ДПС не управлявала, не била и в коалиция с БСП

Просто подкрепяме кабинета "Орешарски", промълви Местан
18 юни 2013 09:00,
125
ДПС не управлявала, не била и в коалиция с БСП
Снимка: архив, Булфото

ДПС не се чувства като партия, която е управленска коалиция, а като партия, която подкрепя кабинета Орешарски, настоя лидерът на партията Лютви Местан.

Според него това е много важна характеристика на партията му, "защото има опит да се нагнети усещане за някакво несъразмерно участие на ДПС във властта", категоричен бе той.

"Това управление има смисъл да стои на власт, докато е полезно за българското общество", смята Местан и призова да се прави разграничение на протеста, когато е на политическа основа и когато има за основа политическо различие.

Още по темата

"Днес те са срещу кабинета "Орешарски", утре те ще бъдат срещу новото българско правителство, когато и да се избере то", смята той.

"Всяко правителство ще управлява в условия на протести. Бих искал етно-религиозният мотив да стои настрани", заяви Местан пред БНТ.

"Направихме грешка със забавянето на областните управители и на заместник-министрите", отчете председателят на ДПС и призова премиерът да приключи този процес.

"Г-н премиер, назначете ги. Ако искате, съгласувайте пост фактум с мен назначенията си!", обърна се той към Орешарски.

Лютви Местан обясни още, че ДПС са се съгласили с кандидатурата на премиера за областен управител на Пловдив да бъде назначен Венцислав Каймаканов.

"Вероятно други хора са имали кандидат за областен управител, но сметките им са се оказали грешни заради кандидатурата, предложена от Орешарски", повтори той.

Лидерът на ДПС обясни, че е много важно да съзнаваме пред какво сме изправени и в Благоевград.

"Там за областен управител е назначен Муса Палев – един колега, в чието минало и настояще като политик няма и петънце. Той е изключително коректен човек. Вчера имах среща с него. Той каза, г-н Местан, аз искам да знам къде е моят грях. Религиозното му различие ли?", попита Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
32
 
! Отговори
един от всички преди 10 години
Абе така плещеше и за пеевски, ама нека почакаме някой и друг ден, може и да смениш тона и посоката...
19
0
 
41
 
! Отговори
Просветен преди 10 години
Ха Ха Ха Ха Ха Ха Ха Този ни мисли за аборигени
18
0
 
43
 
! Отговори
jojo преди 10 години
Абе ти за *** ли ни имаш бре , фес...
17
0
 
38
 
! Отговори
Ст.Станков преди 10 години
Този е извънземен! Само един извънземен може да каже, че ДПС не управлявало и не било на власт!?
16
0
 
45
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Аз не протестирам само срещу кабинета Орешарски, а и срещу Вас ... местан. Осрахте се. Хора, бъдете бдителни, защото местан, емил костадинов и сидеров от сутринта провокират българския народ с гражданска война.
15
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 10 години
vaprotiv DPS uprqvlqva cqlata dyrjava...ama kato se psraha totalno ....ne bqh az te drugite drugite...
14
0
 
38
 
! Отговори
бг преди 10 години
Нагъл тип още първите дни на това правителствоДПС започнаха да делят порциите министри,зам.министри,областни управители и др.С това ДПС показаха,че ги интересува само кражбите,а не интересите на народа.
13
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами Пеевски в ДАНС, ами областните управители, ами 3-мата ви министри? Аз ли управлявам? Наглост.
12
5
 
20
 
! Отговори
сдфгна преди 10 години
*** такава, вън заедно с ГЕРП и БСП и АТАКА
11
0
 
31
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Трябва да обсадим парламента и докато не приеме електронното (интернет) гласуване да не ги пускаме. Само това гарантира, че комунистите и турците ще останат извън властта завинаги.
10
0
 
29
 
! Отговори
aardwolf преди 10 години
Наистина не управлявате, а ПОРОБВАТЕ! Вън от парламента....................
9
0
 
32
 
! Отговори
Journey преди 10 години
***!България сама трябва да се изчисти от подобни мафиоти.Докато на някой не му устиска да я обяви за нелигитимна тази партия и не я разтурят, а започнат тотално разследване срещу Доган, Цонев, Бисеров, Пеевски и т.н....няма да се оправим.Не БСП, ДПС е най-голямото зло...и на мноого малко, ама мноого малко зад тях са вече и комунистите.
8
0
 
26
 
! Отговори
mirorim преди 10 години
ДПС е вредна за България! Д(п)С
7
0
 
27
 
! Отговори
Уоуо преди 10 години
Какви глупости говориш,гаден турчин ,заминавай си в Туция не двай лъжливи изявления кой наля пари на Станишев и кой предложи тъпата *** пеевски да стане председател на ДАНС ,почти всички зам министри са турци ,яд ме е че Осман Сидеров и Станишев ефенди не им пъха за България ,продадоха я още на първата седмица след като застъпиха на власт .
6
0
 
32
 
! Отговори
ЗОРО преди 10 години
ДПС-то как станахте толкоз МАЗНИ и кротки,нали не ядете ТЛЪСТО и още един въпрос - това прасе Пеевски как се нагрухтя толкова много откакто беше при ИЛИЯ ПАВЛОВ ???
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***
4
1
 
46
 
! Отговори
4321 преди 10 години
Тежко на този народ, дал властта отново в ръцете на БКП и нейните отрочета ДПС и АТАКА! Срамувам се, че хора на ДПС са областни управители в градове като Пловдив и Благоевград, които са символи на българщината и Възраждането! Как ли ще реагират героите от войните за национално обединение, ако знаят, че 150 години по-късно ни управляват точно тези, от които се освободихме.. срам и позор, българи.. чувствам се толкова омерзен..
3
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Местан май напълни патурите.....
2
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време е ДПС да бъде забранена като противоконституционна партия, освен това са и заплаха за националната сигурност с политиката си!
1
1
 
71
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Нали имате 3-*** министри в кабинета бе, ало ?! Много ясно, че сте в коалиция с БСП !