Недоволни на улицата срещу губернатори от ДПС

Протестират срещу областните управители на Пловдив и Благоевград
Обновена: 17 юни 2013 10:25 | 17 юни 2013 10:25, Веселина Йорданова
90
Недоволни на улицата срещу губернатори от ДПС
Протестът в Пловдив. Снимка: БТА

Протестиращи се събраха тази сутрин пред областните администрации на Пловдив и Благоевград, недоволни от назначенията за губернатори.

Около 50 души, представители на протестиращите в Пловдив, блокираха Областната администрация с жива верига. Те бяха категорични, че няма да допуснат новия областен управител Венцислав Каймаканов да поеме поста. В знак на протест срещу това, че е от квотата на ДПС, те изхвърлиха пред сградата няколко торби с боклук и заявиха, че всеки ден ще трупат грамада с боклуци.

Протестиращите не допуснаха в сградата заместник-областния управител Георги Игнатов, който малко след изборите напусна ГЕРБ. До края на работния ден в петък в администрацията не бе пристигнала заповед от Министерския съвет за назначаването на Камайканов за областен управител, каза за БТА изпълняващият длъжността в момента Христо Грудев. Той уточни, че е получил само решението на МС. Предаването на поста ще стане едва след като получа заповед, на която трябва да има и дата за встъпването на Камайканов, каза Грудев. По думите му това ще стане прозрачно и след предварителна информация до медиите.

Не знам защо и кой тиражира това, че съм номиниран за областен управител на Пловдив от квотата на ДПС, коментира пред журналисти Каймаканов. Аз съм лична номинация на премиера Пламен Орешарски в качеството си на експертна, а не политическа кандидатура, каза той. Каймаканов смята, че протестите срещу неговото назначение са инспирирани от централите на политическите сили, които са имали други очаквания за този пост.

Назначеният за областен управител на Благоевград Муса Палев пристигна в Областната администрация охраняван от много полиция. Недоволните около стотина души са единодушни, че е немислимо представител на ДПС да оглавява Благоевградска област. Палев не разговаря с протестиращите и влезе в сградата за първия си работен ден. Хората скандират „Долу ДПС” и „ДПС вън от Благоевград”. Полиция охранява вратата на Областната управа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
българомохамеданин преди 10 години
Радвам де че има трезвомислещи и разумни хора в България, от 8 години имам поглед върху политиката в района в който живея, няма партия която да не "краде" а специално за ДПС просто не дават умните и кадърните да се изявят на "милите ни депутати" им трябват хора които да ги боготворят а не хора които да работят за народа *** пример единствения човек който имаше планове за града и общината беше в листата им на 18 място а до там или роднини или идолопоклонници, един двама общински съветници не мо
77
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма никакви мирни протести - това са групички от платени провокатори и криминални елементи
76
0
 
0
 
! Отговори
niakoy преди 10 години
zavladyavane-KOY¡. ma nali ima izbori,prava svobodi,istinata vinagi boli.
75
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какви губернатори, най-обикновени крадци
74
1
 
9
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
Кой можеше да си помисли такова нещо.....?????Завладяват ни без война !Волен Сидеров веднага да преосмисли политиката си. НИТО КЪМ БСП - ДПС, НИТО КЪМ ГЕРБ. Подкрепа на Орешарски, значи продаване на България. Местан "изви ръцете" на Станишев, а тия за власт са готови на всичко.
73
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
искате не искате турци ще има в управлението на държавата после нас *** ще дойдат защото ние също намаляваме като българите
72
5
 
18
 
! Отговори
NIKO11111 преди 10 години
Не трябва да се допуска БСП и ДПС да приемат нов Изборен кодекс, защото това ще означава *** катастрофа и изборен туризъм на следващите избори.И ако следващите избори са за Велико народно събрание ще я втасаме.Трябва това *** правителство да се събаря и да не се дава на БСП и ДПС да манипулират особено изборното законодателство, защото тогава наистина може да стане и война.
71
7
 
19
 
! Отговори
патриот преди 10 години
На Благоевград и Пловдив Браво.......
70
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОСПОДА НЕ СЕ ЧУДЕТЕ, ТОВА Е БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНИЧЕСКИ МОДЕЛ.
69
7
 
16
 
! Отговори
Станишко преди 10 години
*** фесове и бандитите комунисти да изчезват
68
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никой не е против турците, нито да бъдат избирани, нито да заемат постове. Просто не е редно да има ДПС или друга партия на етнически принцип.
67
6
 
34
 
! Отговори
Възгеч! преди 10 години
По начало антиконституционната партия ДПС трябва да бъде забранена. Тя внася разкол в България и обслужва само антинародни интереси.Забелязах, че БНТ почти не споменава протестите. Доган ли я купи?
66
10
 
15
 
! Отговори
bhsh преди 10 години
До долу ДПСЯвно такива *** като теб целят да предизвикат гражданска война. Слава богу, че такива *** като теб са единици. Но искам да ти задам един въпрос вярваш ли, че ако стане нещо ще ти е спокойно около врата. Ще ти отговоря ще бъде око за око зъб за зъб и резултата ще е Косово. В България има доста разумни българи и турци и на *** и *** като теб няма да позволим да се стигне до там.
65
11
 
10
 
! Отговори
прьг преди 10 години
до 56 И накрая една заядлива забележка към мои приятели, дейци на културата, които изведнъж започнаха да имат отношение към шефа на ДАНС, област, от която нямат и понятие. Как понесохте четири години отявлен ***, мултак и бездарен селянин като Вежди Рашидов да ви бъде министър и не посмяхте веднъж да излезете и да викате срещу комунистите, турците и мафията, които той олицетворяваше в пълен вид, а сега с патос протестирате срещу хора, за които знаете, че няма да ви навредят по никакъв начин
64
15
 
28
 
! Отговори
долу ДПС преди 10 години
Ще се бием до последна капка кръв!Когато българин стане областен управител на Константинопол, тогава ще обсъждаме!Засега турците са само 5 % и то защото не сме ги изтребили след 1913 година!В Гърция има ли ДПС? Няяяяяяяяяяма! И тук така ще го направим!
63
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народе, да не оставяме турчин да беснее в бащино ни огнище!
62
15
 
15
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
ГЕРБ нямали нищо против Делян Пеевски, искали просто да управляватТова става ясно от думите на депутата Димитър Главчев
61
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въпросът в Пловдив не е турчин, българин или не знам си какъв. Въпросът тук е принципен. Защо град, в който не е избран нито един представител на ДПС в Народното събрание ще има областен управител от тази партия?!? За първи път от 20 години града ни има местен парламент, който се забелязва, че работи и има що-годе някакво разбирателство между различните партии. Това си е жива провокация от страна на управляващите, за внасяне на смут и конфронтации.
60
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В България няма губернатори, има ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ
59
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Роден съм в България е не в Анадола и нямам работа там. С тая злоба до никъде няма да стигнеш.