Увеличават минималният доход за отопление с 15 лв

Промяната важи за рисковите групи от хора в неравностойно поведение
1 юли 2013 14:27, Петя Славова
4
Увеличават минималният доход за отопление с 15 лв
Снимка: Булфото

Диференцираният минимален доход за отопление се увеличава с 15 лева. Промяната важи за всички 16 рискови групи от хора в неравностойно положение, съобщиха от дирекция "Връзки с обществеността" на Министерството на труда и социалната политика.

По този начин обхватът на програмата ще се увеличи с около една четвърт.

Предвижда се до приемането на нов размер на помощта в зависимост от цената на електроенергията за битов потребител в началото на отоплителния сезон (1 ноември 2013 година), целевата помощ за отопление да бъде в размер 65,72 лв. месечно. След приемането на новия размер на помощта ще се издават изменителни заповеди, а изравняването на отпуснатите суми ще става при отпускането на втория транш на помощта.

Няма промяна в другите условия и критерии за достъп до целева енергийна помощ. Увеличението на пенсиите от 1 април 2013 г. също няма да бъде пречка за хората, които са получавали помощи през изминалия отоплителен сезон.

За отоплителен сезон 2012 / 2013 г. общият брой на отпуснатите целеви помощи е 210 711. Месечният размер на помощта за посочения период е 65,72 лв., а за целия отоплителен сезон - 328,60лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Хора с неравностойно ПОВЕДЕНИЕ"?!?! Това са написали в подзаглавието!
3
2
 
1
 
! Отговори
Още по-анонимен преди 10 години
До Анонимен и МенЗабавни сте със своята глупост. Защо високомерно мислите, че за хората това е без значение? Защото катилите ви подхвърлят по-тлъсти кокали ли? Всяко нещо, колкото и да е малко, направено в полза на хората е полезно!! Какво искате, да се посипе мед и масло от небесата? Не става! "Да се обича социализма не е достатъчно. Трябва и да се работи!" - казали двама умни мъже преди повече от 70 г.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
стига гавра с народа, какви са тези 15 лева, как не ги е срам изобщо. вече целият народ е беден. не може да се говори за най-бедните в страната защото всички сме такива. а от къде ще намерят пари за зам. министрите които назначават и то по 3-4 на ресор. божеееееее
1
2
 
6
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Мале, как им завиждам за рязкото "забогатяване"... Смешни и жалки опити, смешни и жалки...