Падне ли кабинетът – режим на тока, плаши Стойнев

Заради дългове икономиката ни силно се задушавала
Обновена: 20 юни 2013 13:56 | 20 юни 2013 09:00,
138
Падне ли кабинетът – режим на тока, плаши Стойнев
Jрябва нов тип политика – морална, отсече министър Стойнев. Снимка: БТА

Енергийният министър Драгомир Стойнев прогнозира, че евентуално падане на правителството може да повлече след себе си фалит на държавни фирми и енергийни дружества, а от там и до режим на тока.

"Има голяма вероятност от режим на тока. Всички държавни фирми са задлъжнели – ако започнат едно по едно да фалират предприятията, естествено, че това е възможен сценарий", каза той пред bTV.

Още по темата
По думите му през последните години публичните дружества умишлено са били източвани – с ремонти на хартия и уж закупена техника.

Той даде и конкретен пример – Мини Марица Изток, където миньорите нямали достатъчно багери, за да работят.

Според него заради междуфирмена задлъжнялост икономиката на страната се задушава.

"Премиерът е прав в преценката си за евентуален хаос в държавата, ако правителството падне. Обявените преди ден социални и икономически мерки от програмата му нямат за цел да заглушат протестите, а са нужни на България, за да оцелее в близките месеци", категоричен бе министърът.

На въпрос защо правителството продължава с"грешните ходове", визирайки отмененото назначение за зам.-министър в МВР с минало в структурите на СИК, както и назначението на Волен Сидеров за шеф на антикорупционната и етична комисия в НС, Стойнев се оправда, че "трудно се намират компетентни хора с чисто минало – всеки в някакъв момент е правил грешки".

Той обаче изрази съгласие, че трябва нов тип политика – морална, така че хората да започнат да вярват на политиците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
12
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Пораснете г-н Стойнев, пораснете, нека ви мине жълтото около устата пък тогава барабар Петко с мъжете!
59
1
 
17
 
! Отговори
Социаглист преди 10 години
Тия си мислят че гворят на Асан от Факултета!
58
1
 
3
 
! Отговори
protestirasht преди 10 години
i regim na toka sme pregivqli , taka che ne ni e strah i ot tova ! strah veche nqma ima samo kategorichno gelanie u naroda za izlizane ot 23 godishna kriza !!!!!!!!!!!
57
0
 
9
 
! Отговори
Виц? преди 10 години
Катя:- Присани с твойти Лажи! Ти мене с рижим на тока ли ши *** плашиш УЕ, ЕЙЙЙ!Стойнев:-Ко?Не!
56
1
 
23
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Г-н Стойнев, когато ние живеехме в дискотека през 80-та година, когато половин България беше с режим на водата, когато в началото на 90-те години вашата партия докара народа до купони за храна, до опашки за хляб, на които се редяхме заедно с 10 годишните си деца сутрин още в 6 часа, вие къде бяхте??? В Сорбоната! Вие ли ще ни плашите с режим на тока?Вашата партия освен заплахи, интриги, всяване на страх у хората и докарване до крах на държавата след всяко ваше управление, друго нещо може ли?
55
2
 
15
 
! Отговори
ONLY THE KING преди 10 години
Махайте се гадни,мръсни,червени,*** комунистически ***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
54
0
 
20
 
! Отговори
Луд преди 10 години
Спрат ли ми тока аз първи ще почна безредиците !!!
53
2
 
23
 
! Отговори
Стан преди 10 години
Недей да ни плашиш бе мочко. Това сме го виждали с режима на тока. Вие се махнете от Парламента, пък ние ще се справим някак си ДОВИЖДАНЕ! АМА ТОЗИ ПЪТ ЗА ВИНАГИ!!!
52
3
 
25
 
! Отговори
brymbrym преди 10 години
Падне ли Орешарски, парламента се разпуска, пада имунитета на Болен Лидеров и повече не ни се налага да слушаме този евтин клоун.
51
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Брей как заплашат. Този *** осъзнава ли, че след една седмица може и да е изхвърлен с камъни от парламента. С икономика и ток плашат. Нагли до безобразие.
50
1
 
8
 
! Отговори
CS преди 10 години
Gnusnite komuneta 23g lujat .2 miliarda otkradnaha ot edin giol v belene i sega se mu4at da zamajat polojenieto.
49
2
 
40
 
! Отговори
Jivko преди 10 години
*** комунистическа ***, няма полза да плашите никого с лъжите си!Режим на тока може да има само при управление на комунисти, независимо, че произвеждаме ток за още две Българии!Махайте се от властта, защото ще ви свалим с камъни и сопи!Ще натрошим всяка циментова червена чутура, заради кражбите, разсипията и безогледното разграбване на държавата ни!Вие сте по-лоши от турското робство някога!На нас други врагове не ни трябват, защото си имаме вас - гнусните комунистически изчадия!
48
2
 
17
 
! Отговори
Варна преди 10 години
В училището за комунисти има три изпита които ако не ги вземеш не ставаш за комунист и те гонят: Заплашване, Шантаж и Компромат.
47
1
 
20
 
! Отговори
ВалИв преди 10 години
Удавникът и за сламка се хваща.
46
1
 
18
 
! Отговори
qwer преди 10 години
Това ли е вече последният шут на червено-рязаната шайка срещу народът, да започва със заплахите. Тези *** в червени одежди и *** явно толова са ***,че не могат елементарно за осъзнаят колко вече са противни и намразени от народът. Изявлението на този министър-*** показва съвсен точно колко са некадърни тези ***.
45
1
 
14
 
! Отговори
Уайат Ърп преди 10 години
Само да разрешите притежанието на лично оръжие пък ще видите как ще останат само к компетентни хора с чисто минало и грешки т.е. вас няма да има
44
1
 
24
 
! Отговори
Баба ти преди 10 години
Ей, клефук червен! Връщай се откъдето си излезнал и повече не се показвай. Ти ли ще ни плашиш ве?! Ще те спукаме, като гнойна пъпка. Дори полицията е с нас и подкрепя протеста, внимавайте да не им скимне да ни пуснат при вашите мижави особи, че тогава ще видите що е то шопски бой!
43
1
 
24
 
! Отговори
Омерзен преди 10 години
Хайде стига сте ни плашили ,само и само да останете на ВЛАСТ !!!!!!!!!!
42
1
 
27
 
! Отговори
един от всички преди 10 години
Режим на тока??? Сега какво, заплашваме ли се?
41
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
" Заради дългове икономиката ни силно се задушавала . " .. Ей , *** , за каква икономика говориш !? Такова животно в България няма !!! Икономика хахаха .. то държава няма , той за икономика ми говори смешника .. айде чупката на всички 240 прасета !!!