Сидеров до Цацаров: Къде точно прегреших?

Лидерът на "Атака" пита защо някои му искат имунитета
2 юли 2013 15:05,
464
Сидеров до Цацаров: Къде точно прегреших?
Снимка: Булфото

В открито писмо до главния прокурор Сотир Цацаров лидерът на "Атака" Волен Сидеров призовава Обвинител №1 да обяви дали има основания за свалянето на депутатския му имунитет. 

В писмото си, изпратено до държавните институции, а и до медиите, националистът настоява, че според чл.70 на Конституцията свалянето на имунитета на народен представител се иска винаги за конкретно престъпление.

Още по темата
"Ако са налице достатъчно данни, че народен представител е извършил престъпление от общ характер, главният прокурор отправя мотивирано искане за започване на наказателно преследване до Народното събрание, а когато то не заседава – до неговия председател, с което се иска разрешение. Към искането се прилагат достатъчно данни, които са необходимо условие за започването на наказателното преследване. Когато искането е за задържане, Народното събрание се произнася с отделно решение", аргументира се той.

Сидеров настойчиво иска от главния прокурор да обяви дали има постъпили данни, че той е нарушил закона по някакъв начин и дали има основания за искане за сваляне на депутатския му имунитет.

Лидерът на "Атака" разяснява на Сотир Цацаров, че отново според Конституцията, той като народен избраник не носи наказателна отговорност за начина, по който е гласувал и за изказаните от него мнения - независимо къде се е намирал, когато е правил изказването.

Сидеров припомня и че в качеството си на депутат има правото да изразява свободно политическите си убеждения и гражданската си позиция, без това да дава основания да се иска сваляне на имунитета му.

По думите му нападките и провокациите по негов адрес идват от провалили се на парламентарните избори партии.

"Останалите извън парламента политици, вместо да подадат оставки като лидери заради категоричния провал на политиките, които водят, те адресират агресията си към мен и необосновано издигат искания за сваляне на депутатския ми имунитет. В тези провокации участват и бизнес кръгове, близки до бившите управлявали от ГЕРБ, които в момента търпят огромни загуби, благодарени на работата на 42-то Народно събрание, което предприе необходимите мерки в посока прекратяване на корупционните схеми, пише още в писмото си Волен Сидеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


464
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
320
0
 
1
 
! Отговори
Svoboden преди 10 години
Волен Сидеров постъпва най-отговорно и правилно от всички така наречени народни избраници, той единствен е доказвал и продължава да доказва, че защитава българските интереси, а не собствени и такива на олигархични кръгове. Работата на Атака е напълно прозрачна и те са единствената партия, която изпълнява обещанията си.
319
0
 
1
 
! Отговори
Daniela.1 преди 10 години
Единствената партия, която работи е Атака!Естествено не е удобна на никой от предишните управляващи, нито на сегашните!Чак от Европа дават инструкции, че тази партия била лоша, да се разграничим от нея!Разваля замислените планове на някои европейски страни, които са решили, че ще си прокарват интересите и ще правят печалбите с помощта на някои наши партии и депутати!Няма как да харесват партия, която им разваля плановете, която иска България да работи за собствените си интереси и да не изкарва печалбите в другите страни!
318
0
 
1
 
! Отговори
rigre преди 10 години
До1 Атакист Че той има ли топки,бе...?
317
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Сидеров,най-малко за призива за гражданска война , насаждане омраза към други етноси и недопустимо поведение за един депутат би трябвало да ви свалят имунитета и да ви подведат под съдебна отговорност
316
0
 
1
 
! Отговори
graywatch преди 10 години
Психично Волния ... катарзис, прошка и оставка. в този ред.
315
0
 
3
 
! Отговори
КОС преди 10 години
Порадвай се на правата който измамените ти дадоха нещастнико. Скоро ще си спомняш с носталгия това което си имал. Ти ИЗМАМИ всички свои избиратели с това че направи коалиция с онези които през цялото време отричаше (ДПС). Волянеееее, по-голяма измамна твар от теб скоро не се раждала България. Ти си съвременния поп Кръстю Никифоров. *** самовлюбен! Историята няма да те забрави мерзавецо
314
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никъде не сте прегрешили - просто тези, които го искат са достатъчно сбъркани... Факт е, че всички лидери на партии са част от престъпен свят, който даже ни е управлявал... Защо нищо не казват за тях?!... Това - сегашното поколение е създадено точно от този престъпен свят. - нима то е на " Ти" със истината...
313
1
 
6
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Джудже, сега е момента да се дървиш, а не да се държиш като женски полов орган с пет букви. Кажи нещо за надутите бузи на Цацаров?
312
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никъде не си сгрешил - сгрешили са родителите ти - НЕ СА ПОЛЗВАЛИ НИКАКВИ ПРЕДПАЗНИ СРЕДСТВА!!!!!!!!!!!!!
311
0
 
6
 
! Отговори
НЕУТРАЛЕН ЗРИТЕЛ преди 10 години
Шоу да става!Като няма пари поне да има зрелища!
310
2
 
12
 
! Отговори
Лакончен преди 10 години
Сидеров: Къде точно прегреших?- Във всичко!!!!
309
2
 
7
 
! Отговори
до 388 преди 10 години
До Анонимен Оооо,колко си се запенил,май ти си режеш вените и други работи....,еее,това е положението власт няма да видите повече нито БСП нитоДПС нито Атака !
308
3
 
11
 
! Отговори
Muh преди 10 години
Не си ти, Волене, *** и баща ти са сгрешили!!!
307
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плюйте герберасти!Псувайте,викайте,тръшкайте се,режете вени!Власт ще видите вече през крив макарон:)
306
1
 
18
 
! Отговори
ОСТАВКА ПРЕСТЪПНИЦИ преди 10 години
ЯВНО ЩЕ НИ ОТСВИРЯТ ОТ ВСЯКЪДЕ. КОЛКО ПЪТИ ТРЯБВА ДА СЪРБАМЕ ПОПАРАТА НА КОМУНИСТИТЕ-ЛУКАНОВ,ВИДЕНОВ ,СТАНИШЕВ И СЕГА ОРЕШАРСКИ. ДОКОГА ТАКА НАРОДЕ МИЛИ ЩЕ СИ ИЗБИРАШ ПРЕСТЪПНИЦИ ? А И КОЛКО ДЪЛГО МОЖЕМ ДА ГИ ТЪРПИМ ТЕЗИ МАФИОТИ. ДОКОГА САМО СЪС РАЗХОДКИ ПО УЛИЦИТЕ И ПЛОЩАДИТЕ ? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ГИ ИЗМЕТЕ? ДОКОГА ЩЕ НИ СЕ ПОДИГРАВАТ ТЕЗИ ***? ХАЙДЕ ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА ГИ ОМЕТЕМ ЗА ЕДИН ДЕН. ОСТАВКА ОРЕШАРСКИ.ОСТАВКА МАФИОТИ ! НЯМА ДА ВИ ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ. ИЗХОДЪТ Е РЕВОЛЮЦИЯ !
305
1
 
19
 
! Отговори
georgi.ishkitiev преди 10 години
Като е толкова праведен защо се запъва като магаре. Да си свали доброволно имунитета, както направи "престъпника" Цветанов :-). Нагли лъжци и престъпници..Цялата държава пропищя от наглостта на този циркаджия. Аз съм сигурен, че той има пръст в протестите през февруари. Тогава хората се биеха с полицията и трошаха.. После пита за какво му искат имунитета..
304
3
 
31
 
! Отговори
Ареста при Лудницата преди 10 години
Всяко едно действие на този клоун,всяка една дума издават за неговото ненормално мислене-ако изобщо има мисловна дейност! Даже наблюдавайки този индивид от някой спътник,няма да е трудно да се определи за Завършен ЛУД! Ту разходка с полицейска палка,ту с мегафон в ръка,ту с пистолет на работното място,да не говорим за пачките от нерегламентирани източници в джоба на ***!
303
1
 
21
 
! Отговори
сидер ага преди 10 години
след всяко изявление на сидер оглу отивам в тоалетната и се изсирам страхотно
302
3
 
28
 
! Отговори
ник преди 10 години
всеки нормален човек би констатирал,че този човек трябва да се лекува в психиатрична клиника!
301
3
 
27
 
! Отговори
megi 55 преди 10 години
Tози шизофреник без театрални изяви не може да живее. Всеки ден участва в някоя.Въпроса към Цацаров трябва да е формулиран така:Цацаров да каже в какво не съм съгрешил?