Падне ли кабинетът – режим на тока, плаши Стойнев

Заради дългове икономиката ни силно се задушавала
Обновена: 20 юни 2013 13:56 | 20 юни 2013 09:00,
138
Падне ли кабинетът – режим на тока, плаши Стойнев
Jрябва нов тип политика – морална, отсече министър Стойнев. Снимка: БТА

Енергийният министър Драгомир Стойнев прогнозира, че евентуално падане на правителството може да повлече след себе си фалит на държавни фирми и енергийни дружества, а от там и до режим на тока.

"Има голяма вероятност от режим на тока. Всички държавни фирми са задлъжнели – ако започнат едно по едно да фалират предприятията, естествено, че това е възможен сценарий", каза той пред bTV.

Още по темата
По думите му през последните години публичните дружества умишлено са били източвани – с ремонти на хартия и уж закупена техника.

Той даде и конкретен пример – Мини Марица Изток, където миньорите нямали достатъчно багери, за да работят.

Според него заради междуфирмена задлъжнялост икономиката на страната се задушава.

"Премиерът е прав в преценката си за евентуален хаос в държавата, ако правителството падне. Обявените преди ден социални и икономически мерки от програмата му нямат за цел да заглушат протестите, а са нужни на България, за да оцелее в близките месеци", категоричен бе министърът.

На въпрос защо правителството продължава с"грешните ходове", визирайки отмененото назначение за зам.-министър в МВР с минало в структурите на СИК, както и назначението на Волен Сидеров за шеф на антикорупционната и етична комисия в НС, Стойнев се оправда, че "трудно се намират компетентни хора с чисто минало – всеки в някакъв момент е правил грешки".

Той обаче изрази съгласие, че трябва нов тип политика – морална, така че хората да започнат да вярват на политиците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
2
 
! Отговори
smehurko:)))))))))) преди 10 години
Г-н Стойнев пак си фантазира сам.Време да отидат на психиятър всички от БСП,ДПС +АТАКА. При свръх производство и спиране на мощости говорят за режим.По Нова тв даваха раследване за тотални кражби на ток .на цели села:)))))))) и квартали с знанието на Енерго дружествата.Тоз ток го плащаме ние като техни загуби.Който те отчитат а са длъжни сами да вземат мерки против това частни дружества който вземат пари и се отчитат после на тях.Е по голяма наглост не съм видял до сега
119
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе ***.само при ваше управление има режим на тока.няма да се учудя ако и хляба пак изчезне.а дали и еврото няма да стане 4лв.изчезваите .може да льжете електората ви от ***.но не и нас.марш м...ка ви д...ба.скапани ***
118
0
 
4
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
Много фантазира тоя министър. Нали се сеща, че в съвременна държава от 21-ви век, режим на тока е нещо недопустимо?! Или и тоя си мисли, че и ние като севернокорейците ще се връзваме на приказките, че за режима на тока са виновни империалистите?!
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какъв режим на тока? нали ерпетата и нех ще фалират и отговорни другари ще загубят маса пари? а комшиите също ли ще имат режим, та няма да може да се внася? не се зигравайте с народа, да не ви заиграе той! щото сега няма и армия, която да ги спре!
116
0
 
4
 
! Отговори
nikoi преди 10 години
По добре режим на тока но за вси4ки,а не без режим НО да неможе да се плащат сметките.
115
0
 
6
 
! Отговори
Горд воевода преди 10 години
режим на тока ли :) айде сега да помислим, какво биха били загубите за икономиката от такова решение и в каква бизнес обстановка сме наблюдавали режим на тока? Правилно, деца, социализма. Режим на тока е абсурдно и крайно неефективно и нищо непестящо решение.Просто комунист. И нагъл лъжец.
114
0
 
10
 
! Отговори
Адам Смит преди 10 години
Поредната комунистическа ***, която лъже и се опитва заблуди хората, които вместо да си размърдат мозъчните гънки (ако въобще имат такива) слушат подобни на Барековите щурутии.Другарю Стойнев режим на тока с който плашите хората за да се задържите още някой ден на власт, може да има само тогава когато търсенето на една стока (в случея ел. ток) надвищи предлагането на същия.В момента предлагането е четири пъти повече от търсенето на ел.ток.Престанете да лъжете и да смразявате хората !
113
0
 
6
 
! Отговори
Електричар преди 10 години
"Когато токът угасне, татко казва: Ония п*тки, пак спряха тока."Така че, г-н министър, очевидно токът не се прави от парламента.
112
0
 
3
 
! Отговори
Стели Димитрова преди 10 години
До vesko02Всички ги искат и се борят за тях по свой си начин... Смешници нагли.
111
0
 
8
 
! Отговори
Стели Димитрова преди 10 години
Вие майтапите ли се? Какъв режим на тока, я марш! Още малко и ще ни кажете, че ако гнусното комунистическо и гаджалско правителство падне, ще настъпи ледников период, метеорити ще падат, може и Земята да спре да се върти... Много сте нагли вече!
110
2
 
5
 
! Отговори
foreigner преди 10 години
Може ли да построите една АЕЦ в Перник,моля.Може и руска.Предварително ви благодаря.
109
0
 
9
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
На хоризонта се виждат евромилиарди.Кой ги желае най силно?
108
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стойнев внимавай с цената на тока и хората не искат монополно високи цени и не ги лъжи с енергийни помощи. Този номер на ГЕРБ не минава вече и не можеш ги излъга повече. Ако цената на тока е ниска и поносима, няма да има нужда държавата да плаща "помощи".
107
11
 
2
 
! Отговори
до 114 преди 10 години
Да прав си до скоро продавахме, но откакто Боко се намеси нито продаваме нито някои в БГ консумира защото няма икономика и съответно консуматори. Протестирайте си и върнете тиквата. Пък после защо в моя квартал започва да се пълни с българи....
106
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
И това ми бил енергиен министър- пелтек скапан.
105
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помня как 90та пак ти разказваха че България нямало да я има ако падне чл.1 ама каква стана тя - европейска държава със западен модел на управление. И комунистите пак ни взеха за тотални ***! ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА!!!
104
0
 
27
 
! Отговори
тоя наглец да .... преди 10 години
се маха !!! какви простотии говори !! защо подклажда страх у хората !!! нали доскоро продавахме ток !! НАГЪЛ ТИТ
103
1
 
25
 
! Отговори
-.- преди 10 години
Че ние сме израстнали с режим на тока бе! на 34 съм смятайте щом го помня! Помня и други неща които ги изразявам БЕЗПЛАТНО на протестите защото се повтарят!
102
1
 
12
 
! Отговори
точно преди 10 години
До Анонименто им е по наследство от баби, дядовци и родители - изтъкнати бкп общественици и партийни строители
101
1
 
10
 
! Отговори
да бе преди 10 години
До босне се заблуждавайте, това е начин да се откраднат бързо парите: нали леко падна таксата за износ , май не обърнахте внимание. могат да предизвикат режим за да изнесат всички количества възможни и да си сложат парите в джоба. така беше преди - 6 реактора на аец козлодуй работят с пълна мощност, режим на тока и банкови сметки основно в австрия при др. свобода и в лихтенщайн. после не им пукаше, те се бяха осигурили. те нямат фантазия и не разбират . сатнишев и обкръжението са сталинисти