво ще крадне вече , а пък на нас ни остава да чакаме ГОДО???Е ГАТИ КОМИСИЯТА 1
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е то и ние не сме давали обещания на Орешарски че се е разминала национализацията на ЕРП, те политиците се поъват, но зависи каква е алтрнативата.
46
0
 
1
 
! Отговори
GERBerastin преди 10 години
До asdДа си чул частна компания да е осъдила държава?...извинявай, то нашето от много време е само територия.
45
0
 
14
 
! Отговори
bojinkata преди 10 години
Явно пак ще се излиза по улиците...
44
0
 
16
 
! Отговори
Lekar преди 10 години
Ей тая е за бесилото
43
3
 
10
 
! Отговори
are_kulata преди 10 години
Бадемов, ако не си способен, нямаш волята, решителността или просто не те е грижа да стопираш качването на цените на тока, слизай, с какво си по-различен от подкрепящият те Будала Борисов?Сидеров, каза, че може да го направи и че веднага гони чуждите фирми в ЕРП-тата!!Сега го наричате луд, еми ''плащайте, овце'', заслужавате !
42
0
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Формулата за сирене сменяме с тази за кашкавала и цената става друга.Дали някой знае какво става?
41
0
 
10
 
! Отговори
Falkone преди 10 години
Въй въй въйколко сме независими в ДЕКЕВЪРАБРЯХ БРЯХ
40
3
 
11
 
! Отговори
asd преди 10 години
Всичко което се случва в индустрията и икономиката е плод на предходните години. Затова умните народи скачат когато се зараждат предпоставките за ограбване на народа, не когато това стане факт и не може да бъде променено. Сега вече е късно, защото договорите са подписани и закона е на тяхна страна. Хората ще излязат на улицата, но ако някой изобщо посегне на олигарсите с фотоволтаичните паркове и Мариците, онези отиват в Страсбург. И ни осъждат така хубаво, че и децата ни няма да могат да платят
39
2
 
10
 
! Отговори
Отчаян преди 10 години
Аман от фльорци. Където и да отидеш по работа - фльорца до фльорца.Затуй сме на тоз ред. Предадохме се мъжете и има д атеглят децата и старците!!
38
0
 
14
 
! Отговори
Бобо преди 10 години
Истината е една трябва да се приеме закон депутат най много 2 мандата ,всички тези ГЕРБ, БСП , ДПС ,АТАКА и прочие така са се свързали , че който и да е на власт винаги ще пази корпоративните интереси не тези на народа.Всички тези клоуни който са в парламента трябва да бъдат изхвърлени до един.БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ПОДГОТВИ ЗА ОЩЕ ПО ТЕЖКА ЗИМА ,ОЩЕ ПО ВИСОКИ СМЕТКИ И ВЕРОЯТНО КЪРВАВИ ПРОТЕСТИ.ЩЕ ВИДИМ КОЛКО СА МЪЖЕ И ДАЛИ ЩЕ СИ ПОДАДАТ ОСТАВКИТЕ СЛЕД КАТО НЕ ИСКАТ ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМИТЕ НА НАРОДА.
37
0
 
17
 
! Отговори
Killuminati1 преди 10 години
тая шу*да си мисли като Семерджиев ще си развява коня и ще вдигат по 10/15% на шестмесечие цената на тока, обаче няма да стане - скоро ама много скоро ще видите как всичките БСП ДПС АТАКА, ГЕРБ ще бъдат изметени от парламента не с камъни и тоаги ами с пистолети - вижда се че сме ударили дъното по-надолу няма, хората като са притиснати максимално до стената знаете какво става - ще бъде разстреляна тая *** в Парламента като нищо!
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как сте бе мишоци? Поздрави от ангел славчев, дончо дудев и янко петров. хахахаха
35
1
 
16
 
! Отговори
Човекът-кран преди 10 години
Лесно им е на управляващите - хванат някоя изкукала женица, дето не знае къде какво става и я направят началник. Така вече трети път... Сегашната явно дълго е стояла в изолация или на ниско равнище и като и върза за издигане - побързала да се изкаже "компетентно". Ха на бас, че до края на другата седмица същата ще се изтипоса в медиите да обяснява какво е имала предвид с казаното. Реално погледнато, ако премиера си е на мястото, трябва още утре да я прати на заслужен отдих пак да премята папки.
34
2
 
14
 
! Отговори
!!!!!!! преди 10 години
София не е България топлофикация ли е наи важна ?
33
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бойко прибираше в собствения си джоб по 10% от оборота на енерго-разпределителните дружества. Да видим сегашните колко ще прибират.
32
0
 
12
 
! Отговори
лея преди 10 години
Някаква биография за Анжела...?