ДПС не управлявала, не била и в коалиция с БСП

Просто подкрепяме кабинета "Орешарски", промълви Местан
18 юни 2013 09:00,
125
ДПС не управлявала, не била и в коалиция с БСП
Снимка: архив, Булфото

ДПС не се чувства като партия, която е управленска коалиция, а като партия, която подкрепя кабинета Орешарски, настоя лидерът на партията Лютви Местан.

Според него това е много важна характеристика на партията му, "защото има опит да се нагнети усещане за някакво несъразмерно участие на ДПС във властта", категоричен бе той.

"Това управление има смисъл да стои на власт, докато е полезно за българското общество", смята Местан и призова да се прави разграничение на протеста, когато е на политическа основа и когато има за основа политическо различие.

Още по темата

"Днес те са срещу кабинета "Орешарски", утре те ще бъдат срещу новото българско правителство, когато и да се избере то", смята той.

"Всяко правителство ще управлява в условия на протести. Бих искал етно-религиозният мотив да стои настрани", заяви Местан пред БНТ.

"Направихме грешка със забавянето на областните управители и на заместник-министрите", отчете председателят на ДПС и призова премиерът да приключи този процес.

"Г-н премиер, назначете ги. Ако искате, съгласувайте пост фактум с мен назначенията си!", обърна се той към Орешарски.

Лютви Местан обясни още, че ДПС са се съгласили с кандидатурата на премиера за областен управител на Пловдив да бъде назначен Венцислав Каймаканов.

"Вероятно други хора са имали кандидат за областен управител, но сметките им са се оказали грешни заради кандидатурата, предложена от Орешарски", повтори той.

Лидерът на ДПС обясни, че е много важно да съзнаваме пред какво сме изправени и в Благоевград.

"Там за областен управител е назначен Муса Палев – един колега, в чието минало и настояще като политик няма и петънце. Той е изключително коректен човек. Вчера имах среща с него. Той каза, г-н Местан, аз искам да знам къде е моят грях. Религиозното му различие ли?", попита Лютви Местан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
4
 
! Отговори
KADER преди 10 години
Tsyaloto BG ve4e tryabva da glasuva za DPS za da jivee bilgarskiyat narod kato beli hora v AFRIKA
39
0
 
15
 
! Отговори
rere преди 10 години
не управляват,а претенциите им са на управляващи,наглост
38
0
 
18
 
! Отговори
georgi преди 10 години
Ако не усещате какво става да ви кажа - Правитвелството е обречено. Днешното интервю на Места е началото на изходната му стратегия от ситуацията. Не че не лъсна или е много умна, но поне има такава. За разлика от Сергея. БСП и Сергея за обречени. Гея е аут от политиката, а БСП на следващите избори са с макс 10-11 %. Местан се опитва да спаси олигархичните си покровители..и се страхува от гнева им...че така отърваха ситуацията.. Ама като са *** наглеци... така ще е!!
37
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Егати наглия Лъжец
36
0
 
29
 
! Отговори
Абе еей преди 10 години
Спри да се появяваш на екран, защото само физиономията ти вече изнервя хората! не знам колко трябва да си безочлив и темерут, за да кажеш че ДПС не участва във властта!? те БСП от вас не могат един техен човек да назначат бе лъжец долен! то бива бива ама вие се самозабравихте! ясно е че щом има виновен той трябва да си подаде оставката. щом казваш че е орешака, да си я подава! само прости хора могат да гласуват 20 г. за Държавна сигурност (ДПС), хората които им смениха имената!!!
35
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще дойде време, когато самите български турци ще изхвърлят тази ***.
34
0
 
21
 
! Отговори
sofeto преди 10 години
"ДПС не управлявала, не била и в коалиция с БСП"ДПС не управлява, цоцолистите и те не, националистите само контролират и накрая конкретно виновни пак нямаааа!
33
0
 
19
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Абе този мазен резак докога ще му се разрешава пред медиите да разпространява лъжи ? Ей изрязан пищов, като не сте в коалиция защо участвате в правителството на червените сурикати бе ? Мамка ви да е.а и мазни лоени топки, хем знаеш,че никой не ти верва, хем пак мазниш страниците и електронните медии, ходи ги приказвай тези на простите ***,че те са по-*** и от овцете които отглеждат, ходи там из Кърджалийско и Разградско да мамиш тъпанарите с шалвари и ***, но пред българи забрави завинаги
32
0
 
22
 
! Отговори
Катя преди 10 години
Проблемът не е етнически, проблемът е икономически.Вече сърбахме попарата на спуснатите от ДПС кадри с тройната коалиция- те не работят за гражданите, те работят за ДПС. Много добре помним и как официално се крадат милиони - под форма на "комисионни" и без никакви последствия.Ето затова се протестира срещу ДПС!
31
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хора,комунистите няма да се махнат доброволно, а с тях и турските ***.Тези читаци постепенно отцепват южна България.Това става.Да си спомним какво означават трите цвята на знамето ни - Мизия,Тракия и Македония.Това е БЪЛГАРИЯ!Нашата държава.Може да е малка,но си е българска.Трябва да я изчистим от червените *** и от фесовете.Всички на бунт!
30
0
 
25
 
! Отговори
мирен преди 10 години
*** се Депесарите. Нямам против нашите турци. Но тия от ДПС и Атака само ни мътят водата, искат да ни разделят и да печелят на наш гръб лесни пари. Ние моежем да си ходим тихо и кротко на църква, а те тихо и кротко на джамия без противопоставения. И двете вери почитат един Бог. Но ако се правят на талибани, нека си носят последствията.
29
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А какво ти правят хората по министерствата? Искаш май да се измъкнеш сух.И ти ще отнесеш народната любов.
28
1
 
36
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Над 1 100 000 българи гласували за ГЕРБ и поне още 300 000 не излязоха заради подлия медиен преврат, който спретнаха на 11 май. БЪЛГАРИ, УСЕЩАТЕ ЛИ КАК ЕДНИ ТУРСКО КОМУНИСТИЧЕСКИ *** НЕ НИ БРОЯТ ДАЖЕ ЗА ЖИВИ след КАТО ПОДМЕНИХА ВОТА, ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО СЕ ДЪРЖАТ ВСЕ ЕДНО ЗА ТЯХ СА ГЛАСУВАЛИ 90% ОТ НАРОДА!! НАГЛОСТ.. НАГЛОСТ.. НАГЛОСТ.. ДА СЕ МАХАТ ВСИЧКИ, ЗАЕДНО С ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ ДО ЕДИН!!
27
1
 
45
 
! Отговори
kaldren преди 10 години
Като ви почукаха на вратата стотици хиляди българи и започнахте да се насирате ;)
26
2
 
40
 
! Отговори
селянина с колелото преди 10 години
Леле Местане,вземи се гръмни и стига си тормозел вече държавата ни.Ти и твоята партия освен да създавате проблеми нищо добро не вършите.Вие и Атака сте едно и също,така че изчезнете вече от живота ни и ни оставете да си изживеем живота както е редно.
25
0
 
34
 
! Отговори
абе мангал мазен преди 10 години
кво ми се пулиш през тия златни цайси бе. едно време *** на селския бик *** въртеше
24
1
 
41
 
! Отговори
Az.. преди 10 години
eee съвсем ни взеха за мезе хахахах, че нали откакто правителството на БСП работи изпълнява само обещания към ДПС и ***, които напоследък се турчеят - тютюна, майчиния език, помощите, узаконяване на гетата, високите постове...... министерства!!!
23
2
 
32
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Тия всички се оплитат в лъжи...само слушайте за какво шоу става въпрос....вчера който е гледал учиндолския пръч и той се чуди как да си вдигне рейтинга.....Серго говори некви простотии..оня ненормалник провокира хората....сега пък този се обажда....само едно ще Ви кажа......МАЧКАЙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
0
 
40
 
! Отговори
До Местан преди 10 години
Нали преди дни заявихте,че всички министри са ваши г-н Местан,защо извъртате ***,Нещо ви припари. Ти също трябва да си подадеш оставката заради две неща- защото направи коалиция с атака и- и заради делян пеевскиДо г-н Доган ти си една кръгла нула.
21
0
 
41
 
! Отговори
KeepWalking преди 10 години
ДПС не се чувства като партия, която е управленска коалиция, а като партия, която подкрепя кабинета Орешарски, настоя лидерът на партията Лютви Местан.Г-н Местан.....едно нещо ме интересува,и то е НАСРАХТЕ ЛИ СЕ БЕ ,***!!!!!!!!!!!! Как не сте в коалиция бе ***?? Имате 10 министри от квотата на ДПС,слагате и обалстни управители сега...Като се гушите с власт няма проблем а?А като народа вика оставка изведнъж не сте в коалиция....***!!!!!!!