Дайте шанс на Орешарски, зове Калфин

"Да се върне сега на власт ГЕРБ е национално предателство"
Обновена: 18 юни 2013 21:23 | 18 юни 2013 21:23, Камелия Цветанова
80
Дайте шанс на Орешарски, зове Калфин
Ивайло Калфин даде рамо на Орешарски. Снимка: Булфото, архив

Евродепутатът от БСП Ивайло Калфин твърдо застана зад премиера Пламен Орешарски на фона на продължаващите дни наред протести с искане за оставката на министър-председателя.

“Пламен е доказал се, публичен, не прекалено амбициозен. На него може да се разчита. Трудно си представям по-добър премиер. При него поне валутният борд, бюджетът и финансовата стабилност ще са наред. А това никак не е малко, нали?“, написа Калфин в личния си блог.

Той призова протестиращите и тези, които ги подкрепят, ако действително мислят за страната трезво, да дадат шанс на Орешарски.

Още по темата
„Това, разбира се, не може да бъде празен чек. Кабинетът на Орешарски тръгна с фалстарт, защото БСП и ДПС решиха, че отново са взели властта, както през 2005 г. Те бързо забравиха първо, че ситуацията в страната няма нищо общо със спокойствието тогава. И второ, те съвсем не са спечелили убедително изборите. Те зависят от търпимостта на обществото, а не от парламентарната аритметика“, коментира евродепутатът.

Според него заради това Орешарски трябва да пише няколко неща в чeка си.

„Първо – независимост. Сега той може без двете партии, но те без него не. Второ – почтеност. Решителни мерки за ограничаване на олигархичните мераци. Трето – да изпълнява програмата си, както я предложи – социални приоритети, успокояване на бизнес средата, пресичане на контрабандата. Четвърто – свобода. Кадровите промени, които прецени, трябва да стават веднага. Без пречки и задръжки. Пето – хоризонт. Нека поиска една година, след което ще отиде на вот на доверие. Вече му е ясно, че хората и преди това могат да го свалят, ако не е убедителен“, пише Калфин.

Според него „да се върне сега на власт ГЕРБ с Борисов и Цветанов, с Фидосова и други, е национално предателство“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
GG преди 10 години
Вие сте майстори манипулатори с делата ,които извършихте за един доста дълъг период от 21 г. Кой източи банките?Кой обезцени честните спестявания на обикновенния българин?.Кой ликвидира жилищните влогове събирани с години и ги превърна в жълти стотинки?Не е ли вашата вихрушка най богата в днешно време?Вие не създадохте ли групировките за да обслужват ваши интереси и след това не започнахте ли да чистите фигурите от тях ,които поумняха и започнаха да работят за себеси?
66
0
 
2
 
! Отговори
PEOPLE OF BULGARIA преди 10 години
Вече му дадохме, г-н Калфин, и видяхме, че за нищо не става ... Жалко, наистина, този човек няма никакво чувство за самосъхранение. Прекрасно знаете, че това е много ценено качество при марионетките. Ето какво:Нека всички, които в момента са се кръстили "Кабинета Орешарски", да излязат на светло и лично да помолят Българския народ за доверие!
65
2
 
0
 
! Отговори
ттт преди 10 години
До JustTomВсеки народ си заслужава управниците! Редът ни няма да дойде. Аз не разбирам какво искат протестите. Освен, че в нашия град СДС се опитва да ги яхне. Добре, пада правителството и парламента. Няма искане, с което следващото правителство и следващия парламент да се съобразяват. Ще сменим едни омразни лица с други такива и всичко ще остане същото.
64
2
 
9
 
! Отговори
Часовника преди 10 години
Ето още един,който започва да ни налага мисленето си.НЕ!-г-н Калфин !Няма място за повече шансове и компромиси !Само и само да управлявате се съюзихте с протурска партия и с фаши зирания елемент Сидеров?! Не такова управление очаквахме ТОЛКОВА ГОДИНИ,което от пър вия си ден тръгна с лъжи и измами! Омръзна ни да ни лъжат и заблуждават !И какво толкова ни плашите с Бойко -вече го знаем и сме сигурни,че щв поправи грешките си -той поне не е безгрешен като вас!
63
1
 
5
 
! Отговори
... преди 10 години
Другия *** и той се обади :Х
62
1
 
11
 
! Отговори
Nasko преди 10 години
Пеевски е получил достъп до най-секретна информация три дни преди да бъде избран от парламента за шеф на ДАНС. Това еднозначно показва, че поста е бил договорен предварително и е лъжа, че Орешарски да "не си спомня" кой му е предложил кандидатурата на Пеевски! Може ли управлението на нечестен министър-председател да бъде полезно за страната по някакъв начин?!
61
1
 
11
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
11 май - ден на ИЗМАМАТА29 май - ден на ПРОСТИТУЦИЯТА14 юни - ден на ПОЗОРА
60
0
 
11
 
! Отговори
JustTom преди 10 години
"Дайте шанс на Орешарски, зове Калфин"От '89 г. насам даваме шанс, на кого ли не... Желев, Костов, Димитров, Виденов, Царя, Бойко... И? На нас някой ще ни даде ли най-накрая по-добър живот, на момента, а не в "светлото бъдеще", както свикнахме да ни обещавате...
59
0
 
11
 
! Отговори
ЧИЧО РЪТЮ преди 10 години
ДА СЛУШАТ ДОБРЕ,КАКВО ИСКАТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ,ЧЕ ДЯВОЛ ЩЕ ГИ ВЗЕМЕ.НЕ НЕРВИРАИТЕ МНОЗИНСТВОТО.
58
4
 
17
 
! Отговори
Просветен преди 10 години
Калфа, национално предателство е да ни управляват Турските слуги на мафията. И защо винаги когато изпускате кокала, трябва де е национално предателство. Национално предателство е това което правите в европарламента, защото зааради партийни боричкания, осрахте образа на България пред Европа
57
1
 
16
 
! Отговори
туриецът преди 10 години
Докога ще им търпите демагогиите? вижте го този нещасник евро депотат за срам на България !!!"значи нормално е да дадат ДАНС на свинята Пеевски" но ако е 2005 година . --да смяташ всички за ***, това е ком. партията (БСП) - унищожи разумните а другите излъжи
56
0
 
18
 
! Отговори
тя преди 10 години
ДаДОХМЕ му. *** СЕ.Дано да видиш миналата форма .
55
17
 
4
 
! Отговори
аз преди 10 години
да замразят пенсионната реформа - само за това си заслужава да останат!- и ще го направят!
54
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Новите еничари на БЪЛГАРИЯ.
53
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Национално предателство казваш а ??А не беше ли национално предателство, когато разпродавахте България грешка формулировката беше замяна за стотинки.Батко и братко не бяха ли във вашия мандат.Спрените Еврофондове не са ли национално предателство ?? .Разпределянето на порции от Доган не е ли национално предателство ???? И имате очи да говорите.Безсрамници ,ей това сте вие.Защо като взехте властта и забравихте за подслушванията а флашките с такива изчезнаха.Сигурно е случайно нали ???
52
3
 
29
 
! Отговори
ха преди 10 години
Другарю Калфин,вие мършите се познавате по мризмата,надушвате се.
51
4
 
24
 
! Отговори
ОСТАВКА ВЪН преди 10 години
КАЛФИН БОЛИ ЛИ А ЧЕРВЕНИ *** СТЕ А ВИКАЙ РЕВИ ВЪН ВЪН ГАДНИ *** КОЛКО ЗЛИНИ НОСИТЕ ОСТАВКАААА И ПАДАТЕ НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ДРАЗНИТЕ С ИНАТА СИ ДА СТОИТЕ ОЩЕ
50
4
 
28
 
! Отговори
Толеранс преди 10 години
Няма прошка за национално предателство. Няма начин да се прояви толерантност към лице, което помага на поробители да превърнат народа в роб на олигарси. Малко силни са тези думи за нечии уши, но Белене е робство, а манипулацията ДАНС е държавна измяна. Орешарски, Орешарски... Върви си, докато все още можеш да се спасиш като личност!
49
6
 
27
 
! Отговори
Логично преди 10 години
След като очакват при нови избори ГЕРБ да се върне на власт, значи признават, че те са спечелили сегашния си резултат чрез манипулации.
48
5
 
29
 
! Отговори
TOK преди 10 години
Няма да му дадем повече шанс. Уля се като тотално. Това не е грешка, това е техния "конструктивен" подход и мислене. Нещастници! Дано съм жив да ги видя в затвора.