От Чирпан до Бургас стискаш волана. Стискаш...

До края на юли монтират 44 химически WC-та на "Тракия"
Обновена: 15 юли 2013 20:32 | 15 юли 2013 17:30,
133
От Чирпан до Бургас стискаш волана. Стискаш...
Въоръжете се с търпение и се оглеждайте за бензиностанция. Снимка: БТА

От днес България си има изцяло изградена автомагистрала. От 14 часа следобед автомобилите безпрепятствено вече се движат по "Тракия" от София до Бургас.

Проблемите идват след родния град на поета Пейо Яворов, защото по цялото трасе, та чак до морето, няма нито една бензиностанция, нито едно заведение, където човек може да спре за отдих, да зареди бензин, да почине и да ползва тоалетна.

Още по темата

До края на този месец ще бъдат монтирани 44 химически тоалетни, обеща днес шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров.

Той подчерта, че пътната агенция е насочила всички усилия към решаване на проблема с липсата на бензиностанции в новия участък на магистралата, като посочи, че в момента се финализира обществената поръчка за доставката на тези тоалетни.

"Това не е най-комфортният начин за спасяване на ситуацията, особено в голямата жега, и заради тази причина на пътните възли сме сложили указателни табели за най-близката бензиностанция", отбеляза Лазаров.

По думите му обаче проблемът с бензиностанциите е към частния бизнес, тъй като това е тяхна инициатива.

"Агенция "Пътна инфраструктура" е издала над десет разрешителни за такива обекти, а виждаме само две, които са в по-напреднал стадий за изграждане", коментира той и изрази надежда това в скоро време да се промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
7
 
! Отговори
аз преди 10 години
До АнонименДо Стара Загора е готова от доста дълго време вече! И пак няма бензиностанция!
33
0
 
6
 
! Отговори
До rtf преди 10 години
Не бе, знае че няма къде да се изпикае - не върви пред толкова хора да го свършиш покрай магистралата. Ами то от пусто бързане все нещо ще се оцапа.
32
1
 
14
 
! Отговори
Шаман преди 10 години
До Анонимен 37Така е , ама някой трябва да се накраде за да почне да строи. А ти накрал се комунист да си виждал?
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво да построят магистрали и до по-малките градове и села. Нали сега има пари от ЕС и е демократично все пак, а не само за едни да има, а за други не.
30
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За недоволните, да си карат по стария път, че даже ако искат и по подбалканската (поне има красиви гледки там), останалите, лек им път и безаварийно по магистралата
29
0
 
15
 
! Отговори
охлю преди 10 години
Карам със 100, няма 3 часа - все ще устискам - няма ядове.
28
0
 
7
 
! Отговори
До Георги преди 10 години
Гоше, от партията не ти ли казаха да проверяваш, преди да пишеш глупости? Има издадени разрешителни на 6 вериги, 2 от тях са се отказали, 2 са замразили документациите, и последните 2 са попаднали на археологически обекти (вече археолозите са си свършили работата) и почват да строят. Кажи сега вашата партия като беше преди на власт, колко бензиностанции направи? Или това не е държавна работа а е в ръцете на частния бизнес? Ами питай другарите си и тогава отговори, аз ще те изчакам!!!
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз не знам някой нормален да тръгне да строи.1 - во държ.администрация с простите чиновници ще го спъне и 2 - ро селянина като обяви цена на декар НИВА 5 - 6 та категория по 500 - 600 хил.евра няма как да стане.
26
2
 
7
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
На Кутевиста му свърши следобедната фас-пауза и пак налази клавиатурата :D
25
5
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
днес.бг излагате се, не можахте ли още по-тъпо заглавие да сложите ...
24
3
 
29
 
! Отговори
баба Пенка-Растата преди 10 години
Аман от пикльовци в тази държава.
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До хидкохм...Китай изпревари и САЩ ...и по техните магистрали нямат толкова бензиностанции,защото бъдещето е на електромобилите.За туй строят зарядни станции по цялата дължина на магистралите.А иначе-днес откриха магистралата-нали не очакваш накой да строи бензиностанция на непостроен път?Ако си направиш труда да провериш-има фирми ,които са подали документи да строят,до няколко месеца ще са готоеи,ама нали трябва да хейтваме всичко...
22
22
 
23
 
! Отговори
Те вече свикнаха! преди 10 години
Протестиращите вече опикаха цяла София! Какво им пречи да опикаят и новата магистрала? Те вече свикнаха!
21
1
 
15
 
! Отговори
До СИТСКИ ЛОРД преди 10 години
А за бензина и пътя каза ли ти приятеля колко е платил?
20
5
 
20
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Абсолютно по нашенски!Винаги все нещо недоизкусорено!Изобщо тези от АПИ не следят ли какво се случва с инфраструктурата около тази магистрала и да преценят много по-рано,че най-малкото тоалетни няма да има?Трябва ли магистралата да се открие и чак тогава да се сетят да осигурят някакви условия за ползващите я?
19
10
 
25
 
! Отговори
rtf преди 10 години
Абе, къде е Бойко? Що го нямаше на откриването да реже лентата? Да не е паднал от власт?
18
2
 
12
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
След още 40 години ...
17
4
 
12
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 10 години
а официалната позиция на директора на АПИ бе, че държавата нямала интерес да строи бензиностанции и подобни, само трябвало да построи магистралата...Ами, има нещо такова. Обектите са си частни. Но ми се струва, че е само въпрос на време големите вериги да започнат да градят обекти.
16
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
то гроздето е доста кисело май.....като няма за какво да се захванат,започват да измислят несъществуващи проблеми.Ако имаше тоалетни ,вероятно щяха да се заядат за цвета им.На нов път какво очаквате да има?До 6 месеца ще има и бензиностанции и магазини,кой прави търговски центрове на непостроен път...единствено за което казвам ,,браво'' на комунистите е за способността да манипулират общественото мнение,страно,че забравиха ,,батко и братко'' с тях да не са стигнали и до Чирпан -причини -бол
15
12
 
10
 
! Отговори
аз преди 10 години
Да се върне Първанов другите не струват.